Web Analytics

Alina Gorghiu, despre înființarea Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București: „Un proiect ambițios”

de | 6.06.2023 18:11 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Proiectul de lege privind înființarea Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, despre care s-a mai scris AICI și AICI, inițiat de Guvernul României, a fost adoptat în ședința de plen a Senatului cu un număr de 75 de voturi pentru, 17 împotrivă și 2 abțineri.

Citește și Rectorul Dumitru Chirleşan despre detaliile fuziunii UPIT cu Politehnica Bucureşti

Intervenția din plen a președintelui interimar al Senatului, Alina Gorghiu, pe tema proiectului de Lege:

„Un proiect ambițios, inițiat de Guvernul României, care presupune fuziunea prin comasare a Universității din Pitești și a Universității Politehnice din București. Consider că această inițiativă legislativă este oportună. Proiectul aduce beneficii pentru tinerii care doresc să-și clădească un viitor mai bun, în cadrul unei instituții de învățământ conectată la realitatea actuală și dornică de a aplica un model de management universitar în pas cu dinamica erei digitale. Crearea acestui pol universitar cu puternic impact regional urmărește să aibă ca efecte îmbunătățirea participării cetățenilor la educație, creșterea competitivității pe piața muncii prin creșterea numărului de persoane calificate, care pot aduce un plus valoare și inovare în domeniile în care activează. Reprezintă un pas important în clădirea educației de calitate, Județul Argeș fiind recunoscut pentru ampla dezvoltare în domeniul industrial, cel mai bun exemplu fiind Uzinele Dacia de la Mioveni, dar și multe altele. Este o dovadă de responsabilitate față de tineri să contribuim cu soluții aplicate. PNL susține dezvoltarea sistemului de învățământ și susținerea tinerilor care doresc să contribuie la clădirea unei societăți educate. Fac apel către toți colegii de la toate partidele să vină în sprijinul tinerilor și să susțină astfel de proiecte legislative.”

Citește și Alina Gorghiu: Spitalul din Călinești trebuie să fie prioritate pentru autoritățile locale!

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *