Web Analytics
scris marți, 31.01.2023

Astăzi a fost semnat contractul pentru Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București

Prin cei doi rectori, Dumitru Chirleșan și și Mihnea Costoiu, Politehnica București și Universitatea din Pitești s-au unit și au format Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București.

Astăzi a fost semnat contractul pentru Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București

Se estimează că va fi a doua din țară, după Babeș-Bolyai de la Cluj, ca număr de studenți. Va avea două centre universitare, unul la Pitești și unul la București, doi prorectori coordonatori și bugete distincte.

Dumitru Chirleșan, rectorul UPIT: „Aducem circa 70 de programe de studiu, altele decât cele inginerești. Toate acreditate, toate cu grad ridicat de încredere. Este zestrea noastră. Venim cu umanismul, venim cu socialul care s-a dezvoltat foarte bine la Pitești, venim cu perla coroanei – științele educației, care acoperă cinci județe în acest moment și care, poate cu o oarecare lipsă de modestie vreau să scot în evidență, duce una dintre cele mai tari conferințe în științele educației la nivel european și mondial în acest moment, având cea de-a zecea ediție (…) Vom fi una dintre cele mai bune universități di Europa, și în rankingurile mondiale.”

Totodată, rectorul Dumitru Chirleșan subliniază evoluția Universității din Pitești: „Am crescut calitativ, încât în 2017-2018 am reușit să luăm grad de încredere ridicat de la ARACIS, fiind printre cele 17-18 universități la momentul respectiv.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu a precizat că fuziunea aduce Politehnicii avantajul apariției unei instituții care nu mai este eminamente tehnică, ci va avea acces la specializări din alte domenii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *