Web Analytics

„Aioanei le-a spus lui Miuţescu şi prefectului Soare că, dacă i se dă şefia Poliţiei Mioveni, în 30 de zile îl agaţă pe primarul Georgescu”

de | 25.02.2022 10:39 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Dezvăluirile colonelului Mihalcea, fostul comandant al poliţiei Mioveni (5)

Ați primit vreun răspuns de la IPJ Argeș sau IGPR la întrebarea dvs de ce nu vi s-a mai prelungit activitatea cu încă un an?

– Am primit și de la Inspectorat și de la M.A.I. E adevărat că M.A.I mi-a răspuns cam greu, în ultima zi a termenului legal. Am întrebat care au fost motivele refuzului, în condițiile în care anul trecut mi-a fost aprobată cererea, și mi s-a răspuns că legea nu are un caracter imperativ, iar atributul menținerii în serviciu este exclusiv al ministrului Afacerilor Interne. Cu alte cuvinte, nu a mai vrut ministrul. Iar motivele pentru care nu a mai dorit dl ministru Bode nu mi s-au comunicat, deși am solicitat acest lucru. Asta în contextul în care, acum două săptămâni, dl ministru Bode a ieșit public și a afirmat că e deficit de 25.000 de polițiști și că vrea să vorbească cu oamenii, să nu mai iasă la pensie. Dvs ce mai înțelegeți din situația mea? Haideți să vă explic cronologic ce mi s-a întâmplat. Eu în data de 14.05.2020 am fost în audiență la domnul inspector general al Poliției Române. A doua zi după-amiază, cu certitudine s-au întâlnit mai-marii acestui județ de la PNL și au hotărât, în baza celor spuse de acest domn Aioanei (comisarul-șef Marius Aioanei, fost comandant adjunct al Poliției Mioveni, pus sub învinuire de către DNA Pitești, n.red.), care a bulversat o poliție întreagă, să mă ia de acolo, din funcția de comandant la Mioveni. Și să-mi ofere o altă funcție.

Ce funcție?

– Adjunct la Poliția Municipiului Pitești. Iar eu am refuzat.

Cine v-a oferit această funcție?

– Ei.

Citește și Avocatul Sabie i se plânge lui Crăciun că procurorul Ioana i-a făcut plângere la DNA

Care ei? Politicienii? Șefii IPJ Argeș?

– Vă dați seama că prin polițiști au făcut oferta, nu m-am întâlnit eu cu politicienii.

Totuși, politicienii care erau?

– Adrian Miuțescu și prefectul Emanuel Soare. Vă pot spune cu certitudine că au discutat situația mea, fiindcă la câtva timp s-au și confirmat anumite zvonuri care apăruseră în presă. Aioanei le-a spus politicienilor respectivi că, dacă lui i se dă șefia Poliției Mioveni, citez: „în 30 de zile îl fac sau îl agăț pe primar” (primarul Ion Georgescu de la Mioveni, n.red.). Asta spre bucuria contracandidaților, că era luna mai, înainte de alegeri. Păi, atunci cum să nu le creezi tu impresia politicienilor că un polițist poate să dea la o parte un politician ca să vină altul în loc? De aia sunt și presiunile astea pe poliție foarte mari. Cu toate că vă spun că nu e așa…

„Un coleg din conducerea IPJ Argeș m-a avertizat că urmează să fiu reclamat și să-mi fie atacată familia”

Păi, e sau nu e așa? Că, dacă n-ar avea putere polițiștii, politicienii nu s-ar mai focusa pe ei cu presiuni, ci pe Parchet sau chiar pe instanțe. Înseamnă că și polițiștii fac ceea ce fac, țin pe loc anumite dosare, că doar dumneavoastră aminteați de celălalt dosar „Cheresteaua” sau despre cele ale lui Stelică Crăciun cum că sunt ținute la dospit.

– Da, e foarte posibil să fie așa. Însă vreau să subliniez că nu toți polițiștii sunt așa. Nu vedeți că unii dintre polițiști au minți diabolice? Nici nu-ți vine să crezi că pot să gândească așa ceva.

Bun, și după afirmația fostului dvs adjunct că, dacă i se dă șefia Poliției Mioveni, în 30 de zile îl termină pe primarul Georgescu, s-a întâmplat ceva? Cu primarul Georgescu sau cu dvs? Ați simțit concret că dl fost prefect Soare ar fi făcut ceva?

– Păi, nu știu dacă dl Soare, dar în momentul în care mi s-a făcut propunerea, chiar am aflat de la un coleg de la IPJ Argeș, care nu știa de propunere, însă care m-a avertizat că urmează să fiu reclamat. Cu hala închiriată, cu tot, că urmează să-mi atace familia… Și ați văzut că s-au și întâmplat. Și acel coleg mi-a mai spus că, dacă se va întâmpla asta, el mă va susține.

Citește și Comisarul şef Mihalcea dezvăluie că unul dintre adjuncţii IPJ Argeş ar fi intervenit pentru un transportator care circula fără rovinietă

Respectivul polițist care v-a avertizat e om cu funcție în conducerea IPJ Argeș?

– Bineînțeles. Și tot bineînțeles, el n-a mai recunoscut după aceea că a venit acasă la mine și mi-a spus toate aceste lucruri.

„În discuțiile pe WhatsApp ei atacau inclusiv judecători, ca pe doamna Andreea Tabacu”

Să înțeleg că fostul dvs adjunct, Aioanei, a făcut atunci denunțuri împotriva dvs?

– Bineînțeles. Și el și Argentina Culcuș…

E posibil să fi făcut și împotriva primarului Georgescu?

– Sunt ferm convins că da.

Citește și „Dl deputat Rădulescu mi-a povestit cum i-a pus să jure pe Biblie pe polițiștii Gherghe, Aioanei şi Ciolan că vor fi fideli PSD. Era şi Stelică Crăciun de faţă”

Și totuși, după aceste represalii împotriva dvs, de la minister vi s-a acordat încă un an ca să fiți comandant la Mioveni.

– Haideți să vă spun ceva! Ministrul, dl Bode, nu era pus de mult timp și cred că n-au avut timp să-l fezandeze. Pe mine mă uimește altceva. A scris presa, s-a discutat mult, n-a venit niciun control de la minister să întrebe dacă e adevărat sau nu. Totuși, chiar domnul Bode, acum trei săptămâni, spunea la televizor că va trimite controale în județe să vadă dacă polițiștii au relații cu clanurile interlope. Adică sunt polițiștii implicați cu dl Stelică Crăciun? Asta așteptam: să vină domnii de la București să întrebe. Da sau ba? Și îți făceai o idee, măcar exista o intenție de a scoate adevărul la iveală. Iar dacă nu s-a întâmplat asta, ce să înțeleagă colegii polițiști din IPJ Argeș? Că prietenul nostru din conducerea Inspectoratului e intangibil și e în continuare ”Stăpânul inelelor”. Dacă ați văzut, în discuțiile pe WhatsApp dintre Crăciun și Aioanei, ei atacau inclusiv judecători, pe doamna judecător Andreea Tabacu. Și au folosit cuvinte grele la adresa dânsei, sub orice demnitate umană. Și atunci? Ce voiau ei să facă? Unde voiau să ajungă? Oricum, în materie de poliție, dl Gherghe și-a pus șefi peste tot. Doar la Mioveni și la Investigarea Fraudelor n-a pus încă. Dânsul, dl Gherghe, a încurajat bătaia asta de joc a celor doi, Aioanei și Crăciun, la adresa Poliției, a Justiției. Sunt oameni care au condus IPJ Argeș, ca dl. Dan Nicolae și dl Dan Fătuloiu. Dl Dan Nicolae a condus poliția argeșeană și a condus-o foarte bine, a avut rezultate notabile.

„Stelică Crăciun a devenit victima lui Gherghe și Aioanei. I-au creat impresia că îl vor ajuta și pe el nu îl mai poate ajuta nimeni”

Cum explicați faptul că acest Stelică Crăciun a fost informatorul poliției argeșene atâția ani? Oare nu și-a pus nimeni întrebarea dacă informațiile pe care le livra el despre adversari erau credibile?

– Nici eu nu înțeleg cum se erija Stelică Crăciun pe zona Mărăcineni drept conducătorul acestei entități.

Pe patronul de la Zaris îl știți, Stelică Crăciun i-a spus că îi incendiază fabrica, că îi omoară familia, la fel și omului de afaceri Iulian Preda, i-a dat mesaj că îi violează fata.

Citește și Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că Miuţescu va sfârşi ca Mircea Drăghici”

– Din punctul meu de vedere, cred că nimic din ce s-a întâmplat nu se întâmpla dacă Gherghe îi chema frumos pe Stelică Crăciun și Aioanei și le spunea: ”Bă, potoliți-vă, că nu e frumos ce faceți!. Stop!”.

Păi, ca să facă asta trebuia să aibă o autoritate sau o influență asupra lor..! Aveți vreo dovadă?

– Domnule, n-ați văzut că se întâlneau? În stenograme scrie clar cum că Gherghe îi spunea lui Aioanei, atunci când se întâlneau: ”Vezi să nu se prindă animalul că ținem legătura!”. De mine vorbeau. Lucrurile sunt simple. Aioanei trecea pe la Gherghe, discutau, după care Aioanei îi dădea mesaje prin care îl asmuțea pe Stelică Crăciun. Vă mai spun ceva! În ultimul timp, Stelică Crăciun chiar a devenit victima lor, a celor doi, Gherghe și Aioanei. I-au creat impresia că îl vor ajuta și pe el nu îl mai poate ajuta nimeni. N-au făcut decât să-l asmută împotriva unora și altora, ca să-și rezolve ei problemele.

E posibil să scape, totuși, Stelică Crăciun, după toată nebunia asta?

– N-are cum, domnule!

Păi, și credeți că dacă Stelică Crăciun va fi totuși condamnat, poate chiar cu executare, va sta cuminte la pușcărie și vă tăcea, nu va spune nimic despre cei care l-au încurajat sau i-au fost complici…?

– Păi, și cine îl va mai crede, domnule? Că oricum el a reclamat toată planeta. Și dacă, din noianul de 1000 de reclamații, cinci sau zece sunt adevărate, cine să-l mai creadă? Deja se diluează tot ce spune Crăciun. Dar încă o dată vă spun și repet. Nimic din tot ceea ce s-a întâmplat n-ar fi fost posibil fără încurajarea lui Crăciun de către cei doi polițiști pe care i-am amintit.

Citește și O nouă victorie pentru şeful Poliţiei Mioveni

„Pentru Crăciun și Aioanei se va adăuga cel puțin o infracțiune, aceea de inducere în eroare a organelor judiciare”

Am văzut că fostul dvs adjunct, comisarul Marius Aioanei, e cercetat pentru efectuarea de acte de comerț neconforme cu statutul de polițist. Mai aveți și alte informații?

– Nu am, că dosarul e nefinalizat și nu am văzut ca DNA să fi dat vreun comunicat în acest sens. Eu nu cred că acestea sunt singurele fapte ale lui. La modul agresiv în care a procedat, nu cred. Eu cred că și pentru Stelică Crăciun și pentru Aioanei se va adăuga cel puțin o infracțiune, aceea de inducere în eroare a organelor judiciare. Pentru că era evident că e pus să reclame fapte care practic nu există decât în imaginația lui și a lor bolnavă.

Ultima întrebare. Ce faceți în perioada următoare? Ce planuri aveți?

– Nu știu, încă nu m-am hotărât. Deocamdată mă bucur de aprecierea colegilor care mă sună. Dar și de placheta oferită și de recunoașterea exprimată în ședința Consiliului Local Mioveni, după 20 de ani de muncă la conducerea poliției din acest oraș.
(va urma)

Citește și Crăciun îl ameninţa pe WhatsApp pe Miuţescu şi retransmitea mesajele, să le vadă şi adjunctul Poliţiei Judeţene, Gabriel Gherghe

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. E ceva putred in Danemar…pardon! in Mioveni.E o vorba din batrini:”nu iese fum fara foc”…

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole