Web Analytics

Virgil Dumitru, preşedinte AOA Argeş: „Economic vorbind, 2013 a fost un an bun pentru judeţ”

de | 5.12.2013 22:15 | Politica si Administratie

Virgil Dumitru, unul dintre patronii grupului de firme Comesad și al hotelului Ramada din Pitești este după cum se știe și președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Argeș. Omul de afaceri a fost un amfitrion impecabil al galei anuale a AOA Argeș, care a avut loc vinerea trecută la Ramada. Catalogat de presa din județ drept unul dintre cei mai eleganți afaceriști ai județului, și la figurat, nu doar la propriu, Virgil Dumitru a avut și el cuvinte de apreciere pentru jurnaliști cu ocazia recepției. Am dorit să știm cum i-au mers afacerile în anul care tocmai se încheie celui mai bogat argeșean al anului 2011, dar care s-a menținut în topul celor mai bogați argeșeni și în anul 2012, motiv pentru care i-am adresat câteva întrebări.
# Cum a fost anul 2013 pentru județul Argeș din punct de vedere economic?
– După datele statistice pe care le avem la ora asta, județul Argeș a avut rezultate bune în 2013, toți indicatorii converg spre această concluzie, că a fost un an bun.
# Ce a înclinat  balanța economică a acestui an?
– Când e vorba de economia județului Argeș, trebuie spus că este foarte mult susținută de Dacia, primul mare exportator al județului dar au avut creșteri și anumite ramuri ale industriei, ca și agricultura. Una peste alta, județul Argeș a avut creștere în condițiile unui an destul de dificil.
# Dar cum a fost anul care se încheie pentru omul de afaceri Virgil Dumitru?
– Dacă mă rezum la firmele din grupul de firme Comesad, nu a fost mai bun decât 2012, a fost cam pe aceeași linie, dar parametrii economici noi ni i-am atins.  Targetul pe care ni l-am propus l-am realizat.
# De curând s-a desfășurat la București Forumul româno-chinez care a suscitat discuții aprinse pro și contra.
– Eu cred că este un lucru benefic. Orice relație cu o țară dezvoltată este importantă. Avem posibilitatea pe o piață nouă, este bine pentru România. De fapt noi trebuie să avem deschidere pentru alte piețe decât cele din Uniunea Europeană pentru că lupta este foarte mare în Uniunea Europeană, iar noi trebuie să căutăm și să deschidem noi piețe de desfacere pentru că după douăzeci și ceva de ani firmele din România s-au modernizat încât pot face față pe orice piață din lume.

„Mi-aș dori ca împreună cu toate forțele din județ să creăm o unitate de grup care să găsească cele mai bune soluții pentru dezvoltare economică”

# Ați avut afaceri cu firme din China?
– Nu, personal, nu, dar mă gândesc că sunt mulți investitori din România care pot derula contracte comerciale convenabile cu partea chineză.
# Cu ce gânduri așteptați noul an?
– Gândurile mele merg către firmele din Grupul Comesad. Mi-aș dori ca în 2014 să ne putem dezvolta după cum ne dorim și să putem ridica ștacheta. Ca argeșean, mi-aș dori ca județul să se ridice la nivelul economic pe care l-a avut și împreună cu toate forțele din Argeș să creăm o unitate de grup care să găsească cele mai bune soluții pentru dezvoltare.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii