Web Analytics

Viorel Tudose, sponsorul FC Argeş, tună şi fulgeră după atitudinea fotbaliştilor din meciul cu Mediaş: „Prefer caractere în dauna unor fotbalişti care sunt nume”

de | 2.09.2020 16:06 | Sport

# În afară de sponsorizarea adusă pentru FC Argeș, care ar fi implicarea pe viitor la gruparea din Trivale?
– Împreună cu dl. Cristi Gentea gândim un club pe acțiuni, în care să fie cât mai mulți oameni potenți din punct de vedere financiar, cu participarea administrației locale prin crearea unui stadion la nivel de Europa League. Construirea unui stadion este imperativ necesară la Pitești și aducerea unor oameni potenți financiar lângă echipă pentru a reuși să facem un club pe acțiuni care să aibă un buget de 3-4 milioane de euro, ca să putem să dezvoltăm un proiect interesant. Dl. Gentea se implică foarte mult, a lăsat și partea de campanie electorală, nici nu știam că o să candideze la Primăria Pitești, ca să se implice în fotbal. Îl interesează doar fenomenul FC Argeș.
# Considerați că situația la FC Argeș se va îmbunătăți și mă refer la rezultate…?
– Nu trebuie să ne grăbim. Nu fac un capăt de țară din aceste înfrângeri. Uneori, ca să câștigi războaie, trebuie să pierzi bătălii, dar modul în care le pierzi trebuie să fie un mod bărbătesc. Ce fel de cap de familie ești tu, fotbalistul X, care trebuie să-ți susți familia, când tu ai atitudinea aceea pe teren din meciul cu Mediaș? Am mai spus-o și o repet: nu înfrângerea de la Mediaș m-a deranjat, ci atitudinea din teren a unor jucători.
# Un mesaj pentru suporteri?
– Le spun că trebuie să avem răbdare, jucătorii sunt foarte mulți debutanți în prima ligă, dar suporterii trebuie să înțeleagă că fotbaliștii care vor reprezenta FC Argeș vor trebui să aibă atitudine, să aibă caracter. În perioada următoare, la FC Argeș nu vor mai sosi fotbaliști pe care îi doresc unii sau alții. Vor veni doar fotbaliști cu caracter, fotbaliști care, chiar dacă nu au un nivel ridicat, au caracter. Prefer caractere în dauna unor fotbaliști care sunt nume. Suporterii lui FC Argeș sunt învățați cu nume grele și mă refer la Dobrin, Iovănescu, Jean Barbu, Mutu, Vasile Popa… Dacă astăzi pui pe cineva dintre suporteri să spună echipa lui FC Argeș din acele vremuri, se cam încurcă. Nu știu dacă s-a înțeles mesajul meu… La FC Argeș sunt acum oameni care chiar vor să facă ceva măreț, începând cu Cristi Gentea. Dacă vă uitați pe înregistrările de la meciul cu Mediaș, o să vedeți un fotbalist care zâmbea pe teren, fotbalist venit cu surle și trâmbițe, dat afară de la o echipă de top de Liga I pentru că strica vestiarul cu ieșirile lui nocturne. După zâmbetul ăla, eu am plecat și nu mă mai așteptam să întoarcem niciun rezultat. Domnule, trebuie măcar puțină decență! Ce să înțeleagă suporterul lui FC Argeș? Eu, înainte de a fi sponsor la FC Argeș, am fost suporter și am ținut cu Argeșul de la vârsta de 4 ani și țin în continuare. Eu acum, dacă m-aș duce ca sponsor în fața suporterilor, nu aș avea ce să le spun. S-ar putea să vină cineva cu școala vieții și să-mi spună că ce, eu nu l-am văzut pe numărul cutare ce zâmbet avea la 2-0? Aici cineva trebuie să răspundă. Dumneata l-ai propus, dumneata l-ai adus! Eu să vă plătesc pe dvs., dvs. să greșiți și nici să nu lași ochii în pământ de rușine? Ok! Suntem bărbați, dar la modul acela? Și nu o dată, ci de mai multe ori… Deci, nu am ce să le spun suporterilor în momentul de față. Să avem răbdare, să fim uniți și să lăsăm criticile deoparte. Eu cred că lângă FC Argeș vor veni fostele glorii, chiar am discutat cu o fostă glorie a lui FC Argeș și mi-a spus că 100% se va întoarce la Pitești, pentru că locul lui este la Pitești. Îl respect foarte mult, va veni la Pitești și vom încerca împreună să reclădim FC Argeș. Ideea este să facem echipă și să găsim soluții de a ieși din această situație. Sper ca jucătorii să înțeleagă că reprezintă un club care a dat țării pe marele Dobrin și ar trebui să aibă altă atitudine. Chiar vreau să am o ședință și să discutăm nu rezultatul, ci atitudinea.

„Trebuie să ridicăm această echipă la nivelul la care a fost, să o scoatem din mediocritatea în care se află acum”

# Se pare că puneți multă pasiune și vă doriți un proiect serios la FC Argeș…
– Am discutat foarte mult în perioada asta cu dl. Gentea, pentru care acesta este un proiect de suflet. Gândim la fel și sper să găsim și o soluție câștigătoare. Trebuie să scoatem această echipă și să o ridicăm la nivelul la care a fost, să o scoatem din mediocritatea în care se află acum. Ne place sau nu, suntem ca tot fotbalul românesc. Să fim serioși, nici Mediașul nu a jucat nimic și ca ei mai sunt 4-6 echipe în Liga I. Vom găsi o soluție câștigătoare și ea va veni. Cine vrea să rămână la Pitești să facă performanță este binevenit să se alăture acestui proiect. Cine are de gând doar să încaseze banii, eu îmi asum riscul de a plăti câteva rezilieri pentru că aceștia nu au ce căuta acolo. Trebuie să înțeleagă oamenii de afaceri din Pitești că au în persoana lui Cristi Gentea un liant, care trebuie să îi strângă în jurul clubului.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ca fostă glorie e vorba de Dani Coman.