Web Analytics

Val de inspecţii de la Arhiepiscopie. Calinic le cere preoţilor să cureţe covoarele din biserici

de | 9.06.2022 12:51 | Actualitate, Culise, Dezvăluiri

Cu prilejul vizitelor de lucru sau de slujire sau chiar în urma unor sesizări de la credincioși înaintate la Cancelarie, arhiepiscopul Calinic a aflat de starea deplorabilă în care se află unele locașuri de cult. Ceea ce a găsit, în unele dintre acestea, l-a supărat atât de tare, încât a transmis un ordin intern către toate protoieriile, în care trasează sarcini care să fie îndeplinite de către conducerile parohiilor.
S-a constatat astfel că atât în interiorul, cât și în exteriorul bisericilor, administrarea și organizarea cimitirelor parohiale și întreținerea anexelor bisericilor lasă de dorit, că mulți preoți nu au grijă nici de lăcașul Domnului, dar nici de propria persoană.

Preoții au fost îndemnați să își suflecele mânecile și să treacă la curățarea covoarelor, spălarea perdelelor, îndepărtarea pânzelor de păianjen, curățarea obiectelor de cult de mizerie și ceară topită, dotarea cu cristelniță, cu spălător sau căni electrice de încălzire a apei, precum și cu coș de gunoi în altar.
De asemenea, slujitorii Domnului au fost îmbiați să își confecționeze veșminte noi, în locul celor uzate, apelând la atelierele din cadrul Eparhiei sau alte ateliere cu tradiție din țară, achiziționarea de cărți și obiecte de cult noi (autorizate și în niciun caz chinezării de la Dragonul Roșu, așa cum unii dintre preoți procedează) și folosirea lumânărilor și a vinului de producție proprie, pe care le pot găsi la protoierie.

Citește și Scandalul „Sfeştanie cu petarde” s-a lăsat cu urmări. Calinic i-a interzis preotului să slujească până la finalizarea anchetei

De asemenea, au fost îndenați la efectuarea lucrărilor de întreținere, a fațadelor exterioare, repararea și îndreptarea crucilor de pe biserică, a anexelor și gardurilor împrejmuitoare, precum și efectuarea curățeniei în cimitirele parohiale, mai ales în preajma sărbătorilor importante ale anului bisericesc, Crăciun, Paști, Moșii – pomenirea morților.
Toate acestea urmează să fie verificate de către reprezentanții parohiilor în cursul inspecțiilor viitoare din teritoriu, după cum au anunțat consilierul administrativ bisericesc Andrei Michai și secretarul eparhial Alexandru Mărtoiu în adresa transmisă tuturor protoieriilor.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Calinic i-a retras măicuţei Cecilia împuternicirea de reprezentare

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *