Web Analytics

Calinic i-a retras măicuţei Cecilia împuternicirea de reprezentare

de | 3.02.2022 13:34 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

O colaboratoare apropiată a arhiepiscopului a călcat pe bec
Monahia Cecilia Leotescu ar fi folosit semnătura electronică a arhiepiscopului în interes personal, cerând bani în numele Fundaţiei „Calinic Argeşeanul”

La sfârșitul săptămânii trecute, protoieriile din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului au fost înștiințate, printr-o notificare semnată de către arhiepiscopul Calinic, că maica Cecilia Leotescu, de la Schitul „Ierah Nifon și Sfânta Teodora” de la Sihla din Oești, nu mai este împuternicită să reprezinte unitățile de cult de pe cuprinsul Eparhiei pentru întocmirea documentațiilor necesare atragerii de fonduri. Foarte interesant, având în vedere că, în anul 2014, Calinic Argeșeanul este cel care a recomandat inițierea demersurilor în vederea implementării unui proiect de restaurare generală, finanțat prin fonduri europene, a Mănăstirii Aninoasa și a încredințat monahiei Cecilia Leotescu întocmirea și depunerea documentației la instituțiile abilitate. Atunci a fost semnat contractul de finanțare a unui proiect UE în valoare de 4 (patru) milioane de euro.

Citește și Dar din Palestina pentru Calinic: o icoană cu Maica Domnului

Proiectul a fost supravegheat de Sectorul Construcții Bisericești, coordonat de părintele arhimandrit Caliopie Ichim. Iar anul trecut, în 2021, s-a procedat la târnosirea mănăstirii în urma lucrărilor de reabilitare, iar la slujbă a participat un sobor de preoți în frunte cu arhiepiscopul Calinic, o manifestare foarte frumoasă, de altfel. Ce s-a întâmplat între timp nu știm. Am aflat însă, pe surse, că măicuța ar fi folosit semnătura electronică a arhiepiscopului pe documentele înaintate spre obținerea de fonduri și ar fi cerut bani în numele acestuia, în interes personal. Tot pe surse am aflat că, deocamdată, măicuței nu i-a fost stabilit vreun prejudiciu și nici nu a fost depusă plângere la Poliție pe numele său, dar că „se fac cercetări”.

Ca urmare a scandalului, monahia Cecilia Leotescu și-a dat demisia din Fundația ”Calinic Argeșeanul”. Am contactat-o și pe măicuță, însă aceasta nu a dorit să facă niciun fel de comentarii. Ne-a spus doar: „Până la un moment dat am avut împuternicire, apoi mi-a fost retrasă”. Și ne-a rugat să ne adresăm reprezentanților Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. I-am transmis întrebarea cu privire la faptele de care este suspectată Cecilia Leotescu și părintelui arhimandrit Caliopie, care coordonează Sectorul Economic și Construcții Bisericești, însă până la ora închiderii ediției acesta nu ne-a răspuns.

P.S. Iată una dintre scrisorile de mulţumire trimise de Cecilia donatorilor, folosind semnătura electonică a lui Calinic. Se fac cercetări dacă banii ceruţi au ajuns în fundaţie.

Citește și Înarmat cu trusa medicală şi însoţit de medicul Arhiepiscopiei, Calinic a verificat starea de sănătate a personalului monahal din Argeş

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Amânata asta a încercat ceva , nu prea ortodox , dar de Caliopie nu se ocupă nimeni ? S-au pentru el nu există ,, surse de încredere ,, ? S-au face totul ,, cu mâinile curate ,, ? S-au cu înființarea tuturor , cel mai probabil.
    Știrea are in esență și un aspect , puțin evidențiat dar clar pentru ,, cunoscători, în timp ce agricultura moare, sănătatea capotează, tinerii se duc la prostituție în lume ( chipurile la muncă ) , biserica primește numai pe o arhiepiscopie, suma de 4 milioane de euro, așa…degeaba, ca și când, la acele lăcașuri, interesul vizitatorilor este de ordinul milioanelor pe an si se scot bani că…lău.
    Se vede exact cum s-a pus mâna pe finanțare, eu dacă eram de la aprobare, nu dădeam un cent pentru așa ceva.
    Exemplu elocvent, știți unde este înmormântat de exemplu Nicolae Bălcescu? Geniul rămân, etc ?
    În Italia, la Palermo . Când s-a discutat să fie repatriat corpul, autoritățile au pus o singură întrebare: ,, acolo unde vreți să-l duceți, câți vizitatori aveți anual ? ,, . Răspunsul a fost : ,, 200.000 ! ,, ; deși s-a greșit intenționat cu un zero cifra, pentru a impresiona .
    Cei din Italia au răspuns: ,, La noi aici, sunt peste 2.000.000 , așa că…lăsați-l aici că-i mai bine unde este acum ! ,, .
    Reflectați!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *