Web Analytics

Unirea Bascov va continua să joace „acasă”, la Bradu

de | 20.04.2017 10:36 | Sport

13 Bascov# Într-un răspuns dat Jurnalului pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Direcția Silvică Argeș a argumentat faptul că terenul de la Valea Ursului, folosit de echipa de fotbal din Bascov, aparține fondului forestier al statului.

Așa cum vă relatam în numerele trecute ale Jurnalului, în contextul în care Unirea Bascov se află foarte aproape de promovarea în Liga a III-a și în condițiile în care investițiile de sute de mii de euro au demarat deja la terenul de la Valea Ursului acolo unde Primăria Bascov va finanța construirea unei baze sportive cochete, echipa de Liga a IV-a Unirea Bascov riscă să rămână fără terenul de la Valea Ursului. De ce? Păi, din cauza unei acțiuni în instanță, care practic blochează toate investițiile și care se poate termina în defavoarea autorităților locale. Cei care revendică acest teren sunt cei de la Direcția Silvică Argeș, care, se pare, au un interes deosebit pentru această zonă. Cert este că în continuare până la terminarea procesului, Primăria Bascov nu mai poate investi în această bază sportivă, iar echipa va fi nevoită să joace în alte localități, așa cum este cazul comunei Bradu, acolo unde bascovenii au evoluat în ultimele etape. Într-un răspuns dat Jurnalului pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Direcția Silvică Argeș a argumentat faptul că terenul de la Valea Ursului, folosit de echipa de fotbal din Bascov, aparține fondului forestier al statului, iar decizia finală aparține așadar instanțelor de judecată. Iată în continuare câteva fragmente din „poziția” Direcției Silvice vizavi de acest aspect.

„Terenul face parte cu continuitate din fondul forestier proprietate publică a statului din 1941”

Direcția Silvică Argeș: „Primăria comunei Bascov prin adresa cu numărul 12255/1.07.2016 a solicitat avizarea tăierii unui număr de opt arbori situați în incinta stadionului Valea Ursului pe considerentul că suprafața acestuia face parte din domeniul public al comunei Bascov atestat prin HG nr. 447/2002, anexa nr. 13, poziția nr. 92. Prin adresa nr. 12545/12.08.2016, Direcția Silvică Argeș a comunicat Primăriei comunei Bascov că terenul la care a făcut referire, face parte din fondul forestier proprietate publică a statului, înscris în angajamentul silvic al UP Valea Ursului, u.a. 75M1, cu suprafața de 1,0 ha, fapt pentru care nu va da curs solicitării acesteia. Terenul mai sus menționat face parte cu continuitate din fondul forestier proprietate publică a statului, astfel: În planul pădurilor statului Bascov-Slătioarele și Trivalea, înregistrat sub numărul 2855/9.12.1941, din cadrul Ocolului Silvic Trivalea, suprafața respectivă face parte din parcela 6, teren fond forestier, proprietate a statului… Față de înscriere a acestuia cu suprafață de 1,0538 ha, în cartea funciară nr. 85424 a comunei Bascov domeniu privat, Direcția Silvică Argeș, în calitate de administrator a fondului forestier proprietate publică a statului, a deschis acțiune în instanță (revendicare imobiliară) la Judecătoria Pitești pentru clarificarea situației juridice a terenului în cauză”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii