Web Analytics

Primarul Gentea, sprijin pentru copiii cu autism: „Vă susțin demersurile de a face pași către normalitate”

de | 26.04.2024 10:10 | Actualitate, Home

În continuare se fac donații pentru copiii și tinerii cu autism din Pitești. Cel mai recent exemplu este chiar gestul făcut de primarul Cristian Gentea. Acesta și-a respectat promisiunea făcută pe 2 aprilie, de Ziua Internațională de conștientizare a Autismului, și s-a alăturat proiectului ORE DE TERAPIE GRATUITE derulat la nivelul Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, donând în cursul acestei săptămâni contravaloarea premiului primit în cadrul Galei Excelenței organizate de Consiliul Județean Argeș, respectiv suma de 1410 lei.

„Vreau să retransmit un mesaj de susținere și înțelegere pentru persoanele cu autism. Îmi reafirm disponibilitatea totală de a vă susține demersurile și de a face pași către normalitate. Ca un gest simbolic voi dona contravalorea premiului primit la Gala Excelenței”, declara primarul Cristian Gentea de Ziua Internațională a Autismului.

Acesta a oferit sprijin și în cadrul evenimentului caritabil organizat de APCA Argeș pe data de 1 aprilie, la sediul Filarmonicii Pitești, când a propus spre licitație un stilou personalizat, achiziționat contra sumei de 1500 Ron. Banii au mers tot către proiectul ORE DE TERAPIE GRATUITE. De asemenea, la această campanie au participat reprezentanți ai instituțiilor publice locale și naționale, demnitari, oameni de afaceri, părinți și copii.

Citește și VIDEO. Marș de solidaritate pentru persoanele cu autism, în centrul Piteștiului

62 de copii și tineri se bucură de ore de terapie gratuite

În prezent, 62 de copii și tineri cu nevoi speciale din Pitești beneficiază de serviciile oferite de specialiștii Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș. Totalul fondurilor strânse cu ocazia evenimentului caritabil din 1 aprilie, „Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor”, a depășit suma de 91.000 de lei. Ceea ce înseamnă că peste 1.500 de ore de terapie vor fi acordate în mod gratuit pe parcursul anului tuturor beneficiarilor. APCA Argeș mulțumește tuturor acelora care au susținut și susțin acest proiect.

Citește și 91.455 lei, sumă record strânsă la spectacolul caritabil din Pitești, pentru persoanele cu autism

„Este nevoie de efort comun continuu”

„Suntem extrem de recunoscători pentru întreaga deschidere, încredere și susținere oferite de domnul primar Cristian Gentea. Dorim să îi mulțumim și pe această cale pentru interesul manifestat față de nevoile în creștere ale Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, dar și pentru că vocea persoanelor cu dizabilități se face tot mai auzită. Este nevoie de efort comun continuu în realizarea cu succes a abordării terapeutice, dar și în dezvoltarea programelor de terapie ocupațională în vederea incluziunii sociale a persoanelor care vin pe lume cu daruri atât de speciale. Doar împreună putem dărui zâmbete și doar împreună putem schimba mentalități”, transmite Andreea-Nicoleta Badea, președintele APCA Argeș.

Pentru mai multe informații privind programele și serviciile oferite de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș, dar și despre conturile în care pot fi făcute donații, vă invităm să accesați și site-ul www.autismulinarges.ro.

Citește și De Florii, concert coral extraordinar la Filarmonica Pitești

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *