Web Analytics
scris vineri, 10.05.2024

Turiştii sunt aşteptaţi duminică în Argeș, la Sărbătoarea Narciselor de la Negraşi

Turiştii sunt aşteptaţi duminică la Sărbătoarea Narciselor de la Negraşi, ajunsă la ediţia cu numărul 56, a anunţat, vineri, Consiliul Judeţean (CJ) Argeş. „Comuna Negraşi deţine un fond floristic dintre cele mai variate şi mai bogate din ţara noastră. La Negraşi, cele mai fermecătoare bijuterii ale naturii sunt narcisele. În fiecare an, delicatele minunăţii florale îşi desăvârşesc splendoarea, oferind localnicilor şi turiştilor veniţi să le admire un adevărat spectacol”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Argeş.

Turiştii sunt aşteptaţi duminică în Argeș, la Sărbătoarea Narciselor de la Negraşi

Rezervație floristică

În anul 1966, „Poiana Narciselor” de la Negrași a fost desemnată rezervație floristică, intrând astfel în patrimoniul floral al României, fiind ocrotită pentru valoarea științifică deosebită a speciei și pentru valoarea peisagistică a covorului de narcise.

Citește și: Pitești. Eroii neamului, onorați la Monumentul de pe strada Crinului

 „Poiana narciselor” face parte din lista ariilor importante de protecție și conservare a plantelor din Europa, fiind nominalizată în cadrul Programului Internațional „Important plant areas in Central and Eastern Europe”, dezvoltat de către organizațiile mondiale implicate activ în protecția plantelor considerate rarități ale naturii. La doi ani de la declararea Poienii cu narcise drept monument al naturii, la Negrași a avut loc prima sărbătoare dedicată acestor minunate flori – „Sărbătoarea narciselor”. De atunci, în fiecare an, sărbătoarea de la Negrași reunește mii de participanți veniți atât din județ, cât și din întreaga țară.

Diverse oportunități pentru relaxare și petrecere a timpului liber

Negrașiul este renumit prin splendoarea Poienii cu Narcise, însă localitatea oferă și alte oportunități pentru relaxare și petrecerea timpului liber. Plimbările și excursiile sunt o alternativă excelentă pentru valorificarea unui cadru natural pitoresc, unde poiana și pădurea își unesc forțele și devin o sursă de sănătate și liniște pentru turistul dornic să se detașeze de haosul urban. De asemenea, lacurile de la Negrași reprezintă destinația preferată a iubitorilor de pescuit. În satul Bârlogu, se află Balta Fitofagu. Cu o suprafață de peste 30 de hectare de luciu de apă, balta este populată cu o mare varietate de pești, fiind un punct de atracție pentru pescarii sportivi și amatori.

Citește și: Parlamentul European: Sancțiuni mai severe și o listă extinsă a infracțiunilor de mediu

Citește și: Tribunalul ICSID a publicat hotărârea în cazul Roșia Montană: „Nu există nicio dovadă a vreunui abuz de putere din partea României” 

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Este impresionant cum această sărbătoare a reușit să unească comunitățile și să atragă vizitatori din întreaga țară, oferind o ocazie perfectă pentru a ne bucura de splendoarea narciselor și de peisajele pitorești ale regiunii. Felicitări organizatorilor pentru efortul lor de a păstra această tradiție vie și de a promova conservarea naturii!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *