Web Analytics
scris vineri, 10.05.2024

Tribunalul ICSID a publicat hotărârea în cazul Roșia Montană: „Nu există nicio dovadă a vreunui abuz de putere din partea României” 

Tribunalul de arbitraj din cadrul Centrului Internațional pentru Soluționarea Disputelor de Investiții al Băncii Mondiale (ICSID) a publicat hotărârea prin care a respins, în 8 martie 2024, acțiunea companiei miniere Gabriel Resources, care a solicitat României daune financiare de 6,5 miliarde de dolari pentru eșecul proiectului minier de exploatare a aurului de la Roșia Montană. Compania canadiană a acuzat încălcarea de către România a tratatelor bilaterale de protejare reciprocă a investiţiilor semnate de autorităţile de la Bucureşti cu Canada şi Marea Britanie. 
Citește și: Copil de 8 ani, căzut din telescaun în stațiunea Straja. Era însoțit tot de un minor

Tribunalul ICSID a publicat hotărârea în cazul Roșia Montană: „Nu există nicio dovadă a vreunui abuz de putere din partea României” 

În esență, cei doi judecători care au luat decizia în majoritate susțin că România nu a comis niciun „abuz” pentru că nu a emis autorizațiile necesare proiectului, în condițiile în care compania minieră, prin subsidiara Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), nu a reușit să ofere toate aprobările necesare. Aceștia au apreciat că este vorba despre un caz „în care nu au fost luate în considerare aspectele de mediu, sociale, culturale și economice cu care se confruntă un proiect minier masiv și care s-au dovedit insurmontabile”. 

Citeşte întreaga ştire: Tribunalul ICSID a publicat hotărârea în cazul Roșia Montană: „Nu există nicio dovadă a vreunui abuz de putere din partea României”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *