Web Analytics
scris luni, 20.05.2024

Malta a refuzat extrădarea Prințului Paul al României. Justiția din România se străduiește de 3 ani să-l readucă în țară

Un tribunal din Malta a respins cererea autorităţilor române de extrădare a prințului Paul Philippe al României. Magistratul a apreciat că există un „risc real” ca acestuia să îi fie încălcate drepturile sale fundamentale. Decizia nu este definitivă, potrivit Times of Malta, citat de News.ro.

Malta a refuzat extrădarea Prințului Paul al României. Justiția din România se străduiește de 3 ani să-l readucă în țară

Autoritățile române încearcă de peste trei ani să îl aducă în țară pe Paul Philippe al României, condamnat definitiv, în decembrie 2020, la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. La finalul lunii aprilie, acesta a fost ridicat dintr-un resort de lux din Malta, unde era în vacanță. O instanță din Malta a decis arestarea preventivă a prințului Paul, până în 9 mai, urmând ca ulterior să ia- decizie, în funcție de documentele trimise din România.

Citește și: Miron Cozma, audiat de procurorii militari: „Nu a existat Mineriadă, bă! Voi i-aţi omorât pe ăştia”

Paul-Philippe al României este căutat în România pentru a executa o pedeapsă cu închisoare pentru corupţie. În vârstă de 75 de ani, el a fugit din România în 2020, când a fost condamnat la aproape 3 ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie legată de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare din apropierea Bucureştiului, cărora le-a pretins în mod fals proprietatea.

În iunie 2022, el a fost prins la Paris, dar o Curte de Apel a refuzat să îl extrădeze în România, iar avocatul lui Paul al României a invocat, între altele, acest argument atunci când a pledat împotriva extrădării sale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită