Web Analytics

Sponsorul FC Argeş are o ipoteză despre dezastrul din meciul cu Dinamo. Viorel Tudose: „Am auzit că li s-a pus ceva în mâncare la hotel…”

de | 7.06.2023 19:05 | Actualitate, Home, Sport

Cum comentați cele două meciuri din barajul cu Dinamo?

– O mare dezamăgire comportamentul jucătorilor noștri în primul tur, dezamăgit de atitudinea a doi-trei jucători din meciul retur. Una peste alta, plătim tribut unui an nefast pe care n-am știut să-l gestionăm. De fapt, în țara asta, cel mai greu este să gestionezi succesul, managementul succesului. Cred că ar trebui să facem niște cursuri de la grădiniță despre cum să ne manageriem succesul. Dacă anul trecut am avut un succes deosebit, am intrat în play-off, unde nimeni nu ne dădea nicio șansă să intrăm, iată că anul acesta am retrogradat. Cauzele sunt multe, greșelile care s-au făcut nu are rost să le enumăr acum, pentru că este prea la cald. Una peste alta, nu este o tragedie retrogradarea lui FC Argeș, pentru că au retrogradat și echipe mai mari… Important este să învățăm ceva, va fi o tragedie dacă nu învățăm din acest eșec, din modul în care am gestionat acest an total nefavorabil lui FC Argeș.

Dacă vom reuși să învățăm ceva, să gestionăm bine acest moment și într-un an de zile să ne reîntoarcem, iar în 3-4 ani să devenim acea echipă de care am vorbit eu încă de la început, care să pună probleme granzilor fotbalului românesc, atunci pot să spun că această retrogradare a fost benefică. În alte condiții, nu pot să spun așa ceva. Vă dați seama că dacă vom persista în greșelile pe care le-am făcut înseamnă că nu am învățat nimic și ne merităm soarta. Cam atât este de spus, în rest…! Am auzit diverse zvonuri care mi-au ajuns și mie pe la ureche, dar nu are rost să le mai comentez. Noi am fost o echipă moartă de șase luni încoace, nu are rost să ne mai lamentăm… Am văzut și în spațiul public că fostul manager Jean Vlădoiu se ceartă cu actulul manager Daniel Stanciu… Eu cred că aceste treburi trebuie discutate intern și nu trebuie să le aruncăm în spațiul public.

Într-adevăr, și eu am foarte multe de reproșat atât lui Jean Vlădoiu, cât și lui Daniel Stanciu și Andrei Prepeliță, iar celuilalt antrenor, Marius Croitoru, nici nu am ce să-i reproșez, pentru că nici nu mi-ar ajunge următoarele șase luni de zile la câte a făcut în defavoarea lui FC Argeș, voit sau nevoit. La urma urmei, pe cine mai interesează? Respectivii și-au încasat banii, sunt fericiți, totul este în regulă. Suporterii argeșeni vor merge din nou în Liga a doua, își vor încuraja echipa, vor rămâne alături de ea, plătind din buzunar, încurajându-și și favoriți și încercând să spere că, într-o zi, îngerul din cer Nicolae Dobrin ne va mai dărui dacă nu un titlu, măcar o cupă.

Citește și Viorel Tudose, sponsor FC Argeş: „Nu pot să cred că, într-un an, fotbalişti ca Tofan, Turda, Şerban, Mezza Coli sau Garita au uitat fotbalul”

„În privința licenței lui Dinamo, cred că vom pierde la comisii, dar avem șanse mari să câștigăm la TAS”

Cum este cu licența lui Dinamo?

– Am cerut oficial retragerea licenței lui Dinamo, iar acum așteptăm să vedem care este răspunsul Federației, vedem ce putem face… Este o chestiune de nuanță acolo. Eu cred că vom pierde la comisii, dar avem șanse mari să câștigăm la TAS, eu așa cred. Am analizat foarte bine stadiul licenței lui Dinamo și, ca să mergem la TAS, trebuie să fim parte în acest dosar, să vedem ce va răspunde Federația. În contextul actual noi nu putem să mergem la TAS. Oricum, Federația va trebui să dea un răspuns, pentru că odată cu modificarea planului de reorganizare pentru clubul Dinamo trebuia notificată aici pe legea insolvenței. Este o întrebare cu notificarea comisiei de licențiere. Deci, trebuie să vedem, dacă s-a notificat sau nu. Dinamo a obținut un drept și în speță licența de a evolua în prima ligă în baza unui plan de reorganizare… Apoi se merge la judecător pentru a schimba acel plan, când ar trebui să fie notificată comisia de licențiere… Așa scrie la lege…

Acum interpretarea unora este într-un fel, a altora într-un alt fel. Depinde cum vom reuși să gestionăm această parte… Mi-ar fi plăcut să rămânem în Liga I pe teren, dar dacă nu am putut pe teren și acesta este un drept al nostru… Noi nu am calomniat pe nimeni, am cerut comisiei de licențiere să verifice dacă avem sau nu dreptate, dacă avem dreptate, ce vor considera dânșii că trebuie făcut, dacă nu avem, asta este, mergem înainte.
Suntem pregătiți pentru Liga a doua, dar nu este normal ca un club să-și plătească întocmai și la timp datoriile, iar alt club să adune datorii și să fie păsuit printr-o anumită interpretare legislativă. Nu am nimic cu Dinamo, chiar i-am felicitat și merită toate felicitările noastre. Așa este fair-play pentru modul în care au luptat. Că am fost noi cu probleme, asta nu mai contează, adică am pierdut, trebuie să mergem înainte, să recunoaștem victoria adversarului și să încercăm din punct de vedere legislativ ce putem să facem și, dacă vom reuși, atunci este un bonus pentru noi, pentru FC Argeș.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal la FC Argeş: „Ne-am bătut joc de campionat prin modul în care am făcut achiziţiile”

„Nu poți să-ți bați joc de culorile unei echipe, de un oraș întreg având evoluția pe care ai avut-o”

Ce puteți să ne spuneți despre contractele jucătorilor?

– O să vedem cine mai rămâne. Mulți și-au reziliat contractele… Probabil a contat intrarea mea din vestiar, după meciul din tur cu Dinamo, în care le-am adresat câteva cuvinte destul de dure. Am auzit că am țipat. Nu, am vorbit pe un ton ridicat, pentru că respectivii trebuie să și înțeleagă, adică nu poți să-ți bați joc de culorile unei echipe, de un oraș întreg având evoluția pe care ai avut-o. Mie îmi pare foarte rău că noi nu am știut să gestionăm acest baraj și credeți-mă că pentru mine a fost o dezamăgire totală ce s-a întâmplat. Stăteam și mă întrebam: oare ce se întâmplă? Oare sunt într-un vis urât sau… Nu există explicație logică… Am auzit că li s-a pus ceva în mâncare la hotel… Nu mai contează, am pierdut așa cum am pierdut. Unii jucători, după intrarea mea, probabil că au înțeles că aici nu ne mai jucăm cu a mima fotbalul. Unii au mimat fotbalul, credeți-mă!

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal la FC Argeș: „Demiterea lui Prepeliță a fost cea mai mare greșeală”

„Rămân în continuare la FC Argeş, nu părăsesc Argeşul, este echipa mea de suflet, deşi am avut alte propuneri”

Este adevărat că înainte de meciul tur jucătorii români s-au certat în vestiar cu cei străini?

– Astea sunt și informațiile mele, dar de ce au ieșit la iveală tocmai acum? L-am auzit și pe Andreas Calcan și pe Cătălin Straton… Asta le reproșez: de ce nu ați venit să spuneți? Poate mai puteam să facem ceva. Nu a știut nimeni, au ascuns totul… Când am cerut demisia de onoare a tuturor celor din staff-ul administrativ, la asta m-am referit. Nu au informat… Măcar să spună: Fraților, suntem pe un butoi de pulbere! Într-adevăr, așa a fost, s-au reziliat contracte și au plecat fără nimic respectivii jucători. Probabil și amenințarea mea pe care le-am făcut-o în vestiar… Probabil, nu știu! Amenințare între ghilimele, amenințare că nu au voie să se prezinte în modul ăsta. Și-au bătut joc de un oraș întreg, de suporterii lui FC Argeș. Dar pe respectivii nu i-au interesat niciodată culorile clubului FC Argeș…

S-au reziliat contracte, vedem cine rămâne. Eu aș vrea o reconstrucție 100% românească, cu tineri din pepinieră, cu jucători cu caractere în special. Dacă nu venim cu caractere, nu o să facem nimic și, peste un an de zile, o să ne lamentăm din nou. Eu unul nu mă lamentez. Pentru mine este o provocare să o luăm din Liga a doua și să construim. Îmi doresc mult să construiesc. Rămân în continuare la FC Argeș, nu părăsesc Argeșul, este echipa mea de suflet, deși după meciul cu Dinamo unii mi-au făcut destul de multe propuneri și nu mă refer numai la un club. Am spus foarte clar: rămân la Pitești, dar voi rămâne doar în condițiile mele. Nu pot să mai accept să fim călcați în picioare, avem de apărat un oraș, avem de apărat un club de tradiție din fotbalul românesc.

Citește și Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş, este optimist: „Diferenţa dintre Liga I şi Liga a II-a îşi va spune cuvântul, adică FC Argeş va câştiga barajul cu Dinamo”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Pai baaai taranoiule! Clubul Dinamo, a fost sustinut din banii nostri, ai suporterilor… In liga 1, era printre putinele echipe cu salariul la zi, in cinditiile in care noi faceam cheta! Bai nesimtitule! Nu iti este rusine? Banii la voi, vin de la primarie bai animalule! Rusine! Ghertoi imputit! Accepta infrangerea, si mergi mai departe! Capul sus, si luptati sportiv sa reveniti, nu ca p,izd,ele! Fiti barbati, si luptati pe teren sa reveniti! Nu ne este frica, nu aveti ce sa ne faceti, dar sa va fie rusine! Nu sunteti barbati! Sunteti niste fetite plangacioase, care nu au nici caracter, nici barbatie! Rusine taranilor! Vai de capul vostru! Oameni de nimic… zero! Nulitati! Rusine!

    Răspuns
    • Le-a pus in mancare rahat si ai mancst si tu care bagi la echipac2000€ pe luna si te numesti patron

      Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *