Web Analytics

Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş, este optimist: „Diferenţa dintre Liga I şi Liga a II-a îşi va spune cuvântul, adică FC Argeş va câştiga barajul cu Dinamo”

de | 26.05.2023 10:35 | Actualitate, Home, Sport

Cum comentați victoria cu Petrolul?

– Cu Petrolul a fost o victorie normală în fața unei echipe care nu mai avea pentru ce să joace, neavând dreptul să intre într-o cupă europeană, neavând licență pentru a juca într-o cupă europeană. Jucătorii erau deja în vacanță, deși și-au dorit foarte mult să joace, iar dorința pe care au abordat-o în fața noastră nu s-a potrivit cu modul în care noi am jucat și am controlat jocul din punct de vedere tehnico-tactic. Au apărut și cele două eliminări și așa a venit și victoria noastră. Cred că și fără cele două eliminări noi am fi reușit o victorie concludentă.

Cum vedeți barajul cu Dinamo? Meciul tur îl vom juca în deplasare.

– Primul meci, la Dinamo, la alți parametri, la alți factori. Se repetă acel meci din 1979 cu altă încărcătură, cu alte echipe. Gândiți-vă ce îți oferă viața asta, ce înseamnă istoria. În ‘79, cele două echipe se băteau pentru titlu și acum se luptă una pentru a intra și cealaltă pentru a supraviețui în prima ligă. Un meci greu cu Dinamo. Eu, sincer, nu aș fi preferat Dinamo, aș fi preferat Oțelul Galați, un meci mai la îndemână, să zic așa. Aici nu ne referim numai la partea de fotbal, ne referim la un context mult mai amplu la nivel național. Ne vom juca șansa, sper să rămânem în prima ligă și sunt convins că vom rămâne, pentru că Bogdan Vintilă a reușit să așeze cât de cât echipa în teren și să îi dea o anumită clarviziune, bineînțeles la ce se poate în momentul acesta. Să nu ne îmbătăm cu apă rece! Vreau chiar să trag un semnal de alarmă, pentru că și după prima victorie din etapa I cu UTA, am spus să nu ne îmbătăm cu apă rece. Și acum tot la fel, vreau să atrag atenția ca acest 3-0 cu Petrolul să nu ne îmbete cu apă rece. Petrolul era o echipă pe care nu o mai interesa nimic, deși și-au dorit victoria pentru a nu fi arătată cu degetul, dar atâta s-a putut și la Petrolul. Eu cred că diferența dintre Liga I și Liga a II-a își va spune cuvântul, adică FC Argeș va câștiga acest baraj cu Dinamo. Sunt ferm convins că vom reuși o rămânere în prima ligă și să demonstrăm că suntem buni.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal la FC Argeş: „Ne-am bătut joc de campionat prin modul în care am făcut achiziţiile”

„Văd un 70-30% pro Argeș de a câștiga barajul… Dinamo vine cu voință, putință mai puțină…”

Un procentaj pentru câștigarea barajului?

– Deși sunt matematician, îmi este greu să dau aici un procentaj, dar eu îl văd un 70-30% pro Argeș. Aș vrea să și exemplific puțin care sunt atuurile lui FC Argeș, care sunt punctele tari, punctele slabe ale lui FC Argeș. Dinamo vine cu voință, putință mai puțină, dar voința lui Dinamo nu este numai voința jucătorilor, este o voință mult mai amplă. Atuurile lui FC Argeș sunt ambiția unor jucători să arate că nu sunt chiar de lepădat pentru Liga I, sunt jucători care își doresc să lupte să arate că, indiferent ce se va întâmpla cu FC Argeș, vor avea un angajament. Mai este și diferența aceasta de mentalitate între managementul pe care l-am avut noi versus managementul lui Dinamo, pe care eu îl văd pro FC Argeș. La Dinamo aș mai puncta un atu, și anume spectatorii. Noi, la FC Argeș, încă nu avem acel grup de suporteri care să schimbe ceva. Mi-a plăcut, de exemplu, acel lucru care s-a întâmplat la Petrolul Ploiești și anume modul în care jucătorul Latovlevici a fost dezbrăcat și trimis acasă de la antrenamente de către suporteri, în timp ce eu la FC Argeș m-am chinut două luni și jumătate să-l dau pe Latovlevici afară, pentru că ceea ce hotăram în Consiliul Director nu avea nimeni curajul să aplice, fiindcă Latovlevici urma să ceară niște despăgubiri… Cam asta este diferența între suporterii pe care îi are FC Argeș și acești suporteri… Dacă se întâmpla la Rapid, la Petrolul ceea ce a făcut Latovlevici pentru noi, nu că era dezbrăcat… Nu sunt de acord nici cu aceste lucruri, să nu fiu înțeles greșit… Este această mentalitate a suporterilor… Și la Dinamo în sezonul trecut s-au întâmplat lucruri asemănătoare și asta arată forța unui grup de suporteri care pot duce echipa către o calificare în liga națională versus suporterii noștri care sper să se organizeze. Le aduc aminte că în ’79 au venit în număr foarte mare de la Pitești la București pentru a celebra victoria Argeșului lui Dobrin. Drumul a rămas același, autostrada este tot acolo, nu s-a mutat. Sper ca la meciul de la Dinamo să fie cel puțin 2.000 de suporteri piteșteni.

Citește și Viorel Tudose, finanțator la FC Argeș: „Problema e la jucători, la valoarea lor. Mulți nu au ce căuta în Liga 1”

„Există prime pentru rămânerea în prima ligă… Este un bonus destul de substanţial”

Ce face conducerea clubului pentru a stimula jucătorii înaintea acestui baraj? Mă refer și la prime…

– Există prime pentru rămânerea în prima ligă. Știți foarte bine că noi am avut obiectiv să ne clasăm pe un loc de play-off și existau prime pentru asta, iar după ce a fost schimbat Andrei Prepeliță și a urmat acel număr ireal de înfrângeri pe care le-am avut cu următorul antrenor pe bancă, vă dați seama că obiectivul clubului s-a schimbat în rămânerea în prima ligă, pentru care s-au promis niște prime. Nimic în plus… Este un bonus destul de substanțial. Ne-am reorientat din mers și cred că vom scoate corabia la capăt. Sper să avem puterea, după ce vom realiza acest lucru, să ne asumăm greșelile așa cum au fost ele și să nu le mai repetăm. Din aceste evenimente care s-au întâmplat anul acesta îmi doresc cel mai mult să învățăm din greșeli. Nu este un capăt de țară că s-a greșit, toată lumea greșește, dar nu trebuie să persistăm cu aceste greșeli. Am tot auzit că trebuie să schimbăm tot; nu se poate. Jucătorii de abia au început să se cunoască, trebuie schimbat pe ici, pe colo, pentru că riscăm să se întâmple la fel. Trebuie să scoatem tot ce este mai bun din acești jucători, pentru că nu sunt jucători atât de răi. Consider că Argeșul are posibilitatea aceasta.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal la FC Argeș: „Demiterea lui Prepeliță a fost cea mai mare greșeală”

Citește și S-au pus în vânzare biletele la Dinamo – FC Argeş, de pe Arena Națională

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole