Web Analytics

Viorel Tudose, sponsor FC Argeş: „Nu pot să cred că, într-un an, fotbalişti ca Tofan, Turda, Şerban, Mezza Coli sau Garita au uitat fotbalul”

de | 14.04.2023 10:35 | Actualitate, Home, Sport

Cum comentați ultimele meciuri ale FC Argeș?

– Trebuie să mergem înainte. Nu avem altă variantă. Este o stare pe care nu putem să o comentăm, nu avem ce. Numai înfrângeri pe bandă rulantă. Nu s-a creat acel șoc prin înlocuirea și venirea noului antrenor, rezultatele sunt sub zero, este mult de muncă… Este o stare de letargie, dar sunt ferm convins că FC Argeș nu va retrograda.

„Sperăm să ieșim de pe locurile de retrogradare pentru a ajunge pe locurile de baraj”

Cum vedeți următoarele confruntări?

– Urmează meciuri care sunt cu retrogradarea pe masă. Din acest moment, facem matematică: suntem la 5 puncte de Chindia; dacă batem Chindia, venim la două puncte și contează foarte mult meciurile pe care Chindia le are în continuare. Bineînțeles că și noi trebuie să câștigăm puncte. Sperăm să ieșim de pe locurile de retrogradare pentru a ajunge pe locurile de baraj. Condițiile sunt în continuare foarte bune din punct de vedere administrativ, ce putem să mai spunem la ceea ce se întâmplă în perioada asta? Nu reușim să deblocăm echipa, nici conducerea tehnică, nici conducerea administrativă, indiferent de ce propuneri se fac, indiferent de cum analizăm. Probabil că avem din nou imaginea play-off-ului de anul trecut, când am pierdut pe bandă rulantă, cu excepția meciului de la Voluntari. Până la urmă o s-o scoatem la capăt, pentru că trebuie. Nu ne dăm la o parte, FC Argeș nu va retrograda și va trebui să-și analizeze foarte bine în următoarea perioadă strategia de viitor.

Se zvonește că tocmai pentru că stadionul va fi demolat și se va juca în altă parte, echipa nu mai trage și se dorește o evoluție în liga secundă…

– Sunt niște zvonuri pe care trebuie să le infirm. Cel puțin în prezența mea nu s-a discutat așa ceva. Nu ar risca nimeni o retrogradare în Liga a doua pentru a se demola stadionul și pe urmă să vii pe cai mari. Construcția noului stadion va dura aproape doi ani. Înțeleg că zvonurile sunt că vom sta doi ani de zile în liga secundă. Nu. Nu dorește nimeni retrogradarea echipei. Pentru FC Argeș o retrogradare în Liga a doua, din punct de vedere financiar, nu ar fi chiar în regulă. Așa că nu se pune problema în acest moment să ne gândim la retrogradare. Eu nu sunt adeptul retrogradării și mă voi bate până în ultima secundă, atâta timp cât din punct de vedere matematic calculul este de partea noastră să rămânem în prima ligă. Eu îi asigur pe suporterii Piteștiului că ne vom bate să rămânem în prima ligă. La FC Argeș au fost în ultimul an foarte multe zvonuri ciudate, parcă am intra așa într-un colaps… Aceste zvonuri nu fac bine nici echipei, nici celor din anturajul echipei. FC Argeș nu vrea să retrogradeze, FC Argeș nu va retrograda.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal la FC Argeș: „Demiterea lui Prepeliță a fost cea mai mare greșeală”

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal la FC Argeş: „Salvarea de la retrogradare nu este un obiectiv îndrăzneţ, este un obiectiv realizabil”

„Nu se pune problema să plec dacă, Doamne ferește!, FC Argeș va retrograda”

Ipotetic vorbind, dacă echipa va retrograda, dv. veți mai rămâne la echipă?

– Bineînțeles. Nici nu se pune problema. Indiferent ce se va întâmpla cu echipa, voi încerca să îmi impun punctul de vedere la FC Argeș, să construim o echipă tânără cu mare majoritate de jucători români, cu un fond de jucători români crescuți în pepiniera Argeșului sau în împrejurimile Argeșului, jucători pe care să-i doară sufletul. Avem nevoie și de oameni care să se bată pentru FC Argeș, să-i doară inima pentru FC Argeș. La Pitești trebuie începută construcția unei echipe puternice, care să fie o echipă de prim plan a fotbalului românesc. Așadar, nu se pune problema ca eu să plec dacă, Doamne ferește!, FC Argeș va retrograda în Liga a doua. Sunt convins că FC Argeș nu va retrograda, pentru că mai sunt meciurile directe cu contracandidatele, pe care trebuie neapărat să le câștigăm.

Pe ce vă bazați când spuneți aceste lucruri?

– Mă bazez pe valoarea jucătorilor. Nu pot să cred că în șase luni, opt luni, un an de zile, fotbaliști precum Tofan, Turda, Șerban, Mezza Coli sau Garita au uitat fotbalul. Sunt ferm convins că nu este așa. Ei sunt jucători de valoare, jucători pe care marile echipe din România i-au contactat sau îi contactează în continuare. Adică, nu pot să cred că acești jucători nu pot să joace la o valoare ridicată. Consider că acești jucători pot juca liniștiți titulari de drept la aproape toate cluburile din prima ligă, chiar și acest portar Micle, de care cu siguranță o să mai auziți. Pe acest portar Micle, eu îl văd în următorii trei-patru ani titularul echipei naționale… Nu avem voie de acest blocaj indiferent de ce am încercat… Nu se poate… Echipa trebuie să se trezească cât mai urgent și se va trezi, pentru că nu poți să o ții așa la nesfârșit. Sper să nu fie prea târziu! Eu cred în acești jucători, în puterea lor, în demnitatea lor. Eu zic că un gol ne va descătușa și pe urmă toate vor intra pe un făgaș normal.

Citește și FC Hermannstadt – FC Argeș și CS Mioveni – FC Argeș, programate sâmbăta

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii