Web Analytics

Scandalos! Niciun ban de la evenimentul caritabil pentru Ucraina nu a mai ajuns la destinaţie!

de | 27.01.2023 10:50 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

Un al doilea elev, Gabriel Curea, rupe tăcerea despre „Extravaganza Party”!
Peste 6 mii de euro, bani strânși din donații, au fost cheltuiți pe câteva ore de spectacol
Organizatorii s-au distrat pe versurile deocheate ale unui trapper și unui rapper pe placul puștanilor, asta în contextul în care Asociația Speranță și Sprijin pentru Oameni e condusă de un preot

S-a dorit a fi un eveniment caritabil sau cel puțin asta a fost promovarea „Extravaganza party”, petrecerea trendy organizată de un grup de tineri elevi din Pitești care, încă din februarie anul trecut, de când a început războiul în țara vecină, s-au apucat să strângă bani pentru ucraineni. Nimic, însă, nu a mai ajuns la destinație. Din sponsorizările venite de la mai mulți oameni de afaceri din Argeș, adică undeva la peste șase mii de euro, tinerii au plătit doar avansul pentru două, maximum trei ore de extaz pe ritmurile melodiilor cântate de Yny Sebi, Bvcovia sau Petre Ștefan, „artiștii” cu care se distrează puștanii, astăzi.

Versuri despre târfe, smardoi, bagabonțeală, bani și copii…haladiți

Redăm mai jos o parte din versurile melodiilor cântate pe scenă la spectacolul care s-a ținut în luna august anul trecut, la hotelul Star din Budeasa:
„Suge sufletu’, suge sufletu’ din mine
E femeia ta, se vede că nu-ți convine
M-am jucat cu ea, am trimis-o iar la tine
Dala dumla dumla da, și mă simt atât de bine”
(Bvcovia „Dala Dumla”)


„Cei mai haladiți copii așa-mi numesc eu fanii
Dau tare viteză, târfo, zi-mi Enzo Ferrari

Cum să mai fiu smardoi, când mi-au luat mințile banii?
Cu cine să mă mai cert când mă iubesc și dușmanii?

Până și noua mea sâgeată e îmbrăcată în Moncler
Până și noua mea gagică-i cea mai tare din cartier
Bagabonțeală, combinații, atâta știm noi de fel
YNY Sebi și cu Petre, ăștia doi te aruncă în cer”
(Yny Sebi și Petre Ștefan „Enzo Ferrari”)

Sunt doar două dintre melodiile care au dat copiilor senzații tari. Două filmulețe de la „Extravaganza” au ajuns virale pe Tik-Tok, mai ales după ce un tânăr din public, parte a noii generații de băieți, a dansat twerk pe melodiile lui Yny Sebi.
În plus, mai mulți tineri au fost excluși din grupul organizatorilor după ce au cerut să fie lămuriți ce s-a făcut cu banii strânși, având în vedere că din vânzarea biletelor pentru „Extravaganza party” s-au adunat șapte sute de milioane, poate chiar mai mult.

Citește și Crăciunul în Ucraina, cu frica în sân de un posibil atac. „De sărbători, nu va mai fi la fel ca în anii trecuţi. Nu avem nici instalaţii, nici luminiţe”

Citește și UE va înființa un tribunal special pentru crimele de război din Ucraina

„Eu nu am ajuns până în finalul organizării, pentru că am fost dat afară din motivul implicării legale și corecte, să zic așa”

Primul a fost Marian Marin, la ora spectacolului elev, acum student, a cărui marturie v-am prezentat-o săptămâna trecută. În ediția de azi a decis să vorbească Gabriel Curea, un alt elev implicat în acțiune și dat afară de restul colegilor pentru că prezenta prea mult interes pentru eveniment, mai exact ce s-a făcut cu banii strânși. Despre cum s-au dus banii din donații și sponsorizări pe „Extravaganza party” ne-a povestit tânărul: „Am vorbit cu artiștii, au fost din aceștia în vogă, în prezent: Yny Sebi, Bvcovia, Petre Ștefan și câțiva DJ.
Yny Sebi, Bvcovia și Petre Ștefan au venit pe bani, dar au făcut și ceva reducere, fiind eveniment caritabil, iar DJ-ii au venit pe gratis. Două mii de euro a cerut Petre Ștefan, undeva la două mii de euro Yny Sebi, iar Bvacovia undeva la aproape trei mii de euro. Avansul pentru doi dintre artiști l-am plătit din sponsorizări, iar pe urmă, restul banilor au fost dați din biletele vândute. A fost 70 de lei biletul, dar au fost persoane care au plătit mult mai mult pe bilet. Eu nu am ajuns până în finalul organizării, pentru că am fost dat afară din motivul implicării legale și corecte, să zic așa. Adică restul colegilor începuseră să dea bilete pe gratis, plus altele care nu erau legale.

Le-am atras atenția că o să avem controale și că nu e ok și până la urmă s-au hotărât să mă dea și pe mine afară, pe lângă alte 5-6 persoane eliminate, pentru că nu se implicau. (…) S-au vândut peste o mie de brățări, deci peste 700 de milioane încasări. 500 de euro a costat partea de entertainment, lumini etc. Și 30 de milioane sala, angajați. Cu toți banii din încasările biletelor s-au acoperit cheltuielile cu evenimentul și au mai rămas peste 300 de milioane din încasări. Plus donații în valoare de peste 6 mii de euro din partea firmelor. După ce s-a încheiat evenimentul, din partea lor au venit doar mulțumiri, „că a fost mișto”, „că ne-am distrat”. Nu au donat absolut niciun ban Ucrainei. Toți au început să pună întrebări că unde sunt banii, iar restul, mai marii organizatori, i-au dat afară spunând „Bă, tu pui prea multe întrebări!” Oricum, la eveniment, 80% dintre persoane aveau minus 17 ani, iar pe majori puteai să-i numeri pe degete”, ne-a declarat Gabriel Curea.

Citește și Banii donaţi de argeşeni pentru ucraineni s-au dus pe Apa Sâmbetei

„Se distrează, iar apoi se duc să cumpere un bax de făină și unul de ulei, fac niște poze și, gata, spun că au donat toți banii”

Tânărul ne-a mai povestit că elevii au mai organizat un eveniment de genul „Extravaganza Party”, cu promovare extra, dar donații pe minus sau deloc.
„Am văzut că de Crăciun au mers la o familie, au cumpărat niște făină, mălai. Oricum, nu au cumpărat de mii de euro. În octombrie, au organizat din nou alt eveniment caritabil, dar nu au precizat pentru cine e. Au promovat, dar n-au zis spre ce cauză donează. Au venit tot artiști din ăștia, gen Ian Azteca și Oscar (trapperi). La fel, au fost prezente peste o mie de persoane, dar nu au spus ce au făcut cu banii. Ei promovează faptul că fac petreceri caritabile, au o asociație prin care promovează, nu fac printr-un SRL, tocmai pentru a nu plăti taxe și impozite. Se distrează, iar apoi se duc să cumpere un bax de făină și unul de ulei, fac niște poze și, gata, spun că au donat toți banii. Dar acolo e vorba de câteva mii de euro”, a mai spus Gabriel Curea.

Vă plac versurile astea, părinte Ionuţ Stanciu?

„Cei mai haladiţi copii aşa-mi numesc eu fanii / Dau tare viteză, târfo, zi-mi Enzo Ferrari”

Vă reamintim că asociația prin care a fost realizat evenimentul cu scandal „Extravaganza party” se numește „Speranță și Sprijin pentru Oameni” și e condusă de preotul Ionuț Stanciu de la Leordeni.
„Noi i-am ajutat în așa fel încât ei să își poată primi bănuții și să îi poată direcționa unde vor ei să ajute și, din câte știu, au trimis niște pachete…”, ne-a declarat preotul Ionuț Stanciu săptămâna trecută.
În realitate, niciun ban n-a ajuns la refugiații din Ucraina, iar din donații și sponsorizări s-au plătit dansul, masa și muzica unor băieți ale căror cântece n-au nimic în comun cu speranța și cu sprijinul, conform numelui asociației organizatoare și nici cu morala creștină, că tot e condus ONG-ul de un preot.

Citește și „Dala dumla dumla da” – o bagabonţeală cu „donaţii” pentru Ucraina!

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole