Web Analytics
scris miercuri, 30.11.2022

UE va înființa un tribunal special pentru crimele de război din Ucraina

Uniunea Europeană va înființa un tribunal special care să judece „crimele Rusiei în Ucraina”, a anunţat miercuri, 30 noiembrie, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după cum scriu jurnaliștii de la „The Guardian”, citați de digi24.ro.

UE va înființa un tribunal special pentru crimele de război din Ucraina

Citește și: Cine sunt cei cinci argeșeni premiați de Instituția Prefectului Argeș

Invazia Rusiei în Ucraina a adus moarte, distrugere și suferințe fără margini. Cu toții ne amintim ororile din Bucha. Se estimează că până acum au fost uciși peste 20.000 de civili și peste 100.000 de ofițeri militari ucraineni. Rusia trebuie să plătească pentru crimele sale oribile, inclusiv pentru crimele sale de agresiune împotriva unui stat suveran. Acesta este motivul pentru care, continuând să sprijinim instanța penală internațională, propunem înființarea unei instanțe specializate, susținută de Națiunile Unite, care să investigheze și să judece crimele de care se face vinovată Rusia prin agresiune.

(…) De asemenea, Rusia trebuie să plătească financiar pentru distrugerile pe care le-a provocat. Prejudiciul suferit de Ucraina este estimat la 600 miliarde euro.  Rusia și oligarhii săi trebuie să despăgubească Ucraina pentru daunele suferite și pentru costurile cu reconstrucția țării. Crimele oribile ale Rusiei nu vor rămâne nepedepsite”, a declarat Ursula von der Leyen.(sursa foto: spotmedia.ro)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...