Web Analytics

Şah şi mat! Familia bătrânei a cărei avere a ajuns la fiul parohului de la Mavrodolu cere anularea testamentului şi anunţă că apartamentul va fi donat Patriarhiei

de | 2.04.2021 10:34 | Actualitate, Dezvăluiri

# Familia Dumitrescu, nepoții octogenarei Angelica Ivan, au trimis un memoriu către Patriarhul Daniel
Pe la sfârșitul lunii ianuarie, vă arătam cum, după o metodă deja brevetată și de alți celebri purtători de sutană din județ, parohul Victor Sturzeanu de la Biserica Mavrodolu din Pitești s-a atașat de o bătrână de 88 de ani și de bunurile ei lumești. Și atât de mult s-a atașat, încât acum el și familia sa dispun de ele după bunul plac. Asta, în ciuda faptului că femeia are o soră care o îngrijea și care locuiește foarte aproape de ea, precum și mai mulți nepoți de frați. Bașca faptul că unuia dintre nepoți, înainte de ”prietenia” cu familia Sturzeanu, bătrâna îi făcuse testament la Biroul Notarial Căunei, în care îi lăsase toată averea. Testament pe care l-a stricat în favoarea juniorului parohului Sturzeanu, Matei, student la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești, care a devenit astfel moștenitorul octogenarei.

Arhiepiscopia se spală pe mâini: „Situația bunurilor mobile și imobile ale doamnei Ivan Angela vizează strict persoanele implicate”

După seria de articole din ziarul nostru, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a emis un comunicat de presă în care a făcut precizări cu privire la cercetarea efectuată în cazul parohului Bisericii Mavrodolu, Victor Sturzeanu. Dar care, pe fond, îl spăla rușinos pe paroh. Se preciza că unul din aspectele verificate de șefii ierarhici a fost „referitor la acuzația rudelor doamnei Ivan Angela, domiciliată în municipiul Pitești, județul Argeș, cu referire la preotul Sturzeanu Dumitru-Victor, Eparhia Argeșului și Muscelului a delegat o comisie eparhială care să efectueze cercetări în acest caz”. Conform rezultatelor verificărilor și în urma discuțiilor cu octogenara care i-a făcut testament lui Matei, băiatul preotului paroh de la Mavrodolu, aceasta și-a reafirmat dorința de a-i lăsa viitorului preot bunurile sale, nefiind influențată în decizia sa de seniorul Sturzeanu. Deși pentru Arhiepiscopie, care îi ceartă pe jurnaliști că amestecă afacerile personale ale unui cleric cu Biserica, în detrimentul imaginii acesteia din urmă, nu pare să conteze faptul că, în vârstă de 18 ani, juniorul familiei Sturzeanu aspiră la vocația teologică, fiind, la rândul său, student la Teologie Ortodoxă. Vă reamintim că, din comunicatul amintit, pe care l-am publicat anterior, s-a desprins următoarea concluzie: „Situația bunurilor mobile și imobile ale doamnei Ivan Angela, din municipiul Pitești, este o problemă care vizează strict persoanele implicate – doamna Ivan Angela și domnul Matei Sturzeanu – iar orice altă asociere cu instituția Bisericii – Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului reprezintă o acțiune lipsită de tact deontologic. Subliniem faptul că Biserica, respectiv Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, nu poate fi catalogată ca fiind răspunzătoare de acțiunile personale ale unor membri din familiile clericilor, răspunderea aparținând fiecărei persoane individual”. Altfel spus, bătrâna și-a lăsat averea fiului de paroh, fără ca tatăl să aibă nicio legătură cu această afacere.
Citește și Ne-a scris nepotul bătrânei al cărei apartament a ajuns la fiul parohului de la Mavrodolu
Citește și Exclusiv. Scandal uriaş cu parohul de la Mavrodolu / Preotul Sturzeanu şi preoteasa au luat în grijă o bătrână. Apoi apartamentul bâtrânei a trecut pe numele fiului lor, Matei
Citește și Circuitul prescurilor în natură sau cum să treci Biserica Mavrodolu pe persoană fizică

„Nu pot să mă uit pasiv la cum un așa-zis preot minte cu nerușinare, iar Arhiepiscopia Argeșului îl scoate basma curată”

Nemulțumită de cercetarea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, familia bătrânei a scris și la Patriarhia Română. În speranța că poate cuiva de acolo i se va părea neortodox modul în care și-a însușit familia unui preot cu rang averea unei bătrâne (având în vedere că preotul Sturzeanu este parohul unei biserici vestite și îndrăgite de credincioșii din Pitești). Astfel, Răzvan, fiul profesorului Gheorghe Dumitrescu de la Universitatea din Oradea (profesorul este nepotul de soră căruia octogenara i-a lăsat inițial averea prin testament înainte s-o deturneze familia preotului Sturzeanu), a scris către biroul de sesizări, biroului de presă și cancelariei Patriarhiei Române. Iată ce scrie în corpul de mail atașat memoriului adresat patriarhului: „Nu aș vrea să denigrez Biserica în sine, dar nici nu pot să mă uit pasiv la cum un așa-zis preot minte cu nerușinare, iar prin comunicatul oficial Arhiepiscopia Argeșului îl scoate basma curată. Noi, rudele unei bătrâne a cărei agoniseală de o viața e pe mâinile fiului unui preot, refuzăm să credem că o femeie de 88 de ani care nu frecventează biserica, chiar preotul spunând asta, ajunge să lase totul fiului său fără nicio implicare din partea preotului Sturzeanu…
Sunt enumerate de către ziar cel puțin 5 rude, dar părintele susține în continuare că bătrâna nu are rude, oare nu e strigător la cer?
Oare e un caz singular sau e generalizat? Asta rămâne de văzut în funcție de măsurile pe care dumneavoastră le veți lua”.

Familia octogenarei face exact cum i-a spus Arhiepiscopia: cere în instanță anularea testamentului

Însă, după cum chiar Arhiepiscopia Argeșului a sugerat în amintitul comunicat de presă trimis ziarului nostru, „dacă din partea rudelor doamnei Ivan Angela sunt exprimate nemulțumiri sau obiecții cu privire la testamentul redactat pe numele domnului Matei Sturzeanu, există posibilitatea legală de a contesta documentul”. Ei bine, familia Dumitrescu ne-a spus că va face asta și se va adresa instanței de judecată pentru anularea testamentului prin care averea bătrânei a ajuns la fiul preotului Sturzeanu. De asemenea, rudele Angelicăi Ivan ne-au mai spus și că, dacă Justiția le va face dreptate, vor dona apartamentul Patriarhiei Române, mai precis în scopul finalizării Catedralei Neamului. Altfel spus, șah și mat!

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Cum am spus într-un mesaj trecut, Arhiepiscopia , nu a luat măcar o măsură in cazul ăsta. Ei se susțin între ei și nu fac mare tam tam .
    Preotul care a intermediat donația, știa de cutuma pe care o avea dacă trecea bătrâna bunurile pe numele său și a trecut pe numele podului său, să evite acest aspect.
    Pentru mine, preotul acesta , nu mai reprezintă un om care să mă ajute spiritual ori bisericeste și gestul suprem de scârbă pe care mi-l provoacă, mă convinge să ies din rândurile bisericii pe care o reprezintă.
    Doar așa, IPS Calinic, o sa înțeleagă că lumea nu acceptă orice tîmpenie a subordonaților săi și până la urmă, cei care plătesc biserica suntem noi, iar prin renunțare la a oferi bani bisericilor, poate inteleg și ei ce greșeli fac.
    Rusine preoților avari !