Web Analytics
scris joi, 04.02.2021

Exclusiv. Scandal uriaş cu parohul de la Mavrodolu / Preotul Sturzeanu şi preoteasa au luat în grijă o bătrână. Apoi apartamentul bâtrânei a trecut pe numele fiului lor, Matei

# Atât sora bătrânei octogenare, cât și verișoara acesteia povestesc cum a pus mâna familia preotului Sturzeanu pe averea Angelicăi Ivan # Inițial, octogenara lăsase prin testament apartamentul din centrul Piteștiului nepotului Gheorghe Dumitrescu, care este profesor la Universitatea din Oradea # După ce familia preotului Sturzeanu a început să o viziteze pe bătrână, aceasta a schimbat testamentul și a trecut apartamentul, garajul și cavoul pe numele lui Matei Sturzeanu, fiul parohului de la Mavrodolu # „Ei au încercat să îi taie toate legăturile. A fost ușor pentru preot să o facă să renunțe la tot”, ne-a declarat profesorul Dumitrescu, nepotul trecut în primul testament al bătrânei # În apărarea sa, preotul Sturzeanu ne-a spus: „Sunt lucruri false. Suntem în biserică și vă uitați la mine. Chiar credeți că aș putea să fac rău cuiva?”
După o metodă deja brevetată și de alți celebri purtători de sutană din județ, parohul Victor Sturzeanu de la Biserica Mavrodolu din Pitești s-a atașat de o bătrână de 88 de ani și de bunurile ei lumești. Și atât de mult s-a atașat, încât acum el și familia sa dispun de ele după bunul plac. Toată povestea am aflat-o în urma unui telefon primit la redacție, prin care o femeie ne aducea la cunoștință întreaga tărășenie. Bineînțeles că am căutat și alte surse și așa am ajuns la rudele octogenarei, care, revoltate, ne-au povestit ce se întâmplă. De vreo doi ani, familia Sturzeanu (preotul are vreo 47 de ani, iar preoteasa e ceva mai tânără) s-a împrietenit cu bătrâna. Cei doi o vizitau adesea, uneori însoțiți și de Matei, fiul cel mic al cuplului. După un timp, potrivit rudelor bătrânei, preotul și preoteasa i-au schimbat bătrânei yala de la apartamentul din centrul Piteștiului. Ba mai mult, au început să-i înregistreze apelurile telefonice și au îndepărtat-o de persoanele cele mai apropiate, sora, respectiv verișoara, care o ajutau. Apoi, acestea au aflat că apartamentul rudei lor de 88 de ani a ajuns pe numele lui Matei Sturzeanu, student în anul I la Teologie. Au mai descoperit și că un cont al bătrânei a fost golit de coana preoteasă. Însă ce spun sora, verișoara și nepotul bătrânei octogenare Angelica Ivan aflați în cele ce urmează, acolo unde puteți vedea și care a fost poziția preotului, căruia i-am solicitat un punct de vedere. Pe părintele paroh Sturzeanu l-am așteptat să termine slujba de duminică, la care le-a vorbit enoriașilor despre pilda lui Zaheu, vameșul cel bogat care și-a împărțit averea celor nevoiași. Fix invers decât s-a întâmplat în realitate în povestea noastră.

Exclusiv. Scandal uriaş cu parohul de la Mavrodolu / Preotul Sturzeanu şi preoteasa au luat în grijă o bătrână. Apoi apartamentul bâtrânei a trecut pe numele fiului lor, Matei

„S-a spovedit la preot și sora mea are un obicei să spună că are bani… are de toate”

Constanța Dumitrescu este sora cu cinci ani mai mică a Angelicăi Ivan. Locuiește o stradă mai încolo. Angelica Ivan stă pe Brâncoveanu, în spatele fostei cofetării Magnolia, în blocul numit „al milionarilor”, într-un apartament cu trei camere, are garaj uriaș la parter. Tanța stă pe strada Vlad Țepeș, doi pași mai încolo, acesta fiind și motivul pentru care venea des pe la Angica, așa cum o alintă pe sora ei mai mare. Îi făcea săptămânal cumpărăturile de la piață și îi ducea câte două bidoane de 5 litri cu apă de la izvor. Urca totul, până la etajul patru, cu căruciorul de cumpărături. Ba, în urmă cu zece ani, atunci când soțul Angelicăi a murit, a și locuit cu aceasta, pentru a o alina și ajuta după pierderea suferită. Până și pisica cu trei picioare o are de la Angica, sora mai mare aducând-o de la țară, împreună cu un motan care a dispărut între timp…
„Eu am fost mereu lângă ea. Mergeam la ea o zi- da, o zi- nu. Surori, na! Eu am 83 de ani, ea în iunie face 88 de ani. A murit cumnatul în 2010 și am stat cu ea, pe Brâncoveanu, în blocul D1. Când a venit pandemia, nu a mai ieșit din casă. Mă duceam la piață și o întrebam ce are nevoie. Îi luam alimentele, i le duceam sus, cu căruțul de cumpărături, la etajul patru. Îi duceam și apă de izvor, câte două bidoane de 5 litri, că zicea că nu bea de la chiuvetă. Tot cu căruțul. De unde până unde a găsit ea pe preotul ăsta? Probabil s-a spovedit acolo, mai ales că sora mea are un obicei să spună că a lăsat-o Titu, cumnatul, cu de toate… Că are bani, că nu e săracă… La toată lumea spune asta. Și cred că asta a spus și la preot acolo, la spovedanie. Și după ce o fi văzut el că are bani, are casă… nu a mai slăbit-o…! A început să vină la ea în vizită. Anul trecut, când cu Covidul ăsta, când nu aveam voie să ieșim decât o oră pe zi, în timpul prânzului, mi-a zis că vine părintele cu coana preoteasă și nu are cu ce să îi servească. „Du-te tu și ia-mi niște mici!”, mi-a spus. La risc, că puteam lua amendă, m-am dus și am luat mici. Seara m-a chemat iar să o ajut. M-am dus. A venit preotul cu preoteasa. În fața mea nu vorbeau nimic, apoi, când nu mai eram de față, vorbeau între ei.
Pesemne că au discutat despre a avea grijă de ea, pentru că sora mea mi-a zis, după aceea, când nu era preoteasa de față: «Cum mă îngrijește doamna preoteasă, că are serviciu, nu are timp?! Ce îmi oferă?». Am aflat apoi că a stricat testamentul făcut cu băiatul meu. Vorbise cu el că o să fie timpul când ea n-o să mai poată să se miște și să își facă mâncare. Apoi, mai eram și eu aproape de ea, însă băiatul meu i-a zis că o să angajeze o femeie, pe care o vrea ea, și că el o plătește ca să aibă grijă de tot… Apoi, sora mea a stricat actul (testamentul cu nepotul – n.red.) în 2018. Nu a spus nimănui. Putea măcar să ne spună, că nu ne supăram. Am aflat întâmplător, când a trebuit să trimit niște acte la Oradea. Printre ele se afla și anularea testamentului. Eu am continuat să mă duc la ea până în iunie anul trecut.
Ea a avut un depozit la Banca Comercială, de 176 milioane lei vechi. Se ducea cu Mariana, verișoara noastră, că e mai tânără, a lucrat în contabilitate, la bancă să depună. După cinci ani a vrut să îi scoată și i-au dat de la bancă un card, să-i scoată în tranșe, până lichidează contul. Cardul a rămas la Mariana, exact așa cum l-a primit, în plicul de la bancă. Verișoara noastră i-a zis surorii mele că nu are nevoie de bani, că are pensie și e mai bine să îi lase acolo. Angica are o pensie de 18 milioane de lei. Dar i-a cerut cardul. I-a dus Mariana cardul și imediat l-a dat doamnei preotese. Cardul pe care se aflau 176 de milioane. Mi-a spus: «I l-am dat doamnei preotese, că eu nu mă descurc să scot…!». Doamna preoteasă a scos banii. Am întrebat-o pe Angica peste o săptămână dacă i-a adus doamna preoteasă banii de pe card și mi-a zis că nu, că o să îi ducă dânsa. A mai trecut o săptămână-două, iar o întreb.
Îmi spune că doamna preoteasă a zis că îi duce pe toți odată. Apoi mă duc la sora mea, într-o sâmbătă, și îmi zice că luni, pe 14 iunie vara trecută, se duce să scoată și ceilalți bani, de pe un alt cont al ei, pe care avea 860 de milioane lei vechi. Erau depuși de cumnatu-meu, după ce a vândut stupii, vagonul, ce mai avea și el. Am întrebat-o ce are de îi scoate. Ea, nu și nu…! I-am zis atunci că merg și eu cu ea. Când trebuie să afli, îți arată Dumnezeu, că altfel nu știam, doamnă! Luni, când m-am dus cu ea, ne-am dat întâlnire în holul blocului; a coborât și ea, mi-a spus că i-a făcut coana preoteasă programare. Între timp, vine doamna preoteasă, nu zice nimic, o ia de braț și eu după ele. Ne ducem la bancă, la BCR, am urcat. Doamna preoteasă stătea în dreapta, soru-mea la mijloc și eu în stânga.
Doamna de la ghișeu spune: «Doamnă, cardul de investiții e lichidat!» Îl lichidase preoteasa, dar nu îi spusese nimic. «Cum, doamnăăă, nu mai am bani în bancă?», a întrebat sora mea. «Ba mai aveți, doar contul de investiții e lichidat. Pe ceilalți îi aveți». Doamna de la ghișeu dicta și doamna preoteasă butona pe telefonul ei ce îi spunea doamna de la ghișeu. Scoate funcționara foile, i le dă surorii și încercuiește «Uitați, aveţi 860 acolo…!». Nu știu ce a trecut doamna preoteasă pe telefon. Surorii mele i-a dat niște foi pe care nu le-a citit. Nu i-a dat card, nimic. Am venit acasă, la ușa blocului, dar doamna preoteasă nu o slăbea de braț. Aveam de gând să îi spun, dar de față cu mine nu vorbea nimic. Am plecat, nu am urcat la ea.
A treia zi mă sună ea să mă întrebe când mă duc la ea. I-am spus că nu mă duc, că mă minte și mă întreabă ce îi oferă ei doamna preoteasă, că nici banii nu i-a adus, însă cardul e lichidat… I-am spus că și-a luat pe doamna preoteasă și pe părintele Sturzeanu să aibă grijă de ea, nu mă mai duc eu. Însă m-am dus să îi duc cheile de la apartament, de la garaj și de la cavou. Și niște cercei de aur, pe care mi-i dăduse ea. A început să plângă, să urle după mine «Tănțica, Tănțica, nu pot fără tine!». Și în prezent plânge și urlă de deranjează pe toată lumea, pe vecini… Cel puțin așa îmi povestesc aceștia. Putea să îmi spună drept că e apartamentul ei, banii ei…
Oricum nu ne trebuiau nouă, dar de ce m-a mințit?! De apartament am aflat de la vecini. Nu a făcut bine ce a făcut, toată lumea mi-a spus. M-a exclus pe mine, care am ajutat-o și nu am cerut nimic, ca să nu o las singură, dar ea are nepoți și din partea soțului. Nu a făcut singură acești bani, i-a făcut cu cumnatul meu. Pentru că trebuie să știți, ei au avut un copil, un băiat, care a murit în accident de mașină.

Marieta Lungu, verișoara bătrânei: „Te duci la preot să te spovedești, să îți ierte păcatele și el ce face? Te jefuiește?!

Am vorbit și cu verișoara celor două surori, Mariana Lungu, o apropiată a celor două, până la momentul în care a intervenit familia Sturzeanu.
„E poveste mai lungă. Ea se văita că nu are cine să aibă grijă de ea, însă o avea pe sora ei, care îi era devotată. O cerșetoare i l-a prezentat pe preotul Sturzeanu. Eu i-am spus să nu facă nicio prostie, să îl cunosc și eu. A venit preotul ăsta, cu nevasta și cu copilul lor, un băiat, Mateuț. Mi-au făcut o impresie foarte bună. Acum vreo doi ani i-am cunoscut. Acasă la Angela. Vorbea frumos preotul, calm, așa… Eu am avut o problemă anul trecut, am o problemă cu picioarele, am diabet și nu am mai stat așa de aproape de verișoara mea. În acest timp, ăștia au dat năvală. Au făcut tot posibilul să o îndepărteze de sora ei, care este o femeie excepțională, și au intrat pe fir. Angela avea la mine un card cu 17.960 lei. Eu am ținut la mine cardul, însă nu știam nici PIN-ul. A insistat să i-l dau, că vrea doamna preoteasă să scoată banii. Eu nu i-am scos banii, pentru că mai avea 20.000 lei în casă… Are o pensie de 1.800 de lei și i-am spus să nu îi scoată, că nu are nevoie. Preoteasa i-a scos banii de pe cardul dat de verișoara mea. Vară-mea a zis că are răbdare, să îi aducă preoteasa înapoi banii scoși de pe card. Nu m-am gândit la ceva rău, că am zis că e preot. Și noi avem preoți în familie, oameni cinstiți.
Într-o zi mi-a zis Tanța că sora ei, Angelica, vrea să se ducă la bancă, pentru că mai avea un depozit. Eu i-am zis să se ducă să vadă ce vrea să facă. Asta pentru că, între timp, am aflat că nu îi dusese preoteasa banii de pe cardul care fusese la mine. Tănțica mi-a zis că a fost la bancă și cardul era gol. Cel de 17.960 de lei, din care trebuiau să scoată câte trei mii pe zi. M-am dus la poliție și am spus că am înapoiat acest card. Am vrut să anulez cardul și mi-a spus că nu pot, că sunt rudă de gradul 2. Cei de la poliție mi-au zis că nu am ce să fac. Dar m-au întrebat cei de la poliție unde este domnul preot, la Mavrodolu? Bineînțeles că am ajuns inamicul nr. 1. A dat telefon preoteasa, este bibliotecară la Şcoala 12, a zis că preotul vrea să vorbească cu mine. Nu am avut nicio reținere. Acasă la doamna Ivan, în această vară, cred că prin iunie, a avut loc întâlnirea.
Preotul cred că a vrut să mă potolească, i-am zis că mă spovedesc la dânsul și atunci am întrebat: «În ce calitate îi luați acești bani?». Am început să îi bombardez cu întrebările. I-am zis: «Ieși cu sfintele daruri în biserică, în straie strălucitoare, nu te gândești?». Au zis că au banii întregi. Nu mi-au dovedit cu nimic. Au dus-o pe Angelica și au testat-o că este în toate facultățile mintale. După ce s-a dus la cabinet, unde i-au făcut mai multe investigații, Angelica mi-a dat telefon satisfăcută că au găsit-o sănătoasă. Mi-a zis la un moment dat că se duce la un notar pe lângă Liceul «Zinca». I-am spus că vreau să merg și eu. Nu a vrut să mă ia. Nu mă interesează banii ăia, eu cred că asupra lor e un blestem. Nu vreau nimic de la ea. Vreau să vă spun că apartament ca al ei s-a vândut la cealaltă scară cu patru miliarde jumate, fără garaj. I-a trecut apartamentul lui Mateuț. Mateuț, la doar 18 ani, are și cavou, și apartamentul, și garajul, totul. Și banii nu știu unde au ajuns… Când am mai vorbit cu ea, mi-a spus: «Îmi plâng soarta!».
E nedrept ce poate face un preot. Te duci la preot să te spovedești, să îți ierte păcatele și el ce face? Te jefuiește?!”, ne-a declarat Mariana Lungu.

Nepotul bătrânei, Gheorghe Dumitrescu: „I-au pus aparat de înregistrare la telefon și i-au spus și lui tanti Angelica, să știe și ea, că este înregistrată și să aibă grijă ce vorbește”

„Am aflat că mătușă-mea, tanti Angela, a intrat în legături foarte strânse cu familia popii, că ăsta nu-i preot! Știu că mama avea cheile și de la apartament și de la garaj, și verișoara noastră Mariana – la fel. I-au dus cheile, iar după ce i-au dus cheile, ei au schimbat yala. Mama s-a mai dus o dată acolo, să ia fotografiile noastre, de familie. Și în urma vizitei mamei, preoteasa s-ar fi supărat, că a dat fotografiile fără să vorbească cu ea. Ca și cum ar fi fost apartamentul ei. E clar că ei controlează totul acum. Noi nu ne-am băgat prea mult pentru că, în 2018, tanti Angela a anulat testamentul făcut, în 2011, la notarii Căunei, în favoarea mea. Am zis că, dacă asta este decizia ei…, i-o respectăm și gata! Eu și fiul meu nu avem niciun merit acolo, singura care are merit este mama, ea a ajutat-o foarte mult. Noi o mai vizitam când veneam la Pitești, mergeam la mătușa mea. Notarul Căunei a anulat testamentul făcut în favoarea nepotului de soră. Ei, preotul și preoteasa, știu că are rude. Avea tanti Angela o carte de vizită a mea, că ea zicea că se mândrește cu mine (Gheorghe Dumitrescu este profesor la Universitatea din Oradea, Facultatea de Educație Fizică și Sport, și fost fotbalist la FC Argeș și FC Bihor – n.red.).
Am înțeles că i-au făcut și niște investigații, să vadă că e în deplinătatea facultăților mintale. Oamenii și-au luat toate măsurile, na! Din discuțiile care au fost când a intrat preotul pe terenul lui tanti Angela a zis că să le împace pe surori… El știa foarte bine că Angelica are rude. Nevastă-mea le-a spus în față ce gândea, i-a spus și lui tanti Angela: «Trezește-te și gândește-te bine ce faci…» Ea răspundea: «Nuuuu… că e preot!». E ciudat că le-a dat așa ușor. E curios comportamentul ei. În fine, tanti a zis că o să pună preoteasa banii la loc. Ei au încercat să îi taie toate legăturile. A fost ușor pentru preot să o facă să renunțe la tot. După ce au intrat ei pe fir, i-au pus aparat de înregistrare la telefon și i-au spus și lui tanti Angelica, să știe și ea, că este înregistrată și să aibă grijă ce vorbește. Și atunci ea, când vorbește cu ceilalți, este foarte rezervată. Cu ea la telefon nu se poate vorbi, pentru că știe că e înregistrată. Toată lumea se plânge că Biserica Ortodoxă este atacată, dar uite că slujitorii ei sunt de vină pentru asta!”, ne-a spus Gheorghe Dumitrescu.
Citește și Inspecţie de la Arhiepiscopie la Parohia Mavrodolu: vânzătoarea de la pangar acuză paracliserul
Citește și Preotul Onu ţine slujbele în mansarda vilei sale din Bascov

Preotul Victor Sturzeanu: „Sunt zvonuri (…) În ce calitate mă acuză pe mine?! Întrebaţi pe doamna de rudele dumneaei. Eu ştiu că nu are rude”

L-am așteptat să termine slujba pe parohul Sturzeanu, în fosta casă parohială din spatele Bisericii Mavrodolu, care era arhiplină duminică. Nici în așa-zisa biserică a surdomuților (pentru că nu am văzut niciunul acolo) nu puteai arunca un ac. Nu l-am întrebat de ce nu respectă regulile de comportament în pandemie. L-am întrebat doar de ce nu mi-a răspuns, în urmă cu vreo săptămână, la telefon și nici la mesaje. Parohul de la Mavrodolu și-a împreunat mâinile a iertăciune, într-un gest teatral. Apoi a zâmbit cu toți dinții, pe care i-am putut admira în toată splendoarea, pentru că, evident, nu purta mască. Zâmbetul i-a încremenit pe figură când l-am întrebat de bătrână.
„Ăăăă, nu știu ce v-ar interesa legat de doamna Ivan…! Nu, nu vine în biserică. O cunosc. Dar nu am făcut niciun contract eu. Vorbiți cu doamna Ivan, de ce credeți că ar fi sub influența mea? Dumneavoastră ați putea fi sub influența unui preot? Dacă ar veni cineva și v-ar spune că părintele v-a bătut sau v-a insultat, ați crede? Sunt lucruri false. Suntem în biserică și vă uitați la mine. Chiar credeți că aș putea să fac rău cuiva?”, a răspuns, prin întrebări, preotul.
Și a continuat să se victimizeze: „Atunci când lucrezi într-un domeniu 24 de ani, îți permiți să îți pierzi tot mersul? În misiunea noastră sau în anumite prietenii sau amiciții, e adevărat că poți să deranjezi pe alții. Mai ales când este vorba despre o persoană publică. E ușor să arunci cu noroi. Bătrâna este o doamnă deosebită, care a trecut prin greutăți și, atunci când a trecut prin greutăți, alții au stat cu mâinile în sân. E ușor ulterior să tragi la răspundere. Este o femeie lucidă, o femeie care gândește, este o luptătoare”… Acesta a fost momentul în care i-am întrerupt retorica, spunându-i: „Știu că ați dus-o la investigații medicale care să certifice dacă este în deplinătatea facultăților mintale…”.
„Nu eu, că nu sunt eu medic sau psihiatru. Bine, mă iertați, dacă doriți pe aspecte duhovnicești, spirituale, de asta suntem la biserică, dar mai multe nu… pot vorbi! În ce calitate mă acuză pe mine?! Întrebați pe doamna despre rudele dumneaei. Eu știu că nu are rude. Noi, ca preoți, suntem apropiați de atâția oameni. Aproape în fiecare zi mergem pe la oameni. Sunt persoane la care mergem împreună sau nu… cu doamna preoteasă. Suntem la slujbă, eu mă gândeam că ați venit să vă rugați…”, a scurtat-o preotul Sturzeanu.

Bătrâna octogenară: „În amintirea băiatului meu, i-am făcut actele lui Matei”

Având numărul de telefon de la preotul Sturzeanu, așa după cum singură ne-a mărturisit, ne-a sunat într-un târziu chiar bătrâna cu apartamentul, doamna Angela Ivan, care ne-a spus: „Am numărul de telefon de la domnul preot care mă îngrijește și are grijă de mine în orice moment. Am 87 de ani, nu mă mai pot deplasa, sunt neputincioasă din mai multe puncte de vedere și vreau să vă rog, în legătură cu sesizarea pe care a făcut-o verișoara mea, care este o dușmană, o femeie care umblă cu minciuni, să vă spun că eu sunt foarte mulțumită de domnul preot și de doamna preoteasă. Și sora mea este influențată de verișoara mea. Eu sunt foarte fericită, foarte mulțumită de dumnealor. Îmi aduc mâncare în fiecare zi, mă sună, personal vine doamna preoteasă după programul de serviciu. Îmi aduc mâncare, sarmale, friptură; tot ce mănâncă dumnealor mănânc și eu. Apartamentul i l-am trecut, da, lui Matei, pentru că pe el îl iubesc cel mai mult. Eu am pierdut băiat de 36 de ani și în amintirea băiatului meu i-am făcut actele lui Matei. Am făcut testament la notariat. Și vă rog frumos să nu luați în considerație reclamațiile și să nu scrieți la ziar, pentru că dumnealor sunt niște oameni nemaipomeniți, care mă îngrijesc cu mult respect”.

Distribuie!

20 Comentarii

 1. Banii sunt intradevar ochiul dracului. Este interesant cum preotul nu stia ca Angelica are rude, cand sotia lui s-a dus la banca impreuna cu sora Angelicai pentru a goli conturile.
  O persoana de 87 de ani este usor de influientat. Dar retragerile bancare lasa urme care se pot verifica. Oare cat e comisionul pe care preotul trebuie sa il plateasca bisericii ca doar acolo a cunoscut-o pe Angelica. Oare biserica a ajuns sa fie jefuitor la drumu mare? Oare protopopia e in cardasenie sau ar trebui sa se sesizeze?

 2. Probabil preotul intradevar nu stia de existenta rudelor.
  Acum stie. Sa vedem ce o sa faca in aceasta privinta.
  E momentu sa arate daca ceea ce propovaduieste este doar o schema de inselatorie sau nu!

 3. Eu sunt nepotul, cel inexistent pentru domnu preot ca nu pot sa ii spun parinte. Sunt cel care atunci cand Angelica nu o sa mai fie, voi insista pentru o autopsie. Eu as fi facut o plangere penala impotriva persoanelor implicate, dar momentan respect decizia familiei si astept sa vad ce se intampla.

 4. Este un tătan din corbi acest popa lingusitor. El a castigat increderea batranei ca popa, asa ca este bine venot si un punct de vedere al patriarhie despre aceste chestiuni. Stiu ca fara binecuvantare nu voie nici sa candideze politic si nici sa i-a alte decizii.

  • Doamna Monica Poenaru, este publicat un punct de vedere al Arhiepiscopiei. Daca ati da un search pe google , l-ati gasi si mi-ar placea sa stiti sa cititi ce scrie in acel punct de vedere. Restul este cancan! Iar cine isi da cu parerea in stanga si in dreapta…sunt doar invidii de 2 bani care nici nu merita osteneala. Mai ales atunci cand vin din partea unor oameni pe care „popa asta lingusitor” i-a ajutat atunci cand le-a ars buza. Dar deh…oamenii uita, din pacate!

 5. O hoțeală. Popa dacă zice că slujea numele Domnului , nu o făcea pe bani ca c…e .
  Să trăiască copilu bine, pe miliarde și nouă popa nu ne dă nimic? Să le dea Dumnezeu numai averi că asta caută, în numele credinței

  • Pai sa traiasca copilu bine! Ca era prea evident sa fie pe el, plus ca mai e si biserica … daca era pe preot…

 6. Dacă nepotului îi păsa intr-adevar de mătușa lui , punea pe cineva să o îngrijească. Nu mama lui care este o bătrâna de 83 de ani. Se pare însă că stătea linistit la Oradea, așteptând telefonul care să-i spună că mătușa a murit și a devenit milionar.

 7. Dacă nepotului îi păsa intr-adevar de mătușa lui , punea pe cineva să o îngrijească. Nu mama lui care este o bătrâna de 83 de ani. Se pare însă că stătea linistit la Oradea, așteptând telefonul care să-i spună că mătușa a murit și a devenit milionar.

  • Ce imi plac mie numele astea, dar si acuzele directe, mai ales ca doar un cerc restrans de oameni ar putea vedea asa situatia.
   Statea intradevar linistit. Pentru ca facea tot ce tine de el. Si vorbea in permanenta cu Angelica, si avea grija sa nu ii lipseasca nimic.
   Avea chiar si acces la conturile din BCR. Dar spre deosebire de Ecaterina nu s a atins de bani… ca nu erau ai lui. Doamne ajuta!

 8. Dacă nepotului îi păsa intr-adevar de mătușa lui , punea pe cineva să o îngrijească. Nu mama lui care este o bătrâna de 83 de ani. Se pare însă că stătea linistit la Oradea, așteptând telefonul care să-i spună că mătușa a murit și a devenit milionar. Bătrâna a luat cea mai bună decizie.

  • Ecaterino, nu ai bre dreptate. Nepotul nu astepta. Aștepta să vadă că popo are bun simț, atât. Dar tu esti o deșteaptă și tu cu crucea in frunte ca popo și îți dai seama că ăștia de la biserici merită la 18 ani. Nu i asa, bre Ecaterino?
   Stop manipulării popilor de babe, stop inavutirii contrarii cu dogma, stop șantajului pe babe bogate. Mai vrei Ecaterino?
   Mama tot o babă senila este și vrea să lase averea lu popo de la Sf Gheorghe, mă p…x și pe unii și pe alții. Eu mi-am cumpărat pe forțe proprii casă, nu mi-a dat nici mama nici vreun popo ceva. Babele din ziua de azi, după ce le ajuți, scoți mii de euro din buzunar, te fac cu actele, și dau de popi binevoitor care le santajeaza și le i-au muca pe jumătate a copiilor, nepoților, etc. Un lucru nu stiu babele astea, noi suntem tineri, muncim, ne facem, ele se duc in groapă cu veninul lor cu tot și dau la lichele munca noastră pe jumătate. Asta este realitatea Ecaterino!

 9. Băi desteptilor, la cel mai de lux azil, prețul este 25 de milioane vechi. Baba avea 18 milioane pensie, Deci diferența era de 7 milioane. La ce să dai 150.000 de mii de euro unui popo, când poți să nu îți plângi soarta și să fi șef pe banii tăi? Popa are bani destui, el trebuie să dea la săraci, să-l mănânce banii dacă tot aleargă ptr copilași după ei, că se face și el popo și îi trebuie, nu?
  Noi suntem isterizati de cum popii ăștia cu crucea in frunte numai după luat sunt, manipulatori și pacalitori de lume sunt ptr propria inavutire.
  Hat, era popo om bun, îi ducea o mâncare și baba era terminată de fericire că are grijă de ea.
  Era pe d.. să l ia. Mâncarea aia nu face nici 5% din cât valorează tot de la aia bătrână, cât o mai mânca, doar are 88 de ani și ea . Si plus, asta de e asa ea mulțumită de ,,convenție,, își plătește singură alea prin casă, întreținere, cablu, lumină, etc. Ce babă h….?!!
  Tot ea plătește, tot ea nu are. Dar primește o mâncare. Este de râsul curcilor baba și popo ăsta .
  Am sa vb cu IPS Calinic in viitor, mă duc să-l caut să vedem cum PERMITE inavutirea asta asa? Dar de fapt nu mă mai duc că și el are pe Caliopie inavutitul nr 1 de la Argeș, un deghizat, poartă sutană și este milionar. Numai veniturile lunare oficiale, albe cum s-ar zice, ale lui Caliopie sar se 200 de milioane de lei vechi pe lună, că e star- eț la C de Arges, profesor dr, în tot felul de comisii…

 10. Bătrăna a procedat EXCELENT! Nepotul dansei, as putea spune ca nu era interesat nici de soarta mamei lui, care la fel este in vârstă! Cand vrei sa ajuți un om, nu ii dai doar BUNA ZIUA, ci trebuie să fi lângă el! Putea fi oricine, in locul părintelui!!! Dansul a avut noroc! Cinste lui! Oricum nu sta cu mâinile în sân!

  • Mai domnișoara, bătrâna are drepturi însă și obligații morale. Se pare că majoritatea sunteti REPETENȚI la Cultură Civică.
   De ce? Ptr că asta de a rupt testamentul nu a anunțat, mai ales că cel care era inainte trecut, nu se supăra dacă îi spunea măcar. Atât! Este un lucru de bun simț.
   Din proprie experiență cu nebuna de maică mea iti spun eu cum stau treburile, astea după un timp apelează la :
   șantaj să fie cocolite că dacă nu rup actele
   găsesc alte persoane, fără să anunțe in prealabil, rup actele cu predecesorii
   înnebunesc și nu le mai convine absolut nimic…s.a.m.d.
   Decât să ai parte de astfel de oameni, mai bine lipsă.
   Maică mea, o hrăpareață de fel, mi-a luat jumătate din apartamentul din centrul orașului Pitești cu vorbele, etc. Șantaj emotional iar apoi a zis că ea face acte unui popă. Să fie sănătoasă. Eu am dat 6000 de dolari la cumpărare, eu nu am nevoie de astfel de jigodii de oameni in jurul meu. Mi-am cumpărat singur casă și mașină. Să fie fericită că îi dau eu de ani de zile 11 milioane vechi lunar că mi-a scos ochii că ce, ea nu m-a crescut? Deși ea are venituri lunare de 50 de milioane pe lună. O escroacă fără bun simț.
   Astea sunt persoanele de genul…in realitate, niște escroace in proportie de 70% .
   Cel mai bun plan, eu voi face in felul următor, la momentul în care nu voi mai dori să fiu singur, mă duc la un azil privat, deja îmi permit de acum acest beneficiu pt ca am muncit ptr chestia asta. Nu au obligații rude, etc . Dacă le dau eu ceva, le dau că vreau, nu în schimbul la ceva.
   Nu este normal cum a procedat popa. Cutumele religioase sunt cam invers in sensul că nu trebuie să cauți inavutirea, banii, etc.
   Este rușinos ce a făcut, a călcat în picioare cutuma, Patriarhul Daniel nu încasează nici măcar salariul , ăștia sub el tin cu dinții să facă bani, politică…!!!
   Si mai frustrant este că bunurile sunt ptr un individ viitor popă, de 18 ani. Ăla ce valori morale are?
   Eu la 18 ani trebuia să mostenesc prin dorința nasilor mei de botez, o avere de 1 milion de dolari, am refuzat și am spus clar, că au o fată, ei să-i lase, nu mie că nu merit așa povară, blestem că am luat averea altuia. Ce mi-am facut in viața asta, mi-am facut pe forțe proprii, nu am râvnit averea cuiva, inexplicabil.

   • Marius de unde le stii tu pe astea? Nu de alta dar chiar as vrea sa invat de la tine. Asta cu norocu e chiar buna. Adica daca o femeie vine la biserica si preotul ii goleste conturile bancare si se intabule pe casa se cheama noroc nu? Norocu acelui preot in mintea ta!!. Tu Marius aspiri sa fi preot? Poate poate o sa dea norocu si peste tine? … sau a dat deja ?

    • Cand am spus ,, norocul lui” m am referit la faptul că, având dragoste de oameni, a avut șansa (norocul) de a fi răsplătit! Si nepotul doamnei a avut această șansă și a pierdut o! !!! Poti tu sa i dictezi ce sa faca cu averea sa!? E treaba ei! Părintele nu a forțat o cu nimic ! Asta e parerea mea! Păcat domnule Răzvan ca nu sti sa discuți civilizat! Din păcate in ziua de azi puțin oameni posedă MODESTIA !!!

 11. Halal preot , sa profiți de naivitatea persoanelor in vârsta care vin sa se spovedească , sa ajungi sa le iei averile? Cum poate sa susțină ca nu știa ca are rude când sora bătrânei venea din doua in doua zile sa ii aducă de mâncare , apa și tot ce avea nevoie chiar dacă și dansa e in vârsta .Sunt multe persoane care la 83 de ani încă sunt in putere și se pot descurca , și nu cred ca e frumos din partea unora sa acuze . Dacă într-adevăr bătrâna s-ar fi dat in îngrijire la preot de ce d-na preoteasa a mers la banca sa ii ridice toții banii? De ce nu a ajutat-o pe bătrâna din mila , fără a fi nevoie sa treacă apartamentul pe numele copilului lor ?
  Nu vorbim de testamentul pe care L-a lăsat nepotului de la Oradea , de ce a influentat-o pe bătrâna sa anuleze testamentul ? De ce au dus-o la medic sa afle ca este in toate facultățile mintale? Sa se asigure ca nepoții nu vor contesta testamentul!
  Rușine sa va fie , banii sunt ochiul dracului!

 12. Nu va mai agitati, pr Sturzeanu este nepot al mitropolitului Teofan al Moldovei. Cine trece peste numarul 2 din BOR? Nu vedeti in cate scandaluri este implicat? Pai nu facea IPS Calinic liniste si ordine? Dar sunt unii mai mari chiar si decat el.

  • Domnu GOGU , inainte sa faceti niste afirmatii fara noima, verificati inainte! Preotul Sturzeanu nu are nici o legatura de rudenie cu mitropolitul Teofan al Moldovei. Dar pentru oameni ca voi, fara nici un pic de creier, cel mai simplu este sa vorbiti in necunostinta de cauza. Macar daca ati spune ceva inteligent….

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită