Web Analytics
scris joi, 11.02.2021

Ne-a scris nepotul bătrânei al cărei apartament a ajuns la fiul parohului de la Mavrodolu

# se întreabă Răzvan, fiul profesorului Răzvan Dumitrescu de la Universitatea din Oradea, nepotul căruia octogenara i-a lăsat inițial averea prin testament. Asta până să intervină preotul Sturzeanu și testamentul să fie modificat
Faptă bună sau hoție? Aceasta este dilema care a apărut în urma anchetei din Jurnalul de Argeș, subiectul fiind amplu dezbătut în mediul on line. Vă reamintim că, în urma unui telefon primit la redacție, am ajuns la sora și verișoara unei bătrâne în vârstă de 88 de ani, din Pitești, care ne-au povestit cum a pus mâna familia preotului Sturzeanu pe averea rudei lor, Angelica Ivan. Asta după ce bătrâna s-ar fi lăudat la spovedanie că este bogată. Inițial, octogenara Angelica Ivan lăsase prin testament apartamentul din centrul Piteștiului unui nepot, Gheorghe Dumitrescu, care este profesor la Universitatea din Oradea. După ce familia preotului Sturzeanu a început să o viziteze pe bătrână, aceasta a schimbat testamentul și a trecut apartamentul pe numele lui Matei Sturzeanu, fiul parohului de la Mavrodolu, student la Teologie. Întrebat despre toată tărășenia, preotul Victor Sturzeanu ne-a spus: „Sunt lucruri false. Suntem în biserică și vă uitați la mine. Chiar credeți că aș putea să fac rău cuiva?”. Parohul ne-a mai îndemnat să o întrebăm pe bătrână dacă are familie, fiindcă, din ceea ce știe el, nu are. Însă realitatea l-a contrazis.
Fapta preotului Victor Sturzeanu a ajuns să fie cunoscută și la Arhiepiscopie, acolo unde s-ar fi cerut o nouă anchetă internă la Biserica Mavrodolu. Pentru că mai sunt și altele în curs la respectivul lăcaș de cult. Doamne ajută să se facă lumină! Zicem și noi, în topicul arhicunoscut.
Acum vă prezentăm o scrisoare pe care ne-a trimis-o Răzvan, un tânăr din familia Angelicăi Ivan, cam din aceeași generație cu Matei, fiul preotului, pe numele căruia a fost trecut apartamentul octogenarei. Numai că Răzvan, semnatarul scrisorii, e un tânăr care muncește și este pe picioarele lui, construindu-și singur o carieră. De fapt, Răzvan Dumitrescu este unul dintre urmașii de drept, pe linie genealogică, ai octogenarei și rudă de sânge a acesteia. Răzvan este fiul profesorului Gheorghe Dumitrescu de la Universitatea din Oradea, nepotul pe care-l trecuse inițial Angelica Ivan în testament, ca urmaș al întregii sale averi. Asta până să apară familia parohului de la Mavrodolu în viața și casa ei. Titlurile și subtitlurile ne aparțin.

Ne-a scris nepotul bătrânei al cărei apartament a ajuns la fiul parohului  de la Mavrodolu

„Eu și familia mea dorim aflarea adevărului. A faptului că s-a înfăptuit o mare nedreptate de către un slujitor al Bisericii”

„Numele meu este Răzvan Dumitrescu, sunt nepotul bătrânei căreia i s-a luat apartamentul, nepot pe care domnul părinte (n.red. – preotul Victor Sturzeanu) îl consideră inexistent. Eu pot să înțeleg multe, în schimb, dacă într-adevăr preotul nu a știut de existența noastră, cum de nu am fost contactați de dânsul atunci când a aflat că totuși Angelica are o familie? Oare pentru că realitatea este cu totul alta…?!
Relațiile dintre familie și Angelica nu doar s-au răcit, au devenit nule. Și asta de când a apărut acest preot în peisaj. Oare rolul Bisericii este să dezbine familii?
Tehnica de jefuire folosită de preot a fost să o extragă pe Angelica de lângă toate persoanele care îi erau rude. Angelica nu poate să sune, dânsa neavând un telefon mobil, iar pe telefonul fix nu poate decât să fie sunată, fiind vorba despre un aparat cu robot, astfel încât preotul să poată asculta convorbirile. Oare asta nu înseamnă că este controlată de preot?
În aceste condiții mă întreb: este normal ceea ce se întâmplă? Angelica a declarat pentru ziarul dumneavoastră că este îngrijită și că are tot ce își dorește, dar ea v-a sunat de pe un număr de mobil, iar dânsa nu deține un telefon mobil, motiv pentru care este lesne de înțeles ca a fost pusă să spună aceste lucruri. Oare de cine? Oare de persoanele devenite acum proprietarele apartamentului? Oare ce o mai ține pe Angelica în casa ei? Și atunci, nu e logic că a fost pusă să spună că este îngrijită, din moment ce toți banii și toate bunurile sunt pe mâna preotului?”
Citește și Exclusiv. Scandal uriaş cu parohul de la Mavrodolu / Preotul Sturzeanu şi preoteasa au luat în grijă o bătrână. Apoi apartamentul bâtrânei a trecut pe numele fiului lor, Matei
Citește și Samsari în sutană

„Oare să golești conturile persoanei pe care o ai în îngrijire este ceva normal?”

„S-a scris în ziar că bunica mea, Constanța Dumitrescu, a urmărit-o pe sora ei, Angelica Ivan, atunci când s-a dus împreună cu soția preotului să îi ofere acces la conturi. Sunt curios dacă domnul părinte poate să spună câți bani mai sunt în acele conturi… Ba, mai mult decât atât, ce a făcut cu banii? Oare să golești conturile persoanei pe care o ai în îngrijire este ceva normal? Nu mai vorbim aici de zecile de mii de lei care erau în casă sub formă lichidă și pe care Angelica ni i-a arătat chiar ea.
Oare de ce preotul a dus-o pe Angelica să îi facă un control psihologic înainte de a parafa trecerea apartamentului pe numele fiului său? Singurii care ar fi atacat și ar fi avut motive ar fi fost chiar familia, dar dânsul susține că nu știa că Angelica are familie. Oare asta nu denotă premeditare?
Pozele care au apărut în ziarul dumneavoastră au fost luate de la Angelica de acasă de către bunica mea, deoarece sunt poze făcute de mine. Când a auzit asta, domnul părinte a fost foarte supărat că nu a fost și dânsul prezent când a venit bunica la Angelica acasă. Oare asta nu înseamnă că vrea să dețină controlul în casa Angelicăi? Care, de fapt, da, nu mai este a ei, pentru că a fost trecută pe numele lui Matei Sturzeanu. (Trebuie spus că actul făcut cu preotul este parafat de același notar care a făcut și actul cu tatăl meu).”

„Noi am vrea ca bătrânii, bunicii și bunicele, să afle ce ni s-a întâmplat. Cât mai mulți”

„Eu și familia mea dorim aflarea adevărului. A faptului că s-a înfăptuit o mare nedreptate și încă nu știm cu ce repercusiuni asupra unei bătrâne, de către un slujitor al bisericii. Dar, din moment ce știrea a apărut în ziar și biserica nu a luat nici act și nici vreo măsură împotriva domnului părinte, înseamnă că încurajează aceste practici de înavuțire ale unor preoți. Eu înţeleg că normal ar fi declanșarea unei anchete interne.
P.S. Interesant este că mama mea a sunat la Episcopie. Iar răspunsul primit la telefon a fost: «Ce vreți, de fapt?». Păi, în primul rând, noi am vrea ca bătrânii, bunicii și bunicele, să afle ce ni s-a întâmplat. Cât mai mulți. Pentru ca, atunci când merg la biserică să se roage, să se spovedească, să nu mai cadă victime și să rămână fără case, fără bunuri și la cheremul unor străini. Chiar dacă nu am fost noi cei care au anunțat presa despre incident – și asta pentru că am ales să respectăm dorința Angelicăi – ne bucurăm că s-a aflat și povestea a ajuns să fie cunoscută”.
N.red. Din ceea ce am putut afla, Arhiepiscopia va face, totuși, o anchetă la Mavrodolu și pe această temă spinoasă, asta pentru că au fost derulate deja verificări și pe alte teme care țin de administrarea de către preotul paroh Sturzeanu a cunoscutei biserici din centrul Piteștiului.

Distribuie!

5 Comentarii

  1. Acolo, la biserica respectivă, numai tampenii au fost. Are un ,,renume,, biserica aia… mamă-mamă!
    Nepotul bătrânei este îndreptățit moral să pună întrebări. Un popă, fiul lui de 18 ani și o nevastă, nu trebuie să intre cu picioarele in chestiuni sensibile de familie. Trebuie să își vadă de casa lor și cam atât.
    Pentru că au făcut așa ceva, își atrag oprobiul societății . Sunt lacomi în sutane. Niște frustrați care nu au avut case și bani când erau copii și acum fac și pe mama si pe tata să se îmbogățească prin orice metodă imorală.
    Bătrâna aia, orice ar zice ea, este clar că este dusă și pusă pe rele, că așa sunt toți ăștia de 88 de ani. Niște răi, șantajiști și se cred buricul pământului. Dacă au un apartament, te învârt bătrânii ăștia că pe Iisus pe cruce să vadă cum nu ți-l dă.
    A luat popa totul, cu neamul lui cel neadormit.
    Apropo, la Mavrodolu ori la orice altă biserică, nu o să vedeți popă dat afară cât o trăi IPS Calinic. Au fost cazuri foarte grele și nu a dat afară. Asa ca nepotul să stea linistit că biserica la nivel superior, nimic nu o să facă, se apără între ei.
    Eu stiam că la biserica Mavrodolu era loc de întâlniri, stiti voi la ce mă refer. Deși nu-i normal, cam asta stiu eu ce se intampla.

  2. N.red. Din ceea ce am putut afla, Arhiepiscopia va face, totuși, o anchetă la Mavrodolu și pe această temă spinoasă, asta pentru că au fost derulate deja verificări și pe alte teme care țin de administrarea de către preotul paroh Sturzeanu a cunoscutei biserici din centrul Piteștiului.
    Care credeti ca va fi rezultatul anchetei? Oare nu chiar Arhiepiscopia l-a relocat aici de la Corbi?

  3. Mie nu-mi place cum ați pus problema in tot acest interviu! Ce ușor este sa denigrezi un om și sa îl aduci in fata oamenilor ca pe un infractor ! Cred ca adevarul e undeva la mijloc , iar nepotul și familia bătrânei nu au niciun drept asupra niciunui bun , eu una nu as lasă nimic nici măcar fratelui meu dacă văd ca ajung la 88 și singurul fapt care ma mai leagă de el este averea mea! Părerile sunt împărțite și nu văd doar ceea ce este prezentat in acest articol

    • Nu vezi ptr că nu cunoști cutumele preotiei. Dacă le stiai ai fi înțeles sensul reportajului.
      Oricum , a isterizat foarte multă lume și a indignat prin metoda aleasă de preot de a goli conturi și a trece pe numele copilului avere. Nu asa se face. Să fie clar.

  4. si popa costache a facut la fel.A luat vila batranilor alora din trivale de pe farsinului desi au nepoti care ii viziteaza.popi sunt draci lacom dupa averi .Popa nu iti asigura loc in rai daca ii dai casa

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...