Web Analytics
scris duminică, 12.06.2022

România învinge Finlanda și câștigă primele puncte din Liga Națiunilor 

România a învins-o pe Finlanda, scor 1-0, în a 3-a etapă din Liga Națiunilor. „Tricolorii” câștigă astfel primele puncte din grupa B3, dar rămân în continuare pe ultimul loc.

România învinge Finlanda și câștigă primele puncte din Liga Națiunilor 

România a deschis scorul în minutul 30, prin Bancu, dar partida nu a început sub auspicii bune.

Înainte ca Nicuşor Bancu să marcheze primul gol al României în grupă (min. 30), cu capul, din centrarea lui George Puşcaş, acesta din urmă ratase un penalty acordat României în minutul 16. Pușcaș a șutat slab, pe centrul porţii, astfel că portarul Jesse Joronen a apărat.

Citește și Mihai Olteanu, antrenor secund CS Mioveni: „Am ştiut că, fără suferinţă, n-o să obţinem evitarea retrogradării”

Până la urmă, jocul mai bun al trupei lui Edi Iordănescu a fost răsplătit în minutul 30. Pușcaș și-a luat revanșa, l-a driblat în flancul drept pe Ivanov și a centrat decisiv pentru Nicușor Bancu. Fundașul stânga de la Craiova a ajuns la 6 metri de poarta adversă și l-a învins pe Joronen cu o lovitură de cap.
Edi Iordănescu a introdus pe teren în partea secundă jucători cu impact în plan defensiv, Hanca, Răzvan Marin, Alexandru Crețu, și a păstrat, până la final, avantajul minim.

Ultimele minute au reprezentat un carusel de ocazii. Pe rând, Lod, Mihăilă, Pohjanpalo și Bancu s-au jucat cu emoțiile celor 12.000 de fani care s-au bucurat în cele din urmă după ultimul fluier al lui Lechner. 

La partida de sâmbătă seara a fost prezent și Anghel Iordănescu, tatăl selecționerului Edi Iordănescu. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...