Web Analytics
scris joi, 23.03.2023

Rectorul Dumitru Chirleșan a primit ordinul „Palmes Academiques” în rang de ofițer

Marți, 21.03.2023, rectorul Dumitru Chirleșan a primit din partea statului francez, prin intermediul Ambasadei Republicii Franceze la București, titlul „Palmes Academiques” în rang de ofițer. Este vorba despre un ordin acordat de statul francez pentru merite depuse în educație.

Rectorul Dumitru Chirleșan a primit ordinul „Palmes Academiques” în rang de ofițer


Laurence Auer, ambasador al Franței în România, este cea care i-au înmânat rectorului piteștean, diploma și decorația aferentă.
„Țin să îi mulțumesc Excelenței Sale, pentru perfecta organizare a evenimentului, pentru grația și eleganța cu care a dominat atmosfera cordială, în plin spirit francofon și francofil. Am resimțit din plin, cu această ocazie, acea căldură și prietenie care a caracterizat dintotdeauna relațiile franco-române.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/ion-cotescu-ma-oferisem-chiar-eu-sa-i-fac-statuie-d-lui-stroe-gasisem-un-sculptor-pretul-era-simbolic-246653/


Mulțumesc Republicii Franceze, Ministerului Educației Naționale și Tineretului al Guvernului Francez, Domnului Ministru Pap NDIAYE, pentru încrederea acordată și pentru aprecierea activității mele modeste, în promovarea culturii, civilizației și a tezaurului științific francez.
Sunt profund îndatorat Franței, prima mea dragoste, pentru tot ce a făcut și a însemnat pentru mine și pentru societatea modernă, care pune ființa umană în centrul universului.
Merci, France ! Vive la Francophonie… !”, a spus acesta.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită