Web Analytics

Puneţi dv. ghilimele sau nu!… Un an de istorie cu Lasconi la Câmpulung

de | 1.10.2021 10:36 | Actualitate, Politica si Administratie

Alegerile locale pe timp de pandemie au avut un rezultat neașteptat la Câmpulung, marcând și unele premiere, în sensul celor des declarate de primarul ales, Elena Lasconi: ”Am făcut istorie!”. O femeie la conducere, pentru prima dată, un eșec zdrobitor pentru partidele care au dominat municipiul timp de peste două decenii și o imensă speranță că septembrie 2020 va însemna cu adevărat un nou început. De atunci a trecut un an…
Dacă abia la cinci luni de la preluarea mandatului a organizat o întâlnire cu presa pentru a expune proiectele pentru Câmpulung, Elena Lasconi nu a mai marcat și trecerea unui an de la victoria în alegeri printr-o apariție publică. Constatarea împlinirii acestei perioade a făcut-o doar să-și ureze un simplu ”La mulți ani!”. O dorință care în septembrie 2020 ar fi fost susținută aproape fără rezerve de câmpulungeni, dar care acum este asuprită de reticența multora. Orizontul de așteptare al cetățenilor a fost prea apropiat și a fost atras către limită și de unele dintre acțiunile discutabile ale primăriței. Însă o abordare rațională a situației înseamnă amânarea tragerii unei concluzii până la încheierea mandatului. Până atunci, iată câteva dintre evenimentele de peste an care fie au făcut din Elena Lasconi o doamnă primar apreciată, fie au renăscut-o ca vedetă media.

Citește și USR-PLUS şi PNL conduc municipiul Câmpulung / Elena Lăsconi şi-a ales viceprimarul: pe profesorul liberal Zaharia

Reorganizare cu scandal

Încă din primele zile ale mandatului, Elena Lasconi a anunțat că lucrează la reorganizarea instituției Primăriei, din toate punctele de vedere. În acest sens, a apelat și la un city manager din Sinaia, contractul cu acesta făcând obiectul unei sesizări la Curtea de Conturi. Rezultatul a apărut la început de 2021, atunci când s-a schimbat organigrama Primăriei. Deși anterior alegerilor reclamase imensul fond de salarii din administrație, Lasconi a venit cu suplimentare de posturi, deși reorganizarea a presupus și eliminarea din schemă a unor angajați. În timp, noua structură a fost contestată prin plângeri prealabile și acțiuni în instanță. Iar deciziile nu au fost favorabile schimbării, astfel că inclusiv în această lună bugetul va fi rectificat pentru a asigura salariile celor care, inițial, au fost dați afară.

Citește și Primarul ”hâc, hâc..!”, parcat definitiv de Elena Lăsconi / Inginerul Ţâroiu, în sfârşit la pensie. Pe când şi senatorul Gheorghe Marin?

Primarul-reporter și demiterile

În luna noiembrie a anului trecut, Elena Lasconi a ieșit pe teren. S-a dus în Piața agroalimentară, unde trebuia să fie respectate niște măsuri impuse de Guvern, și a anunțat că îi dă afară pe șeful Pieței și pe cel al Poliției Locale fiindcă lucrurile nu erau în ordine. Demiterile de pe facebook nu au fost efective, o mică victorie apărând ulterior, atunci când șeful de la Piețe a demisionat.
O altă aventură a fost, cu televiziunea în cârcă, la Bibliotecă și în Primărie. În urma acțiunii, directorul instituției de cultură a renunțat. Funcționarul din Primărie vizat de reportajul fostei și actualei vedete TV a rămas pe poziție, dar a fost subiectul unui ulterior reproș colectiv în care s-a făcut referire la puturoșii din administrația locală. Între timp, dar și după, au existat reproșurile la adresa lipsei de profesionalism a subordonaților.

Citește și Culmea ironiei! Elena Lăsconi a vrut să candideze din partea PNL, dar a fost refuzată

Can-can marca OTV

Începutul lui 2021 a adus și povestea cheilor de la casa de oaspeți a Primăriei. Susținând că acestea au fost deținute inclusiv de fostul primar Țâroiu, dar și de alte persoane importante ale urbei, Elena Lasconi a urcat astfel Câmpulungul în topul căutărilor pe google. Ulterior, când efectul s-a diluat, primărița a contraatacat cu ideea de SPA și operații estetice la Câmpulung, continuată cu cea a oficierii de căsătorii, ca la Las Vegas. A fost una, personajele au anunțat că se despart, așa că Lasconi s-a dus la PRO TV să oficieze ”Căsătorii pe nevăzute”.

”Câmpulung 500” fără Zilele Municipiului

În luna februarie a acestui an, Guvernul a oferit Câmpulungului 12 milioane de lei, cu două destinații. Șapte milioane lei pentru lucrările la Bulevardul ”Pardon” (și nu se vede mai nimic, deși suntem la final de septembrie) şi alte cinci pentru manifestările dedicate evenimentului aniversar ”Câmpulung 500 – o jumătate de mileniu de la «Scrisoarea boierului Neacșu»”. În acest ultim caz se așteaptă o dare de seamă la final de an, în condițiile în care planează suspiciunile cauzate de lipsa detaliilor bugetare pe fiecare activitate în parte. S-a știut, însă, că pentru organizarea Zilelor Municipiului sunt alocate peste șase sute de mii de lei. Însă manifestările au fost anulate, doar Gașca Zurlii apărând în peisaj la început de toamnă.

Citește și Încă o modificare! Elena Lasconi a schimbat din nou organigrama Primăriei Câmpulung

Proiecte, proiecte, proiecte…

Dincolo de aspectele menționate anterior, administrația câmpulungeană anunță derularea în diverse faze a mai multor proiecte de interes public. Investițiile vizează, printre altele, extinderea rețelei de gaze, a celei de canalizare, parcări, amenajări de spații verzi, refacerea pieței agroalimentare, digitalizarea serviciilor publice.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Lasconi alocă 300.000 lei pentru cei loviți de inundații

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii