Web Analytics

USR-PLUS şi PNL conduc municipiul Câmpulung / Elena Lăsconi şi-a ales viceprimarul: pe profesorul liberal Zaharia

de | 29.10.2020 13:18 | Actualitate, Politica si Administratie

Elena Lăsconi va face echipă la Primăria Câmpulung cu Nicolae Zaharia, acesta din urmă fiind ales viceprimar pentru mandatul 2020-2024. Este pentru a patra oară în ultimele trei decenii când un profesor este al doilea la comandă în administrația câmpulungeană, de alte trei ori viceprimarul fiind de profesie inginer. Zaharia, în vârstă de 42 de ani, a fost candidatul PNL pentru funcția de primar în acest an, clasându-se pe locul al treilea, după Elena Lăsconi și Liviu Țâroiu.
Alegerea viceprimarului dinainte propus, în condițiile în care primarul Lăsconi anunțase că, în cadrul colaborării cu PNL, îl acceptă în funcție doar pe Zaharia, a fost astfel o formalitate afectată doar de faptul că unul dintre cei patru consilieri locali PSD a votat ”pentru”, în disonanță cu atitudinea colegilor de partid. Scorul final al voturilor celor 17 consilieri prezenți, dintr-un total de 19, a fost 14 ”pentru” și 3 ”împotrivă”.
Director al Liceului Teoretic ”Dan Barbilian” din Câmpulung, Nicolae Zaharia deține împreună cu soția două apartamente și o casă în Câmpulung. Are un Audi A4 și trebuie să restituie peste 150.000 de lei proveniți din credite bancare și de la CAR. Ca director de liceu, a avut un salariu anual de 109.000 lei.
Este de menționat faptul că PSD nu mai are nici primar, nici viceprimar la Câmpulung, după ce a dominat Primăria în mandatul 2000-2004 iar, ulterior, între 2008 și 2020 a fost reprezentat prin Liviu Țâroiu ca viceprimar (două mandate) și primar (un mandat), plus Mărgărin Blidaru ca viceprimar (un mandat). De cealaltă parte, PNL a revenit pe funcții după o pauză de un mandat, Călin Andrei fiind primar în perioada 2004-2015, iar Bogdan David, viceprimar din decembrie 2015 până la alegerile locale din 2016.
C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii