PSD şi PDL s-au încăierat pe o baltă din Izvoru!

de | 10.02.2011 13:36 | Dezvaluiri

# Un lac concesionat înainte de Revelion îl bagă în corzi pe primarul din comună. La finele anului trecut, fix pe 29 decembrie, când toată lumea era mai atentă la cârnaţi şi caltaboşi decât ce se întâmplă pe la Primărie, autorităţile locale din comuna Izvoru concesionau Lacul Bucov unui afacerist local. Decizia s-a luat în baza unei  hotărâri anterioare a Consilului Local şi urmare a organizării unei licitaţii. După nici două săptămâni, pe 10 ianuarie 2011, s-a schimbat schimbarea. Instituţia Prefectului a emis o adresă de revocare a Hotărârii Consiliului Local Izvoru, cea cu nr. 59/ 2010 şi care stătea la baza concesionării lacului amintit, fiind invocate diferenţe între datele din schiţele cadastrale şi cele din actul de concesionare. Ca în mai toate situaţiile de acest gen, acuzele cu tentă politică nu au încetat să apară: pe de o parte, primarul PSD Cornel Neacşu acuză imixtiunile deputatului PDL Sorin Pandele, care ar avea interese la respectivul lac. Pe de alta, deputatul Pandele  îl arată cu degetul pe primarul din Izvoru, reclamând grave nereguli în concesionarea Lacului Bucov.

Licitaţie cu cântec în prag de Revelion

Primarul comunei Izvoru susţine că totul s-a făcut în legalitate şi chiar şi juriştii de la Consiliul Judeţean şi Prefectură i-ar fi transmis că sunt de aceeaşi părere. Mai mult, Cornel Neacşu ne-a spus că vineri, 4 februarie, Consiliul Local Izvoru a adoptat Hotărârea nr. 5/2011 prin care îşi menţine punctul de vedere referitor la hotărârile anterioare referitoare la concesionarea Lacului Bucov, respectiv aprobarea Raportului de evaluare. „Domnule, la noi totul a fost făcut legal, avem o hotărâre de consiliu în acest sens, am făcut licitaţie,am făcut raport de evaluare, am anunţat în presă, am făcut tot ce trebuia făcut, de aceea am ajuns aşa târziu, până la sfârşitul anului, cu concesionarea. La licitaţie nu s-au înscris decât Daniel Feraru şi taică-său, Stan Feraru. Acesta din urmă s-a retras şi atunci a rămas un singur ofertant, care a şi câştigat. Am dorit să găsim pe cineva care să administreze acest lac pentru că noi nu mai puteam face acest lucru. Daniel Feraru are terenuri în apropierea lacului şi vrea să folosească utilaje proprii pentru a iriga aceste terenuri ale lui, dar şi ale altor locuitori din acea zonă cu care s-a înţeles în acest scop. Eu cred că e foarte bine că i-am concesionat lui pentru că, în afară de faptul că se va întreţine lacul, se va ajuta şi agricultura în acea parte a comunei”.

Primar Izvoru: „Deputatul Pandele se bagă mereu şi ne face probleme”

Referitor la adresa venită de la Prefectură, prin care se solicită practic revocarea concesionării Lacului Bucov, primarul Conel Neacşu spune că acest act are la bază încercarea deputatului de Costeşti, Sorin Pandele, de a pune mâna pe luciul de apă respectiv. „Sunt convins că e mâna deputatului Sorin Pandele care mereu se bagă şi ne face probleme. De fiecare dată când vine pe aici se împiedică de noi şi ne şicanează pentru că suntem de la PSD, nu suntem portocalii ca el. El vrea, probabil, să pună mâna pe lac pentru trupa lui de pedelişti de pe aici. Are şi el câţiva amărâţi care nu au făcut niciodată nimic în comuna asta şi le promite mereu, ba la unul că îi dă lacul, ba la altul că îi dă altceva, şi tot aşa… Acum s-a legat de faptul că noi am concesionat doar patru hectare şi ceva, aproape cinci, iar în acte lacul apare cu o suprafaţă mai mare. Păi, noi am concesionat strict luciul de apă permanent, care are aproape cinci hectare, nu şi terenul din jurul lacului, care apare şi acesta în schiţe”, ne-a declarat primarul Cornel Neacşu. Rămâne, totuşi, o întrebare care poate răsturna teoria primarului: de ce s-au împins lucrurile atât de mult încât concesionarea lacului să se realizeze cu doar două zile înainte de Revelion, creându-se astfel impresia că totul s-a făcut aproape hoţeşte şi că s-a dorit favorizarea cuiva anume?  Şi încă ceva ce ne-a atras atenţia. Pentru cele patru hectare, cât susţine primarul că are luciul de apă, s-a stabilit o valoare a concesiunii de doar 1710 lei anual (echivalentul a 400 de euro, în timp ce, dacă s-ar fi respectat suprafaţa din actele cadastrale, cea de 40 de hectare, preţul pentru obţinerea concesiunii ar fi fost de zece ori mai mare. E totuşi o mică mare diferenţă, nu?

Deputatul Pandele explică unde e măgăria: „Lacul are 40 de hectare, iar ei au trecut în acte doar 4”

Legat de toată această poveste, deputatul Sorin Pandele are propria variantă: „Într-adevăr, eu sunt cel care a solicitat Prefecturii revocarea deciziilor de la Izvoru şi asta pentru că, potrivit documentelor cadastrale, lacul acela are vreo 40 de hectare. Hai să zicem că, în momentul de faţă, luciul de apă s-a retras cam la 18-20 de hectare dar de aici şi până la patru hectare, cât au concesionat ei, e cale lungă. Asta mi s-a părut în neregulă şi de aceea am făcut acea solicitare către prefect. Cât priveşte vreun interes al meu acolo, asta e o mare prostie din partea primarului, care nu prea are alte argumente.  Nu am niciun interes la respectivul lac pentru că, dacă aş fi avut, aş fi apărut eu direct la concesionare, nu prin interpuşi. Motivul pentru care m-a interesat problema e acela că localitatea Izvoru e în colegiul meu şi vreau ca totul să fie în regulă acolo. Nu mă bag în treburile primăriei decât atunci când lucrurile sunt în neregulă şi le atrag atenţia. Dacă totul e în legalitate, nu am nicio treabă cu ei, nici cu primarul, nici cu Consiliul Local.”
Dacă Pandele are dreptate atunci la Izvoru s-a încercat o inginerie financiară, dacă nu, atunci primarul ar trebui să solicite refacerea actelor cadastrale pentru a demonstra că acolo nu s-a făcut ceva necurat.
(Florin Silvestru)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed