Web Analytics

Proteste în Piața Victoriei pentru dreptul tinerilor din România de a avea acces la educație fără discriminare și fără cenzură

de | 25.03.2023 16:54 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Mai multe asociați civice au protestat, sâmbătă, în Piața Victoriei, pentru dreptul tinerilor din România de a avea acces la educație incluzivă, fără discriminare și fără cenzură: „Nu homofobiei, nu transfobiei, da educației” este unul dintre sloganurile afișate la manifestație.

Citește și: Prejudiciu de 160.000 de lei prin înscenarea unor accidente rutiere

„Noile generații merită și trebuie să învețe valori precum respectul sau empatia și au dreptul să cunoască diversitatea ca parte a realității zilelor noastre. Doar așa le putem garanta apartenența la o lume care va respecta dreptul fiecărui cetățean la demnitate. Orice încercare de a îngrădi accesul elevilor/elevelor și studenților/studentelor la informație și orice tentativă de limitare a dreptului la demnitate, indiferent de rasă, naționalitate, etnie, vârstă, gen, categorie socială, convingere politică sau religioasă, orientare sexuală, identitate de gen, abilități fizice sau mentale sau caracteristici personale, reprezintă un act de cenzură și demonstrează o atitudine discriminatorie – lucruri de netolerat într-o societate modernă”, au scris organizatorii pe Facebook.

„Ieșim în stradă pentru a ne exprima opoziția fermă față de atacurile repetate la adresa drepturilor minorităților, cel mai recent exemplu fiind scrisoarea înaintată de majoritatea cultelor religioase din România, în frunte cu Biserica Ortodoxă Română, către Ministerul Educației, cu cu intenția de a schimba în mod discriminatoriu noile legi ale educației „România Educată”. Cerem Ministerului Educației ca proiectele de legi ale educației să respecte legislația națională și internațională la care România este parte”, se mai arată în descrierea evenimentului.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *