Web Analytics

Prejudiciu de 160.000 de lei prin înscenarea unor accidente rutiere

de | 21.03.2023 00:09 | Actualitate, Home

Nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 și 42 de ani au fost reținute luni de polițiștii din Teleorman, fiind cercetate pentru că ar fi înșelat firme de asigurări obținând ilegal despăgubiri pentru accidente.

Citește și: Corpul unei fetițe de doar câteva luni, găsit într-o pungă la groapa de gunoi

„La data de 20 martie, a.c., poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale, criminalistică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, acţiuni speciale şi ordine publică din Teleorman, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare, într-un dosar pe linie economico-financiară, în judeţele Teleorman, Olt, Dolj şi municipiul Bucureşti. Activitatea infracţională este instrumentată de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Teleorman, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede, într-un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, tentativă la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii”, precizează IPJ Teleorman.

Citește și: Trei români din Italia ademeneau tineri gay pe site-uri, apoi îi jefuiau și îi băteau

În perioada 2021-2022, persoanele bănuite, prin falsificarea unor înscrisuri sub semnătură privată, ar fi atestat date nereale privind producerea unor accidente rutiere, inducând şi menţinând în eroare societăţi de asigurare în scopul obţinerii, în mod injust, a despăgubirii. Valoarea prejudiciului cauzat este estimată la 160.000 de lei.

În urma administrării probatoriului, faţă de nouă persoane bănuite, cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede, cu propunerea de dispunere a unor măsuri preventive.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole