Web Analytics

Programul Bursele de educație „Constantin Stroe”, la a doua ediție

de | 11.10.2022 13:23 | Actualitate, Home

Programul Bursele de educație „Constantin Stroe”, lansat în anul 2021, de Fundația Groupe Renault România și Dacia, a ajuns la cea de-a doua ediție. Având ca obiectiv principal susținerea performanței școlare a copiilor cu rezultate bune la învățătură, din familii cu posibilități materiale limitate, orfani sau cu deficiențe, programul se va derula, anul acesta, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Dacă în cadrul ediției anterioare au fost alocate 10 Burse de Performanță, de care au beneficiat elevi și studenți performanți din diferite orașe ale României, pentru anul școlar 2022–2023, este prevăzută susținerea a 15 copii din județul Argeș. Ei vor fi selectați din rândurile elevilor de clasa a IX-a, care au fost beneficiari ai burselor de ajutor social în anul școlar anterior. 

Citește și: Cât costă rezervarea unei camere pe litoral pentru sezonul estival 2023

„Ne bucurăm să lansăm această a doua ediție a Burselor de educație „Constantin Stroe”, având drept partener Inspectoratul Școlar Județean Argeș. Prin demersul din acest an vom putea susține parcursul educațional a unor elevi aflați la începutul ciclului de învățământ liceal, copii cu rezultate școlare bune dar cu posibilități materiale reduse. Ne dorim să le oferim acestor elevi posibilitatea de a se concentra asupra studiilor și îmbunătățirii performanței lor școlare, fără grija unor cheltuieli pe care familiile lor nu le-ar putea acoperi”, a declarat Mihai Bordeanu, director general Automobile Dacia. 

„Lucrurile bune se întâmplă cu oameni buni”sintetizează Tudosoiu Dumitru, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Argeș. Procesul de selecție al elevilor are loc în perioada 10-17 octombrie, iar beneficiarii vor fi anunțați imediat după finalizarea etapei de selecție.

Citește și: Legea privind prevenirea risipei alimentare, adoptată de Senat

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *