Web Analytics

Legea privind prevenirea risipei alimentare, adoptată de Senat

de | 11.10.2022 07:58 | Actualitate, Economie, Home

Iniţiativa legislativă privind prevenirea şi reducerea risipei alimentare a fost adoptată, luni, de Senat, anunţă USR. Conform proiectului de lege, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va realiza o platforma naţională online pentru raportarea de către operatorii economici a datelor privind risipa alimentară.
Ministerul va publica, de asemenea, pe website-ul propriu, date relevante anuale cu privire la progresele făcute pentru prevenirea şi diminuarea risipei alimentare şi va realiza strategia naţională de prevenire şi reducere a risipei alimentare care va fi actualizată o dată la cinci ani.

Citește și: Proteste la Guvern. Pensionarii cer mărirea pensiilor


„Autorităţile administraţiei publice vor avea, pentru prima dată în legislaţie, obligaţia să ia măsuri împotriva risipei alimentare. Operatorii economici vor avea obligaţia să depună toate eforturile necesare pentru a încheia contracte prin care să doneze produsele alimentare înainte de expirare. Se vor stabili condiţii mai puţin birocratice pentru organizaţiile care preiau alimentele neperisabile de la magazine şi lanţuri alimentare”, se arată într-un comunicat al USR.
Sursa: Agerpres

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *