Președintele Klaus Iohannis anunță că vacanța școlară NU se prelungește, dar școlile se vor deschide și “în funcție de gradul de vaccinare al personalului școlii”

de | 4.11.2021 19:37 | Actualitate, Home

Președintele Klaus Iohannis anunță că vacanța școlară NU se prelungește, dar școlile se vor deschide și “în funcție de gradul de vaccinare al personalului școlii.” Potrivit ministrului Educației, “se conturează un prag necesar de vaccinare de 60%.”

 

Președintele nu a dat detalii foarte multe despre noul criteriu, dar a precizat că un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății va fi emis mâine.

La scurt timp după declarația președintelui, ministrul Educației, citat de Edupedu, a anunțat că “se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică, iar decizia finală se va anunța mâine, la ora 10”.

CITEȘTE ȘI: CÂMPULUNG – „Capitala Scrisului Românesc 2021”

 

“Va fi introdusă o nouă condiție, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Specialiștii vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

Subliniez, vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat, însă avem soluția, iar ea se numește vaccinare.”, a transmis președintele Iohannis.

 

 

Acest articol este despre: elevi,klaus iohannis,presedinte,scoala,vaccinare

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Prima TV: MINISTRUL APĂRĂRII, VASILE DÎNCU, VINE LA INSIDER POLITIC
Prima TV: MINISTRUL APĂRĂRII, VASILE DÎNCU, VINE LA INSIDER POLITIC

 România, la înaintare! Situația politică din Ucraina, acțiunile Rusiei, dar și pozițiafermă a NATO, pun România în gardă. Chiar președintele Klaus Iohannis declara,la sfârșitul ședinței CSAT că “trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu”. Citește și: Procurorii...

Când va fi gata Sala Polivalentă din Pitești
Când va fi gata Sala Polivalentă din Pitești

Lucrările sunt pe ultima sută de metri la Sala Polivalentă din Pitești, astfel că, începând cu luna mai 2022, aceasta va putea găzdui competiții naționale și internaționale, dar și concerte. Potrivit primarului Cristian Gentea, ultimele lucrări constau în amenajarea...