Președintele Klaus Iohannis anunță că vacanța școlară NU se prelungește, dar școlile se vor deschide și “în funcție de gradul de vaccinare al personalului școlii”

de | 4.11.2021 19:37 | Actualitate

Președintele Klaus Iohannis anunță că vacanța școlară NU se prelungește, dar școlile se vor deschide și “în funcție de gradul de vaccinare al personalului școlii.” Potrivit ministrului Educației, “se conturează un prag necesar de vaccinare de 60%.”

 

Președintele nu a dat detalii foarte multe despre noul criteriu, dar a precizat că un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății va fi emis mâine.

La scurt timp după declarația președintelui, ministrul Educației, citat de Edupedu, a anunțat că “se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică, iar decizia finală se va anunța mâine, la ora 10”.

CITEȘTE ȘI: CÂMPULUNG – „Capitala Scrisului Românesc 2021”

 

“Va fi introdusă o nouă condiție, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Specialiștii vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

Subliniez, vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat, însă avem soluția, iar ea se numește vaccinare.”, a transmis președintele Iohannis.

 

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii