Web Analytics
scris vineri, 22.03.2024

Prefectul Radu Perianu: „Nu există înțelegere cu PSD, nu există participare la alegeri pe liste comune”

Prefectul Radu Perianu a fost validat, joi, 21 martie, în funcția de candidat al PNL la președinția Consiliului Județean Argeș. În conferința de vineri, 22 martie, acesta a ținut să înlăture speculațiile din ultima vreme. „Nu există nicio înțelegere cu Partidul Social-Democrat, nu există participare la alegeri pe liste comune. Fiecare dintre cele două partide va merge cu propriul candidat și cu propriul mesaj către electorat. Prin urmare, speculații că ar putea să fie altcineva candidat la președinția Consiliului Județean sau că vom merge pe liste comune sunt pure jocuri ale imaginației. Repet, fiecare partid va merge pe propriul drum și se va adresa electoratului cu propriul mesaj”.

Prefectul Radu Perianu: „Nu există înțelegere cu PSD, nu există participare la alegeri pe liste comune”

Conform legii, prefectul nu trebuie să se suspende din funcție, dar va demisiona. „Nu sunt singurul prefect din țară care va candida și, în termenul legal, toți cei care își doresc să candideze vor trebui să demisioneze. Termenul de suspendare din funcție putea fi folosit în perioada în care prefecții erau înalți funcționari publici, acum sunt demnitari, de aceea pot face și politică”, a explicat Radu Perianu.

Citește și Fugarii condamnaţi vor plăti costul repatrierii. Proiectul, trimis în Parlament pentru a fi aprobat

Prefectul a mai ținut să transmită un mesaj Consiliului Județean: „Prin programul pe care Partidul Național Liberal l-a pus la dispoziția autorităților locale, mă refer la Anghel Saligny, Consiliul Județean are zece contracte de asfaltare drumuri județene. Până în momentul de față s-au semnat doar două contracte. Având în vedere faptul că termenul limită de semnare este 18 iulie 2024, altfel existând pericolul pierderii finanțării, solicit Consiliului Județean să îndeplinească toate condițiile pentru semnarea acestor contracte, astfel încât să nu pierdem finanțarea”.

Alți candidați lansați în cursa electorală

Prefectul a prezentat și câțiva candidați pentru mai multe comune din județ. Astfel, Ionuț Râcanu (fermier, fost vice și fost primar) la Primăria Căldăraru, Gheorghe Iordăchiță (călușar) pentru comuna Popești, Constantin Cuțit (consilier local) pentru Primăria Stâlpeni, ei trei fiind și prezenți la conferință. Au mai fost lansați și alți candidați: Florin Maria pentru comuna Uda, Cătălin Andrei (angajat al primăriei) pentru comuna Hârtiești și pentru comuna Tigveni – Ramona Smeu, profesor în localitate, dar a lucrat și în cadrul primăriei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *