Web Analytics
scris duminică, 20.02.2022

Poliția Argeș: ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI    LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

În ultimele două zile, peste 600 de polițiști au fost la datorie, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Poliția Argeș: ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI    LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

În ultimele 48 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat 58 de acţiuni punctuale, dintre care 50 au fost organizate independent de către poliţişti, șase organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi două cu alte structuri.

Citește și: Cartelul de la Mărăcineni e peste tot! Avocatul Sabie îl apără pe Stelică Crăciun, dar şi primăria condusă de cumnatul acestuia, de unde a încasat onorarii de 1,4 milioane lei

În cadrul acțiunilor au fost verificate 1.880 de persoane, precum și 263 de mijloace de transport.

De asemenea, în cele 48 de ore, au fost verificate 208 societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 66 de sancţiuni contravenţionale, astfel:

– 58 de sancțiuni, în valoare de 500 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;

– șase sancțiuni, ca urmare a organizării sau participării la evenimente private;

– o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantina;

– o sancțiune, în valoare de 4.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor.

Exemple:

În seara zilei de 18 februarie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un imobil de pe raza de competență, se desfășoară un eveniment cu caracter privat, la care participă mai multe persoane.

Citește și: Colonelul Mihalcea: „Nu înţelegeţi că dosarele mari ale lui Stelică Crăciun sunt ţinute la dospit?”

În urma aspectelor constatate, șase persoane au fost sancționate, cu amenzi în valoare totală de 500 de lei, pentru organizare și participarea la petrecere privată, conform Legii 55/2020 și Legii 61/1991R, pentru tulburarea liniștii publice, iar evenimentul a fost întrerupt.

  •  

În seara zilei de 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești  au constatat faptul că, un bar, de pe strada Exercițiu, era deschis, deși acest lucru este interzis.

Ca urmare a celor constatate, administratorul societății a fost sancționat, cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, fiind dispusă măsura complementară de închidere temporară a localui, pentru o perioadă de 30 de zile.

  •  

În ziua de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au constatat, cu ocazia verificării unui autoturism, în trafic, că un bărbat de 28 de ani, din Corbeni, nu a respectat măsura carantinei, stabilită la domiciliu.

Citește și: Tragedie cu repetiţie la Spitalul Judeţean / Soţia ziaristului Cristi Marinescu: ”Între 11-18 ianuarie a stat la Judeţean, unde s-a infectat cu Covid de la un pacient din salon”

Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

  •  

În ziua de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, împreună cu jandarmi argeșeni, au desfășurat o acțiune punctuală, pentru verificarea respectării măsurilor dispuse pentru prevenirea infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru fluidizarea traficului, pe raza de competență.

Au fost legitimate 62 de persoane, au fost controlate 20 de autovehicule și au fost verificate 16 societăți comerciale.

Citește și: Simulacru de concurs pentru un post de asistentă la Pediatrie / „Când am intrat în examen, comisia m-a confundat cu cealaltă concurentă. Mi-au zis: «Uitaţi-o pe noua noastră colegă!»”

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.370 lei, dintre care trei conform OUG 195/2002, una conform Legii 61/1991 și 10 conform Legii 55/2020.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Teatru parizian la Pitești

Festivalul Internațional al Teatrului de Studio continuă la Pitești. Astăzi, 1 Iunie, la Teatrul...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită