Web Analytics

Colonelul Mihalcea: „Nu înţelegeţi că dosarele mari ale lui Stelică Crăciun sunt ţinute la dospit?”

de | 17.02.2022 13:33 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Dezvăluirile comandantului ieşit la pensie (4):
Ce știți de incidentul de la Mioveni, cu Stelică Crăciun dând buzna în biroul primarului și agresându-l?

– În stilul domnului primar de a nu da în nimeni fiindcă are un suflet mare, era mai ușor pentru dânsul dacă spunea adevărul și așa nu mai interpreta nimeni nimic. ”Te fac și pe tine, la fel cum l-am făcut pe Mihalcea!”, asta i-a spus Crăciun d-lui Georgescu.

„Dl primar Georgescu mi-a confirmat că exact așa i-a spus Crăciun”

Dvs de unde știți ce a zis Crăciun, dacă n-ați fost de față?

– Tot ce vă pot spune e că dl primar mi-a confirmat că așa s-a spus.

Dar de ce i-ar fi frică domnului primar Georgescu să spună adevărul?

– Dl Gherghe, adjunctul Inspectoratului, încă mai e în funcție. Și dacă nici dl Gherghe nu e prieten cu Stelică Crăciun, înseamnă că nu mai e nimeni pe lumea asta. Indiferent ce a încercat Gherghe a doua zi după eveniment pe la birou, spunând că ”Stelică să se ducă acolo, că acolo e locul lui, la pușcărie…!” Haideți, domnule, Gherghe ara și el pe acolo, prin sediul IPJ. Cred că nici el nu credea ce spunea!

Citește și Comisarul şef Mihalcea dezvăluie că unul dintre adjuncţii IPJ Argeş ar fi intervenit pentru un transportator care circula fără rovinietă

De ce credeți că nu se face ceva eficient împotriva lui Stelică Crăciun, exponentul cel mai violent al ”Cartelului de la Mărăcineni”?

– Păi, întrebați-l pe dl Gherghe de ce nu se face!

Păi, și dacă îl întreb de dl Gherghe, că l-am mai întrebat, îmi spune ce mi-a mai spus: ”Domnu’ Grigore, poliția și-a făcut treaba, i-a făcut dosar și Crăciun e trimis în judecată pentru șantaj, amenințare, lovire și alte violențe”. Cred că e clar.

– Atât. Și restul dosarelor? Când s-a făcut percheziție la Mărăcineni și i-a reținut pe cei câțiva și, bineînțeles, Crăciun nu era acasă, era plecat în Germania, ce s-a mai întâmplat cu dosarul ăla? Ați mai auzit ceva?

Pentru ce era început dosarul acela?

– Cu evaziuni și cu ce mai aveau ei, că doar în ziar am văzut scris asta.

Citește și „Dl deputat Rădulescu mi-a povestit cum i-a pus să jure pe Biblie pe polițiștii Gherghe, Aioanei şi Ciolan că vor fi fideli PSD. Era şi Stelică Crăciun de faţă”

Păi, poate că e în continuare în lucru. Când a fost dosarul? Acum doi-trei ani?

– Mă faceți să râd! A fost acum câțiva foarte mulți ani. Și în prezent nu se mai aude nimic.

Poate sunt expertize de făcut, poate că de aceea durează mai mult…

– Haideți, domnule, durează fix dosarele lui Stelică Crăciun mai mult. Sau ale ăluia cu lemnele, adică fix unde e evaziunea mai mare… Nu înțelegeți că dosarele lui Stelică Crăciun, în afară de cel cu șantajul, sunt ținute la dospit? Niciunul din dosarele mari ale lui Stelică Crăciun n-a fost pus în practică. Țineți minte discuțiile pe WhatsApp dintre fostul meu adjunct Aioanei și Stelică Crăciun? Cum că – vezi, Doamne – l-ar fi chemat pe Aioanei la Biroul Control Intern cu un dosar din 2017? Și îl întreabă Stelică Crăciun pe Aioanei: ”Păi el, adică eu, Mihalcea, l-a făcut?” Nu, domnule, nu l-am făcut eu. În cel mai bun caz eu am dat informația. Era un dosar ținut la dospit. Tot cei din jurul lui au venit și mi-au pus la dispoziție documentul. Iar eu l-am pus la dispoziția IPJ Argeș, așa cum se face.

„Un domn de la SIPI mi-a spus: «Ai încălzit prea tare ambreiajul»”

Ce credeți? Cei de la DGA sau SIPI ar fi făcut ceva împotriva dvs?

– Ei, la SIPI am avut discuții cu un reprezentant al lor.

Cu cine? Iarăși e de datoria mea să vă întreb.

– Nu doresc să-i dau numele, dar colegii din sistem își dau repede seama despre cine e vorba. Iar domnul de la SIPI mi-a spus așa: ”Ai încălzit prea tare ambreiajul!”

În traducere, ce înseamnă asta?

– Că am turat prea tare motorul, adică informările și informațiile mele au deranjat.

Ca să fie clar, informările și informațiile dvs despre ce?

– Despre ce se întâmplă în Poliția Argeș. Dar nu numai în Poliție, că eu am făcut un raport la dl Despescu, vi-l și arăt acum, și am pus două întrebări: 1. Dacă comisarul Gherghe Gabriel mai poate îndeplini funcția de adjunct al Inspectoratului de Poliție Argeș, din moment ce a girat, în sensul de a fi sprijinit, activitatea infracțională a lui Aioanei și a lui Stelică Crăciun. Fiindcă ei erau prieteni și se lăudau între ei. 2. De ce în urma solicitărilor mele și a probelor depuse nu se efectuează de către IGPR un control tematic privind managementul comisarului-șef Gherghe Gabriel? Oare nu cumva din cauza relațiilor cu comisarul Filip Florin și cu comisarul-șef Robu Costinel? Sau chiar cu alți superiori cu care nu omite să se laude… Și a mai fost vorba și de un adjunct de la DIPI în material, ca să fie clar.

Citește și Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că Miuţescu va sfârşi ca Mircea Drăghici”

Și ați primit răspuns?

– Da, am primit răspuns că lucrarea a fost trimisă la DGA.

Păi, și nu e bine? Că DGA cercetează fapte de corupție…

– Păi, ce fapte de corupție erau acolo?!

Păi, dacă îl girează pe Aioanei, așa cum spuneți, care e trimis în judecată pentru corupție, nu e faptă de corupție?

– Domne, eu am explicat faptul că ei nu aveau tupeul ăsta dacă nu aveau o prietenie în spate. Și am dat exemplu cum l-a ajutat pe Aioanei și cum mă torpila pe mine Gherghe. Nu că Aioanei a participat efectiv cu ei la infracțiuni… nu! Dar, din moment ce Aioanei trecea toată ziua pe la Gherghe, că toată ziua era la Gherghe în birou, după care se întâlnea cu Stelică Crăciun, haideți să fim serioși!… Eu știu ce am pățit și colegii mei de la Poliția Mioveni știu clar ce au pățit…

Dvs vă țintiți clar doar pe dl Gherghe. Pare că aveți ceva personal cu dânsul. Dar deasupra d-lui Gherghe e comandantul IPJ Argeș, comisar-șef Marian Badea. Sau, pe aceeași linie, celălalt adjunct, comisar-șef Florin Mocanu. Dânșii de ce nu fac nimic în toată chestia asta?

– Pentru că dl Gherghe e considerat în lumea poliției ”Stăpânul inelelor”, pentru că el are foarte multe relații și să știți că le are. L-a copiat pe Ionițescu.

Citește și Avocatul Sabie i se plânge lui Crăciun că procurorul Ioana i-a făcut plângere la DNA

„Gherghe i-a spus primarului Georgescu: «Să fii dumneata sănătos de câte ori te-a pus Mihalcea pe telefoane!»”

Păi, domnul comandant Marian Badea n-are relații?

– Ei, Badea n-are așa…! O fi având și el, dar n-are la nivelul lui Gherghe. Gherghe a copiat pe Ionițescu; mai mult, a perfecționat sistemul relațional pe care îl avea Petrică Ionițescu.

Ce înseamnă incidentul ăsta de la Mioveni pentru imaginea Poliției și ideea de siguranță în Argeș?

– Oamenii obișnuiți trebuie să înțeleagă că, indiferent ce derapaje are un om ca Stelică Crăciun, autoritățile statului își vor face datoria. E adevărat că nu există pădure fără uscături, dar prin vocea mass-media, prin vocea colegilor, ușor, ușor, aceste relații care nu sunt normale vor dipărea din sistem. Haideți să ne gândim că munca polițiștilor poate fi trădată de un individ ca acest domn’ Gherghe. Ma refer strict la mine și vă spun că acest domn’ Gherghe – și dacă nu e așa, mergem la poligraf – l-a chemat într-o zi pe dl primar de la Mioveni, era cu Aioanei, și i-a spus: ”Hă, hă, hă, să fii dumneata sănătos de câte ori te-a pus Mihalcea pe telefoane!”

Asta ce înseamnă? Că a divulgat o informație secretă?

– Toate informațiile de serviciu au caracter secret. V-am explicat că am greșit atunci când i-am arătat d-lui Gherghe informațiile mele. Atunci s-a întâmplat. Numai că el, în graba de a vedea și ce alte informații mai am, a văzut ceva, însă nu a văzut ce trebuie și nu pot să divulg. Nu era în niciun caz dl Georgescu pus pe telefoane. Dar hai să luăm cazul că era așa. Cum îți poți permite să chemi un om și să-i spui așa ceva? Ei, toate astea le știe DIPI. Ce a făcut DIPI? N-a făcut nimic, nimic!

Citește și Exclusiv. Ce s-a descoperit la percheziţia informatică / Poliţistul Aioanei era sluga lui Stelică Crăciun. Mesajele de pe WhatsApp l-au deconspirat

Și chestia asta, că dl Gherghe și Marius Aioanei i-ar fi divulgat domnului Georgescu că l-ați fi pus pe telefoane de unde o știți?

– De la domnul primar. Iar dacă domnul primar Georgescu nu mai recunoaște asta, am și martorul pregătit, stați liniștit! O știe și dl șef de la DIPI, punct! Lui Lupescu de la jandarmi i-a retras imediat avizul ORNISS. De ce nu se întâmplă la fel? Păi, dacă dl Gherghe se laudă cu adjunctul de la DIPI, cu dl Mărculescu? Și chiar aș vrea să-i întreb de domnii de la SIPI Argeș ceva! Ce s-a întâmplat cu acele documente strict secrete găsite în fotocopie în fișetul domnului Aioanei? E vorba de documente din dosarele Balastiera. Iar acele fotocopii după documente au fost făcute când dl Gherghe era șef de serviciu. Nimeni n-a mai zis absolut nimic.

Și ce arătau respectivele documente?

– Erau documente de la SRI, nu vă pot spune.

Și de ce le-ar fi fotocopiat fostul dvs adjunct, dacă erau documente secrete? Să șantajeze pe cineva?

– Sigur. Aduceți-vă aminte ce spunea Stelică Crăciun despre firma TGM, despre Costi de la Zaris și Vișan… Că el a ascultat înregistrările cu persoanele în cauză. Păi, de unde avea acces Stelică Crăciun la ele? Cine să îl întrebe pe dl Gherghe ceva, când dânsul era și funcționarul de securitate al IPJ Argeș?

Citește și Surse. Comisarul Aioanei ar fi făcut denunţ despre mai mulţi politicieni argeşeni

„I-am văzut în parcare la primărie pe Gherghe și Crăciun vorbind. Au rupt-o la fugă”

Pe dvs personal v-a amenințat vreodată Stelică Crăciun?

– Păi, i-am făcut și eu plângere. M-a urmărit pe stradă, m-a filmat. Mi-a zis: ”Te fac eu…!” Am depus plângere. Ați văzut mesajele alea de amenințare pe care le-a publicat și domnul Donoiu. Mi-a confirmat inclusiv un domn consilier Popescu, care mi-a recunoscut că a dormit în pat cu Stelică Crăciun și care mi-a spus: ”Dl Mihalcea, dvs sunteți singurul care ați făcut ceva concret!”. Eu, cu ochii mei, i-am văzut în parcare la Primăria Pitești pe Gherghe și pe Stelică Crăciun discutând. Și când m-au văzut, au fugit de rupeau pământul. Dacă îi cronometrai, luau locul I la proba de viteză.

Dvs v-ați nimerit atunci acolo? Sau aveați informația că dl Gherghe se întâlnește conspirativ cu Stelică Crăciun?

– Să zicem că m-am nimerit.

Cu poligraful aveți ceva noutăți? V-au căutat dl deputat Nicu Georgescu sau dl comisar-șef Gherghe să ridice mănușa pe care le-ați aruncat-o?

– Domnule, mergem la poligraf, eu îl plătesc! Ce semn să dea, domnule? Haideți să fim serioși! Semnul adevărului ăsta e! Eu zic că am fost cu bun-simț și n-am atins nici 10% din probleme.
Gabriel Grigore
(va urma)

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Zice politistul citez „Eu zic că am fost cu bun-simț și n-am atins nici 10% din probleme”. Pai domnule ziarist, va pierdeti timpul degeaba. Iar politistul incaseaza pensia din bugetul Romaniei tot degeaba. Ai domnule ofiter onoare de ofiter si atinge 100 la suta din probleme, adica spune tot. Ti-e frica ? Atunci taci din gura…

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *