Web Analytics

Tragedie cu repetiţie la Spitalul Judeţean / Soţia ziaristului Cristi Marinescu: ”Între 11-18 ianuarie a stat la Judeţean, unde s-a infectat cu Covid de la un pacient din salon”

de | 18.02.2022 10:42 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

„Atestă asta biletul de ieșire. El s-a internat fără Covid. Apoi, în data de 18 ianuarie, a fost transferat la Spitalul Covid din Mioveni, deci clar că era infectat, că altfel îl băgau tot dincolo, în secția non-Covid de la Mioveni, de unde a plecat”, spune Irina Marinescu
Vă reamintim că acum două săptămâni o tragedie similară a zguduit Spitalul Județean. Asistenta Nicoleta Pantea a fost testată negativ la internare și a fost declarată pozitiv la autopsie, după ce a luat virusul din spital

Presa din Argeș a fost în doliu, după ce jurnalistul sportiv Cristian Marinescu a încetat din viață săptămâna trecută, la vârsta de 66 de ani. Acesta se confrunta, de câțiva ani, cu probleme grave de sănătate, fiind diagnosticat cu diabet și având piciorul drept amputat din cauza unei cangrene. A fost internat la Spitalul din Mioveni, ulterior fiind transferat la SJU Pitești, unde s-a îmbolnăvit de Covid-19. Virusul ucigaș i-a venit de hac…, după cum spune o vorbă românească. Cristi Marinescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști ai Argeșului, a lucrat mai bine de un deceniu la Jurnalul de Argeș, fiind apoi corespondent județean la Pro Sport și Gazeta Sporturilor. Admirator al sportului, Cristi a făcut handbal de performanță, activând apoi ca portar și arbitru. A fost înmormântat duminica trecută, la Cimitirul Flămânda, după slujba de la Biserica Domnească din Câmpulung. A fost condus pe ultimul drum de Irina, devotata lui soție, și de fiul Mihai, plus câteva rude de la Muscel. Tot duminică, înainte de începerea meciului FC Argeș – CS Mioveni, fotbaliștii și spectatorii au ținut un moment de reculegere în memoria marelui jurnalist sportiv care a fost Cristian Marinescu.

Citește și Scandalul vilei de 55.000 euro / Patroana de la „Badrom Service” scapă de răspundere penală după internarea la Spitalul Vedea

Irina şi-a luat adio de la Cristi la Biserica Domnească, acolo unde, în urmă cu mulți ani, și-a unit destinul cu el

Am întâlnit-o pe Irina, soția jurnalistului, vineri, la priveghiul de la Biserica Mavrodolu, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit al ziaristului pentru ultimele omagii. Îi stătea la căpătâi, așa cum i-a stat alături încă de când s-a îmbolnăvit, pe lungul și durerosul drum al suferinței. Alături îi era Mihai, flăcăul lui Cristi. Irina ne-a arătat pe telefon ultimele mesaje pe care Mihai și Alexandra, sora lui, le-au transmis tatălui lor atunci când acesta mai era încă lucid. Erau mesaje optimiste ale celor doi copii frumoși și iubitori.
Atunci, privind fața parcă zâmbitoare, dincolo de moarte, a lui Cristi, am înțeles motivul. Acela că nu a trăit degeaba pe pământ. După toate lacrimile vărsate, Irina ne-a mărturisit că se simțea ușurată, cu simțul datoriei împlinite, mai ales după ce Cristi a fost spovedit și împărtășit când încă era conștient.

Citește și „Opt femei” şi trei pereţi au costat Teatrul ”Davila” 1,5 miliarde lei vechi

„De la Spitalul Județean i s-a tras, dar nu mă mai lupt cu nimeni”, spune soția, Irina

„L-am plimbat peste tot, pe la Mioveni, pe la Pitești, pe la stadion, prin Craiovei, pe unde a locuit, am oprit și la Mioveni. Acolo, domnul primar l-a mângâiat și a zis «Adio, prietene!» Erau prieteni de o viață, au jucat handbal împreună. Au venit câțiva prieteni, foști colegi să își ia la revedere. Și de la Pro Sport de la București a venit cineva la biserică, la Câmpulung. La Biserica Domnească, acolo unde m-am cununat și acolo unde m-am despărțit de el… Eu mulțumesc în fața lui Dumnezeu că m-a întărit și am făcut tot ce trebuia pentru sufletul lui”, ne-a povestit Irina.

Aceasta ne-a povestit și ultimele zile din viața lui Cristi, care a murit răpus de Covid. Se bănuiește că l-a luat de la un alt pacient cu care a stat în salon la Spitalul Județean.
„Pe 29 decembrie s-a internat la Spitalul Mioveni pentru o infecție la picior, iar pe 11 ianuarie a fost transferat la Spitalul Județean, pe Secția Nefrologie, pentru a i se face dializă, la etajul VII. Conform documentelor oficiale eliberate la ieșirea din spital, între 11 și 18 ianuarie a stat la Județean, unde s-a infectat cu Covid-19 de la un pacient din salon. Atestă asta biletul de ieșire. El s-a internat fără Covid. Apoi, în data de 18 ianuarie a fost transferat la Spitalul Covid din Mioveni, deci clar că era infectat, că altfel îl băgau tot dincolo, în secția non-Covid de la Mioveni, de unde a plecat. A rămas acolo din 18 ianuarie până în 10 februarie, când a decedat, la ora 2 și 15 minute noaptea. De aici i s-a tras, de la Spitalul Județean. Dar nu mă mai lupt cu nimeni… Știi ceva? În fața lui Dumnezeu, ei nu l-au luat acolo să i se întâmple asta, e ușor să dai cu noroi! Nu cred că au vrut ca el să se infecteze cu Covid. Dar este clar că de aici i s-a tras. Sunt documentele de ieșire din spital, Mioveni – Pitești și Pitești – Mioveni”.

Citește și Cum ieşim din această dilemă? Asistenta decedată de la Judeţean s-a internat fără Covid şi a murit de Covid

Purtătoarea de cuvânt confirmă că ziaristul a intrat negativ în Judeţean şi a ieşit pozitiv

Despre ce s-a întâmplat cu Cristi Marinescu după internarea la Spitalul Județean am stat de vorbă cu purtătoarea de cuvânt a SJU, Cristina Cazacu. Iar aceasta ne-a declarat: „Pacientul pe 11 a ajuns la noi prin transfer de la Mioveni. A fost testat la noi, cu test antigen rapid, pentru că nu prezenta simptomatologie, test al cărui rezultat a ieșit negativ. Evoluția era una favorabilă. Pe 16 a început să aibă simptomatologie specifică SarsCov2, a fost testat pe 17 cu test PCR, pentru că persista simptomatologia, și i-a ieșit rezultatul pozitiv. Iar pe 18 s-a decis transferul înapoi, către Mioveni. Nu a fost în sectorul de pacienți Covid sau suspecți. La noi, toți pacienții sunt testați, înainte de a fi internați, cu test antigen”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *