Web Analytics

Patru biserici și produse gastronomice din Argeș beneficiază de finanțare prin PNRR

de | 9.04.2022 13:10 | Actualitate, Cultură, Politica si Administratie

4 biserici de lemn și produse gastronomice din județul Argeș incluse în rutele naționale care vor beneficia de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Documentaţia pentru proiectul „Promovare bisericilor de lemn din județul Argeș ” și includerea acestor obiective în ruta culturală finanţată prin PNRR, a fost elaborată de direcțiile de specialitate ale Consiliului Județean Argeș, cu sprijinul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Citește și:Guvernul alocă 45 de milioane de lei pentru ca persoanele care găzduiesc refugiaţi să poată deconta cheltuielile

Proiectul reprezintă un pas important pentru punerea în valoare a bisericilor de lemn din judeţul Argeş, autentice bijuterii de patrimoniu – majoritatea, monumente istorice. Fiecare obiectiv de cult înscris în această rută va beneficia de 20.000 euro pentru promovare.

Din Argeș, lista de obiective care au îndeplinit criteriile pentru a fi promovate în cadrul „Rutei bisericilor de lemn” cuprinde: Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului”, de la Glâmbocu- Bascov, Biserica de lemn “Înălțarea Domnului”din Jupâneşti- Coșești, Biserica de lemn, Nașterea Domnului” – Călugăriţa din Leordeni și Biserica de lemn ,,Sf. Ioan Botezătorul” din Bărbălăteşti- Valea Iașului.

Citește și:  Fundația Conservation Carpathia lansează Galeria virtuală! O expoziție dedicată Munților Făgăraș

O altă rută, în care judeţul Argeș a fost inclus, este „Traseul gastronomiei tradiţionale româneşti”, aici fiind selectate produse gastronomice tradiţionale din comunele Aninoasa și Valea Mare Pravăț – tradiții gastronomice argeșene.

Aninoasa și Valea Mare Pravăț au fost selectate pentru a face parte din „Traseul gastronomiei tradiţionale româneşti” cu produse tradiționale precum zacusca de legume cu vinete, dulceața de cireșe amare, cașcavalul afumat, brânza de burduf, telemeaua de vacă, telemeaua de oaie, dulceața de gutui cu miez de nucă, urda sărat, calcavalul opărit și afumat și cașul afumat. Suma alocată pentru promovarea fiecarui traseu gastronomic este de 90.000 euro.

Obiectivele cuprinse în cele 12 rute culturale ce vor fi finanţate la nivel naţional au fost aprobate prin ordinele comune ale miniştrilor Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Antreprenoriatului şi Turismului, Culturii şi Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Stamati! Pentru planul ala de redresare , de ce 4 biserici ? Sunt popii , agentii electorali pentru partidele care-i pun in planul ala de ,,redresare,, ? Ce atata darnicie ptr popi cand toti nu au morala si sunt plini de pacate de curvie, bautura, hoteala, minciuna, etc. ??? Nu mai vb de popi, mai ales de astia necasatoriti cum e popa de la Universitatea Pitesti , un fan masaje si multe altele, se da prieten cu fostul print si il foloseste ca pe o cârpă .

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole