Guvernul alocă 45 de milioane de lei pentru ca persoanele care găzduiesc refugiaţi să poată deconta cheltuielile

de | 8.04.2022 11:33 | Actualitate, Home

Guvernul adoptă, în şedinţa de vineri, o HG prin care persoanele fizice din România care găzduiesc refugiaţi din Ucraina să poată deconta cheltuielile de masă şi cazare. Pentru plata acestor sume se vor aloca 45 de milioane de lei din Fondul de rezervă.

Citește și:Gratuitate la evenimentele Filarmonicii pentru refugiații ucraineni

”Nu am reuşit în şedinţa de miercuri să finalizăm procedurile care vizau reglementarea modului în care cetăţenii români – persoane fizice – pot să beneficieze de recuperarea sumelor pe care le cheltuiesc cu cazarea cetăţenilor ucraineni. Prin HG d astăzi am stabilit ca din Fondul de rezervă al Guvernului  să alocăm 45 de milioane de lei, astfel încât în perioada următoare cetăţenii români care găzduiesc cetăţenii ucraineni vor putea să beneficieze de recuperarea banilor cu cazarea, în valoare de 50 de lei pe zi”, a transmis, vineri, premierul Nicolae Ciucă, în debutul şedinţei de Guvern.  

Potrivit acestuia, de asemenea, este reglementată recuperarea sumelor cheltuite cu hrana.  

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Circulație închisă pe un drum județean din Argeș
Circulație închisă pe un drum județean din Argeș

Circulația pe drumul județean 741, Pitești – Mioveni se închide, miercuri, 25 mai, între orele 8-15. „Circulația pe tronsonul cuprins între km. 0+000 – 1+450 (intersecția de la Școala Specială Valea Mare Ștefănești), va fi închisă pentru lucrări urgente la trecerea la...


Loading RSS Feed