Web Analytics

Patronul fabricii Zaris: „Vin seara la firmă şi mi-e frică să nu apară Crăciun de undeva, cu maşina! Mi-e frică şi pentru fetele mele şi soţie”

de | 25.02.2022 10:42 | Actualitate, Dezvăluiri

Constantin Zaharia devoalează mecanismul în care avocatul Florin Sabie îl apără pe Crăciun în procese, dar și primăria condusă de cumnatul acestuia, de unde încasează sume uriașe

Pe 20 august 2020, la Mărăcineni, acolo unde locuia Stelian Crăciun, s-au efectuat percheziții în urma cărora au fost confiscate mai multe telefoane. Iar prin ordonanță s-a dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind pus sub control judiciar. Fix cum s-a întâmplat la interval de doi ani în cazul primarului de la Mioveni. În ciuda faptului că a reacționat cu violență extremă, Crăciun a fost reținut o noapte, apoi eliberat și pus sub control judiciar. La percheziția informatică s-a descoperit că Zaharia Constantin, patronul firmei de panificație Zaris din Mărăcineni, precum și Iulian Preda, proprietarul depozitului de en-gros de la CNCD Pitești, au fost amenințați repetat de Crăciun, prin mesaje de tip SMS, cu incendierea fabricii Zaris, dar și cu violarea fiicelor și soțiilor celor doi oameni de faceri

. Dar Crăciun i-a mai amenințat și cu moartea pe cei doi, plus pe președintele PNL Mărăcineni, Florinel Popescu, dacă acesta nu renunță la activitatea politică în cadrul Filialei PNL Mărăcineni și nu se retrage din cursa de primar, unde urma să fie contracandidatul cumnatului Nicolae Dascălu. De asemenea, procurorii au mai stabilit că Stelian Crăciun a avut o atitudine intimidantă, amenințătoare și violentă față de persoanele vătămate, pe care le-a șicanat în trafic sau când a trecut pe lângă locuințele lor. Ce s-a mai întâmplat cu dosarul trimis în judecată în urmă cu un an am încercat să aflăm de la patronul firmei Zaris, Constantin Zaharia, care e și consilier local la Mărăcineni.

Citește și Exclusiv. Ce s-a descoperit la percheziţia informatică / Poliţistul Aioanei era sluga lui Stelică Crăciun. Mesajele de pe WhatsApp l-au deconspirat

Sunteți parte vătămată într-un dosar de amenințare și șantaj. În ce fază mai este dosarul în care e judecat Stelian Crăciun?

– În acel dosar suntem în faza în care suntem audiați noi, ca părți vătămate. Trebuia să mă audieze pe mine acum trei săptămâni și Crăciun a recuzat judecătoarea. A spus că aceasta a luat șpagă, a luat bani, că e pe mână cu nu știu cine… Astea au fost cuvintele lui. Am înțeles că s-a făcut cercetare și s-a constatat că judecătoarea nu a luat niciun ban, este serioasă, și-a văzut de treabă și că Stelică Crăciun bate câmpii. I s-a respins lui Crăciun cererea de recuzare, așa că va judeca tot dânsa, avem proces acum, în martie.

„Crăciun e protejat de cineva. La gravitatea faptelor comise, trebuia arestat de mult”

Cât de grav a fost impactul amenințărilor lui Crăciun? Ce v-a transmis concret în mesajele de tip sms găsite în telefonul lui?

– Am două fete, una de 22 și alta de 25 de ani, și amândouă au fost amenințate. S-au găsit în telefonul lui mesaje că îmi va viola fetele, că mie îmi va da foc la fabrică, să mă mut din Argeș, să ies din politică, pentru că intră cu BMW-ul în mine și mă va omorî, acestea sunt cuvintele lui!

Și cum vă explicați că, în ciuda acestor acuze foarte grave, a fost din nou pus în libertate? Mă refer la incidentul de săptămâna trecută, când l-a agresat pe primarul din Mioveni…

– Chiar nu îmi explic acest lucru. Mă face să cred că Stelică Crăciun este protejat de cineva, pentru că, la gravitatea faptelor comise, trebuia să fie de foarte mult timp arestat acest individ, extrem de periculos. Mie mi-e frică! Vin seara la firmă și chiar mi-e frică să nu apară de undeva cu mașina, să mi se întâmple ceva. Inclusiv pentru fetițele mele, care lucrează până târziu, se ocupă de societate, mi-e frică. Și pentru soție. Noi având business-ul în Mărăcineni, plecăm acasă, mai revenim ori de câte ori este nevoie, chiar și seara, la ore mai târzii. Ne e frică pur și simplu să nu ne întâlnim cu el. Am informații că iese noaptea și se duce prin toate locurile unde are interes să reclame, să spioneze. Este un individ periculos!

Citește și Surse. Comisarul Aioanei ar fi făcut denunţ despre mai mulţi politicieni argeşeni

Zaharia, despre onorariile plătite de Primăria Mărăcineni avocatului Sabie: „E vorba de miliarde care au plecat din taxele și impozitele cetățenilor”

Supărat este și avocatul lui Crăciun, Florin Sabie, mai ales după ce am dezvăluit ce contracte babane, de circa 1,4 milioane lei, avea cu Primăria Mărăcineni, condusă de cumnatul Nicolae Dascălu.

– Domnul Sabie face scandal, pentru că probabil i s-a mai oprit puțin din conducta de bani. Cu toate că primarul a venit acum, într-o ședință, să ne spună că juristul care a fost angajat la primărie nu face față dosarelor. Și că sunt unele dosare de complexitate mai mare și trebuie societate de avocatură. Am solicitat să ni se spună dosarele care sunt de o mai mare complexitate și am întrebat de ce nu s-a angajat o persoană capabilă pentru aceste lucrări. Domnul Dascălu (n.red. – primarul Nicolae Dascălu) a dorit să angajeze un jurist fără experiență. L-a dus la etajul doi, unde să se ocupe de recuperare taxe și impozite și să facă adrese persoanelor. Este vorba despre o doamnă care, când am fost la dânsa, mi-a și recunoscut că asta face, adică se ocupă de recuperări taxe și impozite și că nu prea are experiență. Dar Dascălu intenționat a dorit să angajeze pe cineva mai puțin pregătit, ca să poată să angajeze pe domnul Sabie în continuare. Noi, consilierii din opoziție, am luat atitudine, pentru că, în loc să dăm o sumă rezonabilă la un jurist, ne mulțumim să îi dăm miliarde domnului Sabie. Noi v-am trimis exact ce am primit de la primărie, sunt sume foarte mari cu care a fost plătit avocatul Sabie. Pe când un jurist se plătea, de când se angaja și până când ieșea la pensie, cu aceeași sumă – cât bugetul unei primării mai mici!

E vorba despre miliarde acolo, bani care au plecat din banii primăriei, din taxe și impozite ale cetățenilor, la anumite societăți – cu direcție. Aș fi foarte interesat să vedem comparativ, din 2012 și până în prezent, câți bani a plătit Primăria Mărăcineni domnului Sabie, dar și ce onorariu i-a plătit Crăciun domnului Sabie, la un volum triplu de procese în instanță. Aș fi foarte curios dacă ar putea să îmi explice cineva aspectul ăsta. La dosarele lui, Crăciun ar fi trebuit să îl plătească de vreo patru ori mai mult pe Sabie decât a luat acesta de la Primăria Mărăcineni. Dar asta înseamnă și că Stelian Crăciun era mașină de produs bani ca să plătească atât unui avocat. Repet, ar fi interesant de aflat cât i-a plătit Crăciun lui Sabie în zece ani și pentru câte procese. Noi ne îndoim și de corectitudinea adreselor făcute de Primărie la întrebările puse de noi.

Pentru că am făcut o întrebare în care să ne spună cine este proprietarul din spatele lui Crăciun în cazul unui teren și ni s-a răspuns că… un veteran de război. Dar o să revin și o să întreb: nu cumva „veteranul de război” este chiar mătușa lui Stelică Crăciun? Și o să vedem și ce răspuns ne dă Primăria Mărăcineni…
Deci, sunt multe lucruri oribile făcute de acest clan, cartel cum i-ați zis dvs în ziar, în Mărăcineni. Și afirm cu certitudine că sunt unii care s-au îmbogățit pe seama cetățenilor din această comună și care continuă lejer. Și în ciuda faptului că sunt sub presiune în acest moment, continuă cu aceleași activități.

Citește și Colonelul Mihalcea: „Nu înţelegeţi că dosarele mari ale lui Stelică Crăciun sunt ţinute la dospit?”

Patronul de la Zaris: „Multora le este frică de interlopii ăștia! Mie ce să îmi mai facă?”

Bine că aveți curajul să vorbiți despre aceste lucruri!

– Multora le este frică de interlopii ăștia! Mie ce să mai îmi facă? Mi-au făcut reclamații la DNA, la toate organele de cercetare, au vrut să îmi dărâme halele și fabrica, m-am judecat cu ei și am câștigat. Ce pot să îmi mai facă?! E prea mult, e prea mult ceea ce fac ei și cineva trebuie să îi oprească! Au foarte puțini curajul să se ia de ei, iar eu sunt una dintre aceste persoane. Știți bine cât am fost de tăvălit ca să mi se astupe gura și să mă opresc, dar uitați că nu mă opresc și voi merge înainte, până când voi scoate adevărul la lumină.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *