Web Analytics

Oma von Vifor, cel mai bun Ciobănesc german al competiţiei canine de la Bascov

de | 5.08.2021 13:05 | Actualitate

Sâmbătă, 31 iulie, a avut loc o competiție dedicată Ciobănescului german, organizată de Asociația Clubul Național de Ciobănesc German din România, cu sprijinul Primăriei Bascov. Evenimentul a fost organizat la stadionul de la Valea Ursului, acolo unde au fost prezenți 131 de câini de la toate categoriile de vârstă, de la 4-6 luni până la clasa „muncă” și „veterani”, din România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru.
A fost prezent Rainer Mast, un reputat arbitru din Germania, organizator principal fiind Voicu Adrian, în spatele căruia stă o echipă de membri ai Asociației Clubul Național de Ciobănești Germani. Această competiție face parte din calendarul competițional al Asociației Chinologice Române și al Federației Chinologice Internaționale.
A concurat și numărul 1 din România, Oma von Vifor (foto), o femelă în vârstă de patru ani, care în acest an a câștigat patru competiții la clasa muncă în România, la Câmpia Turzii, Puntea de Greci, Slobozia, dar și la Bad Hall, în Austria. Oma este un produs al canisei von Vifor, cu 3 generații pe linia maternă von Vifor.
Competiția de la Bascov s-a încheiat avându-i ca învingători pe Boomer von Vifor, la categoria masculi 18-24 de luni, iar la categoria muncă femele – Oma von Vifor, care a fost declarată și cel mai bun Ciobănesc german al competiției.
Miercuri, 4 august, învingătoarea pleacă la Oberwart, Campionatul Austriei de Ciobănesc German, unde sunt înscrise peste 300 de exemplare canine din această rasă.
Citește și Stagiul Național de Formare al Unităților Canine pentru Intervenție la Avalanșă a ajuns la final
Citește și Povestea profesoarei de pictură din Piteşti care este şi arbitru internaţional la concursurile canine
 
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii