Web Analytics

Stagiul Național de Formare al Unităților Canine pentru Intervenție la Avalanșă a ajuns la final

de | 12.03.2021 10:43 | Actualitate

Începând cu 3 martie și până astăzi, în masivul Făgărașm la Cabana Cuca s-a desfășurat Stagiul Național de Formare al Unităților Canine pentru Intervenție de Avalanșă. Stagiul a fost organizat de către Asociația Națională a Salvatorior Montani din România împreună cu reprezentanți ai Salvamont Argeș. Au fost introduse în program intervenții în avalanșă din județele Argeș, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Prahova, Bacău, Mureș, Suceava, Maramureș și Harghita.

CITEȘTE ȘI Restricții de trafic pe DN7, în județul Vâlcea

Astăzi, în vederea obținerii brevetului național pentru intervenție în avalanșă, au susținut examenul încă două noi unități canine din Argeș și Gorj, iar o altă unitate canină din Argeș a susținut o examinare preliminară pentru stagiul următor, trecută cu succes.

,, Ca reprezentant al Consiliului Județean Argeș îi felicit pe cei care au obținut brevetul și pe cei care și-au reconfirmat brevetul existent. Mă bucur că am fost prezent la această ediție. Trebuie să ne mândrim cu faptul că am avut prima unitate canină pentru avalanșă din țară, în urma cooperării cu departamentul Savoia din Franța, că avem singurul evaluator pentru această specializare din România și șeful comisiei de avalanșă din Salvamont România, și anume șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu. Consiliul Județean Argeș, ca și până acum, recunoaște meritele acestora și le va acorda o atenție deosebită.” – a fost mesajul transmis de vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, la Stagiul Naţional de Formare al Unităţilor Canine pentru Intervenţie la Avalanşă.

CITEȘTE ȘI Diana Gămulescu: „Este o onoare să reprezentăm cei mai mici şi vulnerabili cetăţeni – prematurii”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii