Web Analytics

Om de afaceri român, asasinat într-o suburbie din Montreal

de | 20.04.2023 20:19 | Actualitate, Home

Afaceristul de origine română Tinel Timu, în vârstă de 61 de ani, a fost împuşcat joi, în faţa reşedinţei sale din oraşul Montreal. Dezvoltatorul imobiliar Tinel Timu a fost împușcat și ucis joi dimineață în Laval, cea mai mare suburbie a oraşului canadian Montreal. Deoarece cazul ar putea fi legat de crima organizată, de anchetă se va ocupa poliţia naţională a statului Quebec, scrie presa canadiană.

Citește și: Unul dintre patronii restaurantului Nuba, înjunghiat de un client 

Crima a avut loc în jurul orei 7 dimineaţa (ora 14.00, ora României), în fața unei reședințe de pe rue du Havre, din sectorul Chomedey. Când polițiștii au ajuns la fața locului au găsit victima întinsă la pământ afară, lovită de mai multe gloanțe. Polițiștii au început manevrele de resuscitare, dar Tinel Timu a murit în drum spre spital, după cum spune Stéphanie Beshara, de la Poliția Laval.

Citește și: Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „D-lui Gherghe, care era cu interlopi, cu politicieni, cu primari, de ce nu i se retrage avizul ORNISS?!”

În septembrie anul trecut, Unitatea Permanentă Anticorupție din Canada (UPAC) l-a arestat pe omul de afaceri în vârstă de 61 de ani și pe unul dintre angajații săi. Aceștia au fost acuzați că au „încercat să corupă angajați ai administrației municipale din Montreal pentru a obține avantaje necuvenite”. În cursul aceleiași operațiuni, poliția îl arestase și pe șeful Diviziei de permise și inspecții din arondismentul Mercier-Hochelaga-Maisonneuve, Sadek Lazzouzi, pentru că ar fi intervenit în favoarea sa. Acesta este acuzat de abuz de încredere din partea unui funcționar public, potrivit comunicatului UPAC, care menționează „un dosar de nerespectare a reglementărilor municipale”. Potrivit documentelor judiciare, Tinel Timu a controlat mai multe societăți active în domeniul imobiliar. În instanță, în 2019, el a susținut că deținea 700 de unități rezidențiale în zona Montreal. În 2014, el a fost expulzat de la o ședință a consiliului municipal din Terrebonne după o intervenție vehementă în favoarea unuia dintre proiectele sale, într-o veche fabrică dezafectată de cărămidă roșie. În august 2021, clădirea în cauză, fosta fabrică Moody, a fost cuprinsă de un incendiu violent, la o lună după ce a fost vândută altor promotori.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *