Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „D-lui Gherghe, care era cu interlopi, cu politicieni, cu primari, de ce nu i se retrage avizul ORNISS?!”

de | 20.04.2023 19:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

D-le comisar-șef, în interviul anterior ați vorbit mult despre Marius-Cristian Urban, șeful Serviciului Județean de Protecție Internă (SIPI) Argeș, spunându-ne, printre altele, că acesta a vrut să afle de la dv. ce știți despre Gabriel Gherghe, adjunctul IPJ Argeș. Credeți că între cei doi ofițeri este o relație mai strânsă?

– În primul rând, nu am vorbit… suficient de mult. Înainte de toate, însă, fac din nou precizarea că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Am simțit că e ceva în neregulă, punând cap la cap anumite – să le zicem – informații. Dl Gherghe s-a lăudat la un domn fost inspector-șef că este foarte bine văzut de DIPI, de structura centrală de Protecție Internă, la nivel înalt. Din discuțiile pe care le-am avut cu dl Gheorghe Lupescu, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș, am înțeles că… apropierea dintre d-nii Urban și Gherghe vine pe filiera Simona Brătulescu – doamnă cu care dl Urban avea o relație de amiciție și care, la București, l-ar fi cunoscut și pe dl Marius-Haientz Patriche, adjunct al directorului general DIPI, cu care ar fi, devenit, la fel, amică.
Știu că și dl Gherghe o cunoștea pe d-na Simona Brătulescu, fiind din județul Argeș, și, probabil, i-a facilitat vreo intrare sau vreo intervenție la dl Haientz Patriche. Eu așa cred. Dar apropierea (Urban-Gherghe – n.a.) este evidentă. Sau lipsa de reacție a d-lui Urban este evidentă. Păi, atâtea s-au spus de către Stelică Crăciun și apropiații acestuia despre legăturile cu dl Gherghe și că l-au anunțat să fugă din țară, și nimeni n-a venit să verifice ceva! În schimb, au venit repede când a făcut dl Gherghe, în scris, trei cuvinte împotriva lui Mihalcea sau a altuia! Foarte repede s-au pus în mișcare instituțiile statului!

Și de aici trageți concluzia că legătura între domnii Urban și Gherghe este evidentă…

– Dacă d-lui Lupescu, de la IJJ Argeș, i-a fost retras avizul ORNISS (accesul la informații clasificate – n.a.) pentru că avea prietenie cu un prefect, care era politic, și cu un primar, care, la fel, era politic, d-lui Gherghe, care era cu interlopi, cu partide, cu politicieni, cu primari, de ce nu i se retrage avizul?! Îmi spuneți și mie?!

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Dacă s-ar fi luat măsuri, poate s-ar fi ridicat 10-20 de Mihalcea. Dacă nu se iau măsuri, nu se ridică nimeni, că le e teamă!”

„Probabil, cineva se folosește de o doamnă de la Resurse Umane”

În altă odine de idei, d-le comandant, în ce stadiu se află procesul dv. cu IPJ Argeș privind pensionarea?

– Zilele trecute, au făcut apel – acțiunea mea a fost în toamna anului trecut, când am câștigat cele trei runde. Ca noutate, am văzut că, pe 14 ianuarie 2022, ar fi primit telefon de la minister că nu mi s-a aprobat prelungirea…

Cine a primit telefon?

– Nu știu cine. Probabil, cineva se folosește de o doamnă de la Resurse Umane, care mie mi-a spus, pe 17 ianuarie, la dânsa în birou: „Dl Mihalcea, știți că și anul trecut a venit mai târziu, stați să vedem; vă anunț”. E adevărat că femeia, pe 18 ianuarie, m-a anunțat: „Dl Mihalcea, a venit negativ…” Nu mi-au aprobat prelungirea. Probabil, cum spuneam, se folosește de cineva, un fel de Floricica Dansatoarea… Să vedem despre ce e vorba, că eu i-am dat materialul d-nei avocat… Sincer, nici nu știu dacă mai am timp să mă judec cu ei. Am 30 de zile să fac întâmpinarea la recurs, în funcție de disponibilitatea d-nei avocat; va întocmi întâmpinarea, o va înainta și, cu siguranță, instanța va da un termen… Este ultimul lucru care mă preocupă.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „E o lucrare marca «Badea şi Gherghe», ca să poată lovi în mine IGPR-ul. Că ei nu au cum aici, pentru că justiţia le-a dat-o în bot”

„Dacă nu te duci la calculator să vezi că s-a umblat în acea zi, că rămân urme, nu ai cum să găsești probe!”

Mai aveți o „restanță” față de cititorii noștri. O problemă nelămurită. Ați făcut o sesizare la IGPR în legătură cu un lucru grav care s-ar fi întâmplat la Inspectoratul Județean de Poliție în weekendul din 18-19 februarie, prvindu-l pe adjunctul IPJ Argeș, dl. Gherghe. Deși spuneați că dovezile sunt înregistrate pe camerele video, erați foarte sceptic în privința răspunsului celor chemați să verifice. „O să spună că nu se confirmă” – ați zis cu vreo trei săptămâni în urmă. A venit răspunsul?

– Da, am primit răspuns că, în urma analizării aspectelor sesizate, cele semnalate nu se coroborează cu nicio probă pentru a fi confirmate. Că nu sunt susținute de alte probe. Așa e, dar dacă nu vii să mă întrebi ce probe am?! Că eu am scris acolo. Dacă vii după două luni și camerele de supraveghere n-au mai stocat perioada respectivă!? Dacă nu te duci la calculator să vezi că s-a umblat în acea zi, că rămân urme, nu ai cum să găsești probe! În schimb, au fost foarte meticuloși cu sesizarea d-lui Gherghe făcută cu sprijinul celor de la Control Intern. Toată lumea le-a pus tot felul de documente la dispoziție, de la Resurse Umane, la d-na de la Biroul Control Intern.
Doamna de la Biroul Control Intern umblă toată ziua prin oraș să-și facă cumpărături… Dânsa d-asta este folosită, împotriva celor incomozi; cam asta e menirea dânsei acolo. Și de-aia nici nu cred că iese la pensie, cum zicea. N-are cum să iasă la pensie, pentru că ea, oricum, își face cumpărăturile în timpul programului; pentru ea e o relaxare. La ora 9.30 intră în birou. De la 8 la 9.30 stă în alt birou… Și chiar râdea dl Ispir (fost inspector-șef al IPJ Argeș – n.a.), pe vremuri, că a intrat peste ele și erau toate fetele acolo, la cafele. Le-a întrebat: „Ce faceți, voi, fetelor?” Iar ele au răspuns: „Și noi, ca cucuvelele”. De-aici și expresia „Cucuveaua de la Biroul Control Intern”… Cucuvelele (râde – n.a.).

Spuneați că în cazul în care IGPR-ul nu va confirma cele sesizate de dv, veți face public ce s-a întâmplat în acel weekend la Inspectorat…

– Da, voi vorbi și despre asta, dar în edițiile viitoare.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „DNA şi ANI ar trebui să-i ia la puricat pe parlamentari, că s-au îngrăşat cam mult prin conturi…”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Da, eram incontrolabil, dar demonstram cum poate fi o Poliţie corectă!”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole