Web Analytics

„În nici doi ani de la reînfiinţare, am obţinut rezultate. Avem un copil la Naţionala U16 a României”

de | 6.12.2018 13:00 | Sport

# Spune Petre Calotă, directorul Centrului de Copii şi Juniori al FC Argeş

# Care este în prezent activitatea Centrului de Copii și Juniori de la FC Argeș?
– În prezent Centrul de Copii și Juniori de la FC Argeș funcționează cu 10 grupe de copii născuți între anii 2000 și 2012. Aceștia sunt pregătiți de antrenorii cu licență A și B Augustin Eduard, Petre Calotă, Daniel Ghiță, Paul Ciobanu, Adrian Mălușanu și Georgian Șerban.
# Ce a însemnat colaborarea dintre Școala de Fotbal “Nicolae Dobrin” și FC Argeș?
– Majoritatea grupelor de la FC Argeș au provenit din cadrul Școlii de Fotbal “Nicolae Dobrin”. Era un lucru normal ca autoritățile locale, în speță Primăria și Consiliul Local Pitești, să se orienteze către Școala de Fotbal “Nicolae Dobrin”. Atunci când spui FC Argeș, spui Nicolae Dobrin și atunci când spui Nicolae Dobrin, spui FC Argeș.
# Mai există Școala de Fotbal “Nicolae Dobrin”?
– Școala “Nicolae Dobrin” există și va exista, pentru că în proiectul nostru vrem ca și copiilor care, din diferite motive, nu pot juca în cadrul grupelor de la FC Argeș, să le putem oferi șansa să joace pentru Școala “Nicolae Dobrin”, iar atunci când vor putea face față grupelor de copii ale FC Argeș să-i putem transfera și să joace pentru clubul fanion. Acest lucru duce și la o concurență între copii, ca cei mai buni să reprezinte FC Argeș.

„Jucătorii de la Școala «Dobrin» au venit la SCM și apoi la FC Argeș fără vreo pretenție financiară”

# A existat vreo tranzacție financiară între Școala de Fotbal “Nicolae Dobrin” și FC Argeș?
– Categoric nu. Și atunci când nu aveam o colaborare cu SCM Pitești, doamna Dobrin a fost de acord ca jucătorii crescuți în cadrul școlii să meargă către echipa Piteștiului fără vreo pretenție financiară, pentru că și Gicu Dobrin ar fi făcut la fel.
# Condițiile oferite de către autoritățile locale vă ajută în drumul către marea performanță?
– Autoritățile locale s-au implicat foarte mult și pe această cale vreau să le mulțumesc factorilor care s-au implicat în acest lucru, în acest proiect și în mod special d-lui președinte al Consiliului de Administrație, Cristian Gentea. De asemenea, le mulțumesc în egală măsură celor din conducerea clubului și foștilor fotbaliști alb-violeți care s-au implicat în acest proiect.

„Grupele de juniori U19 și U17 fac față cu brio în campionatele de juniori A și B”

# În aceste condiții, care sunt produsele Centrului de Copii și Juniori de la FC Argeș?
– La nici doi ani de la reînființarea Centrului de Copii și Juniori, grupa de copii și juniori D, antrenată de către profesorul Daniel Ghiță, în vară s-a calificat la faza zonală, trecând apoi mai departe în faza finală a campionatului de fotbal dedicat acestei vârste. De curând, grupele de vârstă antrenate de către profesorul Adrian Mălușanu s-au calificat în fazele zonale ale memorialelor “Gheorghe Ola” și “Gheorghe Ene”, organizate de către Federația Română de Fotbal. În acest timp, grupele de juniori U19 și U17 fac față cu brio în campionatele de juniori A și B organizate de Federația Română de Fotbal, terminând turul pe locul III, cu perspective mai ales grupa antrenată de Augustin Eduard să rămână pe locul III.
# Concret, cu ce se poate lăuda Centrul de Copii și Juniori? Mă refer la copii.
– Ne putem lăuda cu rezultatele avute până în momentul de față, fiind conștienți că este loc și de mai bine, iar o mare bucurie a fost când Mihai Ianovschi, antrenor zonal din partea Federației Române de Fotbal, ne-a transmis că, după 4-5 jocuri ale echipei naționale U17, Ionuț Oprescu este chemat pentru a fi urmărit de staff-ul federal, pentru a face parte din cadrul echipei naționale U16 antrenate de Adrian Văsâi.

„Mai există și alți copii cu care, peste câțiva ani, FC Argeș se va mândri”

# Cum a putut ajunge acest jucător la acest nivel?
– El a început fotbalul sub îndrumarea profesorului Alin Popescu la CS Bradu și pe această cale apreciez munca depusă de antrenor și, nu în ultimul rând, a copilului, acesta fiind un tânăr de mare perspectivă. Avem, așadar, un Vulturaș care este prezent la selecțiile pentru echipa națională de fotbal a României U16! Ionuţ Oprescu este fundaș central la grupa 2003 a clubului nostru, care este pregătită de antrenorii Petre Calotă şi Georgian Şerban. El a participat la o selecţie la Buftea pentru completarea lotului naţional al României Under 16 condus de Adrian Văsâi.
# Mai putem evidenția și alți copii?
– Nu aș vrea să dau nume tocmai pentru a nu afecta activitatea lor, dar vă asigur că în cadrul Centrului de Copii și Juniori mai există și alți copii cu care, peste câțiva ani, FC Argeș se va mândri.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii