Web Analytics
scris joi, 12.01.2023

Multimilionarul Polec, cel care l-a denunţat pe ginerele primarului de la Vultureşti, deţine singura fabrică de baterii de litiu din Europa de Est

Ginerică-poliţistul i-a cerut şpagă unui patron implicat într-o afacere cu conexiuni la siguranţa naţională

În luna iunie 2022, DNA anunța arestarea pentru 30 de zile a lui Andrei Iulian Stancu, ofițer al Serviciului de Investigare a Fraudelor București, proaspăt ginere al primarului de la Vulturești, Liviu Poșircă. Iar în iulie, Stancu a și fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. Nouă infracțiuni au reținut procurorii, printre care și luarea de mită. Potrivit rechizitoriului întocmit de către DNA, ancheta ar fi pornit de la denunțul omului de afaceri Adrian Alexandrin Polec. Acesta a declarat că polițistul Andrei Iulian Stancu i-ar fi cerut și a și primit 27.000 de euro, după ce i-ar fi promis că îi poate obține o soluție de clasare într-un dosar care viza una dintre firmele controlate de el, SC APX Immo Property SRL.

Multimilionarul Polec, cel care l-a denunţat pe ginerele primarului de la Vultureşti, deţine singura fabrică de baterii de litiu din Europa de Est

Polec s-ar fi întâlnit cu Stancu de cinci ori, trei dintre aceste întâlniri având loc în biroul ofițerului de poliție, iar celelalte două, la Club IDM din București, unde, de altfel, s-ar fi achitat și suma de bani menționată în rechizitoriu. Foarte interesant, conform gândul.ro, denunțătorul, un cunoscut multimilionar, deține la Cernica singura fabrică de baterii litiu-ion din Europa de Sud Est și pentru care încearcă să obțină o finanțare de 150 milioane de euro prin PNRR. Adrian Polec mai este și proprietar al grupului APX Hotels care administrează cinci hoteluri de patru stele în București, dar și la Brasov, Sibiu și Mamaia. Ca acționar principal al fabricii de baterii ”Prime Batteries Technology” din Cernica, a început, recent, o colaborare cu Mercedes-Benz Energy.

Deci, un businessman implicat în domeniile strategice pentru siguranța națională și partener al unor companii cu nume de rezonanță, care nu avea cum să nu fie monitorizat de cel puțin unul dintre serviciile secrete românești.

Citește și Fostul adjunct al Poliţiei Mioveni – trimis în judecată de procurorii DNA Piteşti

Citește și Cazul ginerelui corupt, Andrei Stancu, arestat de DNA

Cum a atras atenția ginerică

Tot din vara trecută, Andrei Iulian Stancu a devenit ginere al primarului de la Vulturești, Liviu Poșircă. Nunta polițistului cu fata edilului a avut loc la Hotelul Ramada din Pitești. Stancu este ofițer de poliție judiciară la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice București. Ceea ce a atras atenția este declarația de avere a polițistului, în care acesta a trecut o sumă uriașă – 525.000 de lei – provenită din câștiguri la pariuri sportive de la Betano, Pokerstars și Superbet.

Citește și Șefa APIA Argeș, Mari Pană și adjuncta Alexandra Delureanu, audiate de DNA

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *