Web Analytics

Cazul ginerelui corupt, Andrei Stancu, arestat de DNA

de | 7.07.2022 14:30 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Primarul Liviu Poşircă din Vultureşti: ”Firma funcţionează de 30 de ani, ginerele a apărut acum în viaţa fetei mele”

Situație jenantă în Poliția Română, după ce un ofițer de Economic cu origini argeșene, dar angajat la București, a făcut maraton de fapte penale, 9 la număr, în doar trei luni. Mai exact, este vorba despre Andrei Iulian Stancu, proaspătul ginere al primarului de la Vulturești, Liviu Poșircă. De altfel, nunta polițistului (acum arestat de către DNA) cu fata primarului din Vulturești a avut loc acum câteva săptămâni, la Hotelul Ramada din Pitești.

Andrei Stancu este ofițer de Poliție Judiciară la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice București și considerat un apropiat al lui Bogdan Berechet, șeful Poliției capitalei, și el tot argeșean, chiar șef al IPJ Argeș la un moment dat. Ceea ce a atras atenția a fost și declarația de avere a polițistului, în care acesta a trecut o sumă uriașă – 525.000 de lei – provenită din câștiguri la pariuri sportive de la Betano, Pokerstars și Superbet.

Citește și Am aflat cine este angajata pentru care directoarea de la APIA Argeş, Mari Pană, a intrat în atenţia DNA. Şi de ce…

27.000 de euro șpagă de la un om de afaceri

Joi, 28 iunie, DNA a emis un comunicat care prevede arestarea pentru 30 de zile a lui Andrei Stancu. În doar trei luni, acesta ar fi luat de trei ori mită, a făcut trafic de influență de tot atâtea ori, a dat mită, a comis un abuz în serviciu și i-a dat unei persoane, care urma să fie audiată ca martor, date din anchetă.
„În perioada februarie – aprilie 2022, în calitate de ofițer de poliție, inculpatul Stancu Andrei Iulian ar fi pretins și primit mai multe foloase necuvenite pentru sine și pentru alții de la persoane vizate în dosare penale pe care le avea în lucru, în schimbul promisiunilor că va conduce anchetele spre un rezultat favorabil acestora. În concret, inculpatul a pretins și primit suma de 27.000 de euro (din care 20.000 euro pentru sine) de la un om de afaceri, în schimbul soluționării favorabile a unui dosar penal care îl viza pe acesta și firma acestuia, ofițerul de poliție angajându-se să întocmească un referat cu propunere de clasare a cauzei. Inculpatul ar fi pretins de la doi reprezentanți ai unor unități sanitare foloase necuvenite pentru un om de afaceri, constând în atribuirea către societățile reprezentate sau controlate de acesta din urmă de contracte de achiziție.

Ca recompensă pentru demersurile respective, inculpatul Stancu Andrei Iulian ar fi acceptat oferta omului de afaceri de a primi un procent din contractele unităților sanitare, după momentul atribuirii. La solicitarea aceluiași om de afaceri, inculpatul Stancu Andrei Iulian i-ar fi promis unui coleg polițist, care avea în lucru o anchetă penală în care omul de afaceri era parte vătămată, că va fi recompensat cu un anumit procent din valoarea prejudiciului care avea să fie recuperat (110.000 de euro), în situația în care va soluționa mai repede dosarul penal. Într-un context separat, inculpatul ar fi permis unei persoane ce urma să fie audiată ca martor într-un dosar penal să aibă acces la activitățile de cercetare penală ce urmau a fi desfășurate și, totodată, i-a furnizat date din cadrul anchetei. În schimb, inculpatul ar fi solicitat persoanei respective să facă demersuri în legătură cu un post pe care îl viza inculpatul”, se arată în comunicatul transmis de Direcția Națională Anticorupție.

Citește și Fostul adjunct al Poliţiei Mioveni – trimis în judecată de procurorii DNA Piteşti

„El stă în București, eu în Argeș. Nu mă amestec în treburile lui!…”

L-am contactat pentru a afla dacă știe ceva, dar și cum explică situația în care este ginerele său pe primarul de la Vulturești, Liviu Poșircă, totodată patron al cunoscutei firme de transport Vulturul Company. Deși aveam pregătit un set de aproximativ șase întrebări pentru edil, Liviu Poșircă a răspuns reținut la trei dintre ele, pentru restul abandonând dialogul cu noi.

Cum comentați situația referitoare la ginerele dumneavoastră?

– Păi, ce să comentez eu?! El stă în București, eu stau în Argeș. Nu mă amestec în treburile lui!…

S-a repercutat cumva scandalul și asupra firmei dvs de transport, Vulturul Company? Vi s-au cerut acte de către DNA?

– Ce treabă are una cu alta? Firma funcționează de 30 de ani, ginerele a apărut acum în viața fetei mele.

Știați că joacă la pariuri sportive? În declarația de avere se arată sume mari câștigate din domeniul acesta.

– Nu știam că joacă. De unde să știu?! Eu cu ginerele… Eu nu prea am avut… El stă la București, eu aici (Vulturești, n. red).

A, deci nu aveți contact, nu vorbiți des cu ginerele dumneavoastră…

– Nu, nu… Nu știam nimic din ce s-a întâmplat.
(Aici a fost momentul în care edilul a pus punct brusc convorbirii cu noi).

Citește și Şeful SICE, Cosmin Luca, vizat în dosarul DNA privind fraudarea concursurilor de angajare la IPJ Argeş

Citește și Premieră! Protest împotriva unei firme de transport public din Argeș

*** *** ***

Şeful Poliţiei Mioveni, despre ginerele arestat al primarului din Vultureşti. Comandantul Mihalcea: ”Voia la DNA ca ofiţer de Poliţie Judiciară. Şi uite că a ajuns!”

Unul dintre cei mai bine informați oameni despre zona Vulturești și împrejurimi este comandantul Poliției Mioveni, cms. șef Cristian Mihalcea. Motiv pentru care am sperat să aflăm de la acesta câteva lucruri în plus despre scandalul de corupție în care a picat ginerele primarului Liviu Poșircă.

”Din punctul meu de vedere, Bogdan Berechet (șeful Poliției Capitalei și argeșean, n.red) n-are nicio legătură cu ce a făcut respectivul ofițer și nici cu scandalul în general. Dar având în vedere că acum am alt statut, nu mai sunt pensionar, vă rog să vă adresați cu o solicitare de interviu la comanda IPJ Argeș. Iar dacă dânșii aprobă, cu mare plăcere vă ofer interviul. Altfel nu, că nu vreau să am probleme”.

Am insistat, totuși, la comandantul Mihalcea în legătură cu cazul polițistului Andrei Iulian Stancu și tot ce am obținut este următoarea declarație: ”Acest polițist a fost propulsat de lumea politică din județ. Din câte știu, nu avea intenția să vină la IPJ Argeș, ci la DNA, ca ofițer de Poliție Judiciară. Și uite că a ajuns!”.
G.G.


Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole