Web Analytics

Fostul adjunct al Poliţiei Mioveni – trimis în judecată de procurorii DNA Piteşti

de | 4.07.2022 18:40 | Actualitate, Home

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a comisarului care administra afaceri și le promova pe Facebook, se arată într-un comunicat al DNA emis luni.

Este vorba despre AIOANEI MARIUS OVIDIU, comisar de poliție, la data faptei adjunct al șefului Poliției orașului Mioveni din cadrul I.P.J. Argeș,” în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Citeşte şi: Crăciun şi Aioanei, văzuţi prin Trivale luni, după eliberare

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada ianuarie 2017 – mai 2021, inculpatul Aioanei Marius Ovidiu, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase materiale necuvenite, ar fi efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, constând în operațiuni care ar fi implicat plăți sau circulația banilor, în contextul în care ar fi administrat în fapt două societăți comerciale prestatoare de servicii, activități incompatibile cu funcția deținută, respectiv cu statutul polițistului”, se arată în comunicat. Pe 21 mai 2021, când procurorii anunțau punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, în comunicatul DNA se arăta că ”inculpatul reprezenta societățile comerciale la încheierea unor contracte, se ocupa de achizițiile de bunuri și servicii, de onorarea comenzilor către clienți, stabilea prețurile de achiziție; negocia contractele de livrări și achiziții, plata facturilor fiscale, ținea evidența camerelor închiriate și rezervate prin intermediul aplicației booking.com, a comenzilor și plăților efectuate către agenții economici și negocia prețurile acestora, dispunea plata drepturilor salariale cuvenite angajaților etc.
Pe lângă aceste activități, ofițerul de poliție s-a ocupat și de promovarea pe rețelele de socializare a afacerilor pe care le controla”.

Citeşte şi: Exclusiv. Ce s-a descoperit la percheziţia informatică / Poliţistul Aioanei era sluga lui Stelică Crăciun. Mesajele de pe WhatsApp l-au deconspirat

În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv un an închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, mai precizează procurorii anticorupție.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *