Mircea Geoană rămâne secretarul general adjunct al NATO până în 2023

de | 17.10.2021 09:13 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a confirmat sâmbătă că mandatul său în această funcţie a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2023.
„Sunt onorat de decizia secretarului general Jens Stoltenberg de a-mi prelungi mandatul cu încă un an, până în octombrie 2023”, a scris Geoană, pe contul său de Facebook. „Acum doi ani, pe 16 octombrie 2019, am preluat funcţia de secretar general adjunct al NATO. O mare onoare, dar şi o provocare să fiu primul lider din centrul şi estul Europei care ocupa o astfel de funcţie”, a amintit Geoană, subliniind că „au fost doi ani intenşi, plini de provocări, dar şi de mari satisfacţii”.

CITEȘTE ȘI: Anul 2022 – Anul european al tineretului

El afirmă că prin prelungirea mandatului va „putea să contribuie la negocierea, adoptarea şi implementarea noului Concept Strategic şi a agendei NATO 2030”. „Nimic mai important decât să asigurăm adaptarea Alianţei noastre la un mediu de securitate profund modificat şi să continuăm să protejăm în faţa oricărei ameninţări securitatea şi prosperitatea celor 30 de naţiuni aliate şi a celor 1 miliard de cetăţeni, de a căror încredere depinde în mod esenţial succesul nostru comun”, mai scrie secretarul general adjunct al NATO în mesajul său.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate
Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate

Grecia a declarat, marţi, că cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani care nu se conformează unui nou ordin de vaccinare împotriva COVID-19 impus de guvern până pe 16 ianuarie vor primi o amendă lunară recurentă de 100 de euro. Citește și: Ordine în dezordine! RAFILA:...

Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României
Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României

FC Argeș s-a calificat în semifinalele Cupei României! A trecut de SSU Poli Timișoara, 0-0 la finalul celor două reprize de prelungire, 5-4 la loviturile de departajare. „Sfertul” alb-violet din Cupă s-a jucat într-o atmosferă deosebită. Cei aproximativ 2.000 de...