Web Analytics
scris joi, 19.10.2023

Ministrul Mircea Fechet, implorat să „convingă” Prefectura Argeş să facă dreptate la Direcţia Silvică

Adevărul nu trebuie ascuns sub preș. Un argeșean, care dorește să rămână anonim, a scris Jurnalului de Argeș și lui Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), rugându-l să „vadă” și să transmită Prefecturii Argeș problemele sesizate, atât de el, cât și de unii salariați sau foști salariați ai Direcției Silvice Argeș, pentru a se lua măsuri. Asta pentru că, spune argeșeanul cu pricina, „Precedentele sesizări, rapoarte, memorii și informări, trimise atât de mine, cât și de presa locală și de mai mulți salariați și foști salariați ai Direcției Silvice Argeș, au fost ignorate în mod repetat de către miniștrii și directorii generali ai Romsilva, aceștia blocând permanent orice încercare de a se face dreptate și de a se (re)impune respectarea legii la nivelul Direcției Silvice Argeș”. În scrisoarea sa, omul prezintă și cazul inginerului silvic Sever Pahonțu (foto stânga), al cărui memoriu trimis Instituției Prefectului din județul Argeș înainte de a muri a rămas până în ziua de astăzi fără răspuns.

Ministrul Mircea Fechet, implorat să „convingă” Prefectura Argeş să facă dreptate la Direcţia Silvică

Ministrul Fechet a aflat la ce orori a fost supus fostul șef al Ocolului Silvic Vidraru

Iată ce scrie în memoriul ajuns, acum, în mâinile ministrului Mircea Fechet, după ce i-a fost transmis (degeaba!) și predecesorului său, Tánczos Barna: „Cu aproape patru ani în urmă, din cauza comportamentului odios al acestui funcționar public, (n.n. – autorul se referă la Armand Chiriloiu, directorul DS Argeș), s-a petrecut un eveniment cumplit: decesul inginerului silvic argeșean Sever Pahonțu, după aproape 6 ani de tortură fizică și psihică incredibilă. Ca să înțelegeți proporțiile tragediei, vă prezentăm, succint, o parte din acuzele extrem de grave care i-au fost aduse de inginerul silvic Sever Pahonțu, între timp decedat, într-un memoriu adresat Instituției Prefectului de la acea vreme.
Acuzațiile aduse de Pahonțu lui Chiriloiu erau îngrozitoare:

  • că i s-a cerut să o scape de pușcărie pe Alina Chiriloiu, soția șefului de la D.S Argeș, intervenind la judecătoarea Pahonțu (soția lui), la acea vreme președinte al Judecătoriei Curtea de Argeș;
  • că a fost inițiată o campanie sistematică de denigrare și de hărțuire contra sa, cu scopul concret de a fi îndepărtat definitiv din sistemul silvic prin acordarea de calificative necorespunzătoare, prin mutări abuzive de la un ocol la altul, prin impunerea unor condiții de muncă periculoase pentru sănătate și a unor sarcini de serviciu abuzive;
  • că a formulat împotriva sa nu mai puțin de 5 plângeri penale (toate soldate cu neînceperea urmăririi penale) și i-a suspendat contractul de muncă începând cu data de 14 octombrie 2014 (sancțiune anulată de instanță);
  • că, pe fondul stresului, starea de sănătate i s-a deteriorat, iar în lunile ianuarie și februarie 2016 a fost internat la Spitalul Universitar de urgență București pentru afecțiuni ale ficatului, hipertensiune arterială și diabet!

În cele din urmă, Sever Pahonțu a murit de un cancer galopant, provocat de presiunile și teroarea în care a fost obligat să lucreze. Foștilor săi colegi de la Direcția Silvică Argeș li s-a interzis în mod expres de către directorul Armand Chiriloiu până și să participe la înmormântare. Pare greu de crezut, pare o nebunie, dar este purul adevăr!”

Citește și Directorul Armand Chiriloiu de la Silvic – prins în offside cu ciocanul de marcat

Moartea inginerului Pahonțu i-a impresionat pe silvicultorii argeșeni

Fostul șef al Ocolului Silvic Vidraru, inginerul Sever Pahonțu, s-a stins din viață la sfârșitul anului 2018, după o dramă care i-a impresionat pe silvicultorii din Argeș. Prea puțini au îndrăznit însă să meargă la înmormântare sau măcar cu o lumânare la căpătâiul fostului coleg, deoarece niciun silvicultor cu funcție nu a dorit să-și atragă mânia lui Armand Chiriloiu (foto dreapta). În 2016, cu doi ani înainte de a muri, într-un memoriu plin de dramatism adresat prefectului de Argeș de atunci, fostul șef de ocol, Sever Pahonțu, descria cu lux de amănunte umilințele la care a fost supus de Armand Chiriloiu, după ce acesta a ajuns la conducerea Direcției Silvice Argeș. Cauza șicanelor, după cum arăta în document Sever Pahonțu, a fost tocmai refuzul lui de a interveni pe lângă soția sa, fostă președintă a Judecătoriei Curtea de Argeș, în dosarul de corupție în care Alina Chiriloiu, soția lui Armand Chriloiu, fusese trimisă în judecată chiar de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.
L-am sunat şi pe dl. Chiriloiu, dar nu a răspuns la telefon până la închiderea ediţiei.

Citește și „De ce să mă tem de Chiriloiu? De chinezi mi-e mai teamă!”

Citește și „Bănuiesc că, din fabrică, Chiriloiu trage cel puţin trei miliarde lunar, bani vechi!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *