Web Analytics

Directorul Armand Chiriloiu de la Silvic – prins în offside cu ciocanul de marcat

de | 4.02.2021 13:21 | Actualitate, Dezvăluiri

# Dezvăluiri din raportul Corpului de Control al Ministrului Pădurilor (5)
După cum v-am mai informat, în perioadele 05.05.2020-15.05.2020 și 08.06.2020-19.06.2020, a fost efectuat un control tematic la Direcția Silvică Argeș. Cei care l-au făcut sunt reprezentanții Direcției Corp Control, Integritate și Anticorupție, ca urmare a unor sesizări transmise ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor.
În raportul semnat de ministrul de resort și trimis deja organelor competente, la capitolul concluzii se arată și cum a fost găsit un ciocan de marcat la directorul DS Argeș, Armand Chiriloiu, asta fără ca în incinta instituției să existe un fișet metalic special, așa cum prevăd regulamentele. Trebuie precizat că ciocanele de marcat sunt dispozitive silvice care au un regim special, exact ca și armele, tocmai pentru a se înlătura posibilitățile de marcare în scopul tăierilor ilegale. Iar marcarea și APV-urile sunt făcute de salariații ocoalelor silvice.
„Ciocanul de marcat cu indicativul PS 363 se afla la directorul DS Argeș, fără ca în sediul instituției să existe fișet metalic dotat cu casete individuale, așa cum se prevede în conținutul Regulamentului privind forma și modul de utilizare a dispozitivelor speciale de marcat, precum și modul de marcare a arborilor sau a unor loturi de arbori, aprobat prin O.M.1346/2011”, se precizează în actul de control.
Citește și Fenomene paranormale şi plăţi făcute pentru drumuri nerecepţionate la Direcţia Silvică Argeş

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Director infractor, marcheaza ilegal arbori in timpul liber, pentru cine vrea sa taie. La puscarie !