Web Analytics

Ministrul Justiției reacționează după achitarea celor acuzați că l-au torturat pe Gheorghe Ursu

de | 27.07.2023 16:12 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat joi, 27 iulie, că nu şi-ar fi dorit să fie martoră la validarea „oricărei forme de represiune şi de tortură”, după ce judecătorii i-au achitat definitiv pe foştii ofiţeri de Securitate Marin Pîrvulescu şi Vasile Hodiş, acuzaţi că l-au torturat pe disidentul Gheorghe Ursu.

Citește și: Video. Percheziții în Argeș la persoane bănuite de trafic de persoane și exploatarea cerșetoriei! Trei suspecți, în cătușe!

Fără a interfera cu rezultatul analizei de la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi distinct de atribuţiile mele de ministru al Justiţiei, pot spune că pentru mine e o zi tristă azi! Mi-aş fi dorit, ca simplu cetăţean al unei ţări, pentru care dictatura va rămâne o amintire sinistră, care a măcinat destine, să nu fiu martorul validării oricărei forme de represiune, de tortură, al legitimizării instrumentelor de forţă, care aruncă în obscur drepturi şi libertăţi fundamentale”, a fost mesajul postat pe Facebook de Alina Gorghiu.

Instanţa supremă a respins, joi, ca nefondate, apelurile depuse de procurori şi de Andrei Ursu, fiul lui Gheorghe Ursu, fiind menţinută decizia de achitare aplicată în octombrie 2019 de Curtea de Apel Bucureşti.

Marin Pîrvulescu şi Vasile Hodiş au fost trimişi în judecată pentru crime împotriva umanităţii, însă judecătoarea Mihaela Niţă de la Curtea de Apel Bucureşti a schimbat încadrarea faptelor în infracţiunea de tratamente neomenoase, pe motiv că legea mai favorabilă este Codul penal din 1968, potrivit digi24.ro.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *