Web Analytics

Video. Percheziții în Argeș la persoane bănuite de trafic de persoane și exploatarea cerșetoriei! Trei suspecți, în cătușe!

de | 27.07.2023 14:49 | Actualitate, Home

Miercuri, 26 iulie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Argeș, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și exploatarea cerșetoriei.

Citește și: De-servicii la Piteşti: facturile de la CEZ, Engie şi Apă Canal sunt aruncate peste gard

Potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș, din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane și exploatarea cerșetoriei, care a acționat până în prezent.

Membrii grupului ar fi racolat și exploatat două victime, provenind dintre persoanele fără familie sau adăpost ori cu probleme de natură medicală, pe fondul stării de vulnerabilitate a victimelor, din cauza vârstei, situației sociale, lipsei de educație sau a afecțiunilor de care suferă – se arată în comunicatul de presă al IPJ Argeș.

„Victimele ar fi fost transportate succesiv, în București și în județele Argeș, Dâmbovița, Constanța, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Covasna și ar fi fost obligate să cerșească în trenuri, gări și stații ale mijloacelor de transport urban.

Totodată, una dintre victime ar fi fost adăpostită în condiții improprii și degradante, fiind obligată să presteze activități de întreținere a gospodăriei celor în cauză.

Banii obținuți de cele două victime, din practicarea cerșetoriei, ar fi fost însușite de membrii grupului infracțional organizat.

Pentru a menține starea de dependență a victimelor, cei bănuiți ar fi folosit în mod repetat violența fizică și verbală față de victime, precum și diferite amenințări aduse acestora.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate 8 telefoane mobile, peste 22.000 lei și 650 euro.

Au fost puse în executare 4 mandate de aducere, privind 4 persoane, cu vârste între 15 și 52 de ani.

După administrarea probatoriului, trei bănuiți au fost reținuți, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de joi, 27 iulie, să fie dispuse măsuri preventive” – precizează IPJ Argeș.

Victimelor le-au fost asigurate măsuri de sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *